FOR BIKES 2018 - kompletná fotogaléria predstavených elektrobicyklov

Cyklistická výstava FOR BIKES 2018 v tomto už 9. ročníku potvrdila tohtoročné trendy a smer vývoja elektrobicyklov pre ďalšie obdobie.

Podľa predstavených značiek, je jednoznačným trendom priblížiť vzhľad čo najviac klasickým bicyklom, čo má za následok skrývanie batérií priamo do rámu. Predpokladaným očakávaním je aj zmenšovanie rozmerov motorov, kde Shimano zatiaľ vedie so svojím STePSom. V nasledujúcom období je pravdepodobný vyšší nárast používania motorov Yamaha a Brose, čo do segmentu prinesie väčší konkurenčný boj a pre nás aj o niečo viac možností.


Ukážka stredového zabudovaného motora Shimano STePS a motora Bafang dodávaného v prestavbovej sade, ktorá umožňuje elektrifikáciu klasického bicykla.


Použitie motora zabudovaného v zadnom kolese. Toto riešenie prináša využitie rekuperácie energie, avšak jeho umiestnenie robí bicykel nevyváženým, čo zhoršuje jazdné vlastnosti.


Najčastejšia varianta stredového pohonu vhodne rozkladá zaťaženie, čo výrazne zlepšuje jazdné vlastnosti a výhodou je aj možnosť využitia zadných prevodov. Práve prevody umožňujú chod motora v optimálnych otáčkach, zvyšujú výkon a hlavne úsporu energie, čo podstatne zlepší dojazd.


Umiestnenie batérie výrazne mení dizajn bicykla, kde integrácia priamo do rámu batériu ukrýva, a tak elektrobicykel pripomína skôr bicykel bez motora.


Zaujímavo sa pohrala s batériou aj značka Giant. Aj keď na prvý pohľad pripomína tú ukrytú v ráme, tak je len pomocou krytov s ním dizajnovo zladená, čo umožňuje stále jej jednoduchú demontáž.

Prinášame vám ešte kompletný prehľad fotografií zachytených priamo na tejto výstave.

Obsah s podobnou tematikou:
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
martinbielik 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: FOR BIKES 2018 - čo nás zaujalo v segmente elektrobicyklov?

Video: FOR BIKES 2018 - čo nás zaujalo v segmente elektrobicyklov?

Do segmentu elektrobicyklov sa opäť výrazne zapája pohon Yamaha, rovnako ako aj menej známy systém pohonu Brose. Práve tento konkurenčný boj môže prispieť k väčším inováciám v ďalšom období.
FOR BIKES 2019 - čo sme videli na pražskom veľtrhu?

FOR BIKES 2019 - čo sme videli na pražskom veľtrhu?

Jedna z najväčších cyklistických výstav v okolí po roku opäť otvorila svoje brány a my sme pri tom nesmeli chýbať. Poďme sa pozrieť v krátkosti, čo sa nedalo prehliadnuť.
Pozvánka: FOR BIKES 2018 – novinky z „e“ sveta s pestrým sprievodným programom

Pozvánka: FOR BIKES 2018 – novinky z „e“ sveta s pestrým sprievodným programom

Symbolom začiatku novej sezóny bude aj v rámci elektrobicyklov najväčší cyklistický veľtrh na území Českej republiky – FOR BIKES 2018, ktorý sa uskutoční už koncom tohto týždňa v termíne 6. – 8. apríla.
keyboard_arrow_up