jurrasic

Články

Z Trenčína do Piešťan hrebeňom Považského Inovca

Z Trenčína do Piešťan hrebeňom Považského Inovca

Na každého kto má chuť, tu čakajú kilometre a kilometre singláčov. Väčšina z nich je jednoduchá a pritom veľmi, veľmi zábavná, takže si na svoje príde naozaj každý. My sme sa rozhodli prejsť takmer kompletným hrebeňom – z Trenčína až do Piešťan.
Hrebeňom Považského Inovca z Trenčína do Piešťan

Hrebeňom Považského Inovca z Trenčína do Piešťan

Považský Inovec je „bike friendly" pohorie. Na každého kto má chuť, tu čakajú kilometre a kilometre singláčov. Väčšina z nich je jednoduchá a pritom veľmi, veľmi zábavná, takže si na svoje príde naozaj každý. My sme sa rozhodli prejsť takmer kompletným hrebeňom z Trenčína až do Piešťan. Trasu sme si rozdelili na dva dni, nie preto že by sa to nedalo prejsť za jeden, ale jednoducho preto, že sme chceli. Noc na horách má vždy príchuť „dobrodružstva" a toto je náš príbeh... GPX trasy.
Nedeľa v Súľovských vrchoch /alebo o hradoch a rezňoch.../

Nedeľa v Súľovských vrchoch /alebo o hradoch a rezňoch.../

Vitajte v Súľovkých vrchoch, rozlohou síce neveľkom horskom celku, zato však bohatom na prírodné krásy a zaujímavosti. Máme ich „za humnami“, takže sú pre nás ideálnym cieľom na nedeľňajší pohodový výjazd.
Nedeľa v Súľovských vrchoch

Nedeľa v Súľovských vrchoch

Okrem pomyselného trojuholníka miest, na ktorom sa Súľovské skaly rozkladajú - Považská Bystrica, Žilina a Rajec – tu nájdete ešte jeden, oveľa zaujímavejší trojuholník, nazývaný aj Beskydský hradný triangel. Tento prepája tri pozostatky stredovekých hradov – Hrad Lietava, Hrad Hričov a Hrad Súľov – do jedného turistického okruhu. Naplánujte si aj vy takýto pekný výlet. Určite to bude stát za to!
Jesenné ráno na Minčole

Jesenné ráno na Minčole

Píp, píp, píiiiip....zvoní budík a ja viem, že sú aj oveľa príjemnejšie spôsoby ako sa zobudiť. Dnes mi to ale nevadí. Ešte so zalepenými očami otváram okno. Vonku je ticho, bielo. Predpovede neklamali. V duchu sa usmejem a teším sa na krásne inverzné ráno na hrebeni Lúčanskej Malej Fatry, kam spolu s Dašou už o pár minút smerujeme.
Dve tváre Strážova

Dve tváre Strážova

Strážovské vrchy sú podľa mňa neobjaveným bikerským rajom...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up