Vhodné oblečenie na trail a výlety do terénu

Výber správneho oblečenia má na pocit z jazdy poriadny vplyv. Polaris kombinuje funkčnosť, odolnosť a dizajn a v teréne sa rozhodne nestratí.

Anglická značka Polaris má svoje korene v MTB a týmto štýlom je ladená aj veľká časť kolekcie. Pozrite sa na niektoré kúsky, ktoré môžu tvoriť základ pre pohyb v teréne vo väčšine podmienok.


Spodná vrstva ako základ

Prvá vrstva je priamo v kontakte s telom a je preto dôležité, aby spĺňala určité kritériá. Teda rýchly odvod potu a s tým spojenú termoreguláciu – v kopci nebude zbytočne teplo a v zjazde zase zima. Tričko Torsion SS (MOC 32 €) je vyrobené z materiálu Prolen (miesta s vysokým potením), Becool (kompresné vlastnosti a stabilizácia svalov) a Elastan (maximálne prispôsobenie). Bezšvový strih zaisťuje bezproblémové a príjemné nosenie a pod dresom sa doslova stratí. Rovnako je dostupná aj verzia s dlhými rukávmi označená ako Torsion LS.

Ak holdujete voľným nohaviciam, výborne sa pod ne hodí model vnútorných krátkych nohavíc Ars Nix (MOC 29 €). Majú komfortnú výstelku, sú vysoko priedušné a elastické, takže na tele výborne sedia. Sú kompatibilné s Polaris voľnými šortkami (Repel 500, Descent...) vďaka spojeniu „Linkinsystem“.


Dres – funkčnosť aj dizajn

Ak hľadáte voľnejší strih, originálny dizajn a pritom vysokú funkčnosť, dres AWOL Trail (MOC 44.90 €) môže byť vhodná voľba na každý letný trail. Hlavná textília rýchlo odvádza pot a vzdušnosť ešte podporujú sieťované bočné panely. Ploché švy zabezpečia pohodlné nosenie a užitočným doplnkom je skrytá utierka na okuliare.

Dlhé rukávy a dodatočnú ochranu pred chladom, ale aj odreninami z pádu ponúka model Overland (MOC 64 €). Telová tkanina je odolná voči opotrebovaniu a oderu a je spojená s vrstvou odolnou voči abrázii na rukávoch, tak aby poskytla dodatočnú ochranu. Navyše má atletický strih a tvorí akýsi kompromis medzi voľným dresom a tesnejším variantom. Tieto dresy sú dostupné vo viacerých farbách vrátane tých výraznejších, ktoré sa rozhodne nestratia v dave.


Krátke nohavice – odolnosť a komfort

Veľký dôraz je potrebné klásť na výber nohavíc – tie musia byť v prvom rade komfortné a neobmedzovať v pohybe, a pritom dostatočne odolné pre všetky nástrahy terénu. Model Am 500 Repel (MOC 69 €) bol vytvorený s dôrazom na odolnosť a rozhodne sa v nich nemusíte báť predierať cez les, alebo si niekde sadnúť na zem. Strečové panely sa postarajú o pohodlie v sedle pri šliapaní, pás na suchý zips umožní jednoduché nastavenie. Nechýbajú im bočné prieduchy na zips, ktoré slúžia ako ventilácia počas dlhých stúpaní.

V prípade, že vás to ťahá von aj v nepriaznivých podmienkach, Polaris pripravil model Discovery (MOC 99 €). Kombinujú nepremokavé panely s priedušnými elastickými zónami pre vysoké pohodlie. Vodoodolné panely sú umiestnené tak, aby chránili oblasti, ktoré sú najviac postihnuté vodou fŕkajúcou spod kolies. Vyberať môžete z viacerých farebných kombinácií.


Bunda – ochrana pred vetrom a vodou

Najväčším nepriateľom bikera býva vo väčšine prípadov vietor, ktorý vie pocitovú teplotu stiahnuť oveľa nižšie, ako sa môže zdať. A platí to v podstate pre každé ročné obdobie. Práve s vetrom si ľahko poradí model Windshear (MOC 61 €), a pritom si zachováva aj vysokú priedušnosť. Predný diel teda odoláva vetru, zadná časť je tvorená materiálom Thermastretch. V nej nájdete trojicu vreciek, takže všetky dôležité veci môžete mať ľahko poruke a vyraziť prípadne aj bez batohu.

Ak sa pohybujete vonku za každých podmienok, vhodným modelom je bunda Fuse (MOC 159 €). Tvorí ju membránový materiál a nechýbajú na nej ani podlepené švy, takže znesie bez problémov aj poriadny lejak. Pritom stále dokáže odvádzať vlhkosť a vďaka strečovej látke sa veľmi dobre prispôsobí tvarom tela. Špecifický strih s dlhými rukávmi a predĺženým zadným dielom sa postará o to, aby počas jazdy neprekážala, a pritom chránila všetko potrebné. Táto bunda sa stane základom výbavy pri väčšine výjazdov, kedy hrozí studený vietor a dážď a vďaka trojici zadných vreciek (plus jedno malé na zips), vrátane ďalšieho vnútorného, budete mať všetko po ruke. Obidve bundy sú dostupné v rôznych farebných variantoch.


Rukavice – spoľahlivý grip

V prípade jazdy terénom je kľúčová kontrola nad bicyklom, a to bez ohľadu na podmienky. Práve jej vedia pomôcť vhodné rukavice a navyše v prípade pádu ochránia dlane pred nepríjemnými odreninami. Vzdušným modelom je Skyline (MOC 28 €) od Amplifi a bude vyhovovať aj jazdcom zameraným hlavne na XC. Na dlani nájdete protišmykový materiál, majú nízky profil a froté časť na utieranie potu. Odolný model Limit MTB (MOC 32 €) znesie aj náročnejšie zaobchádzanie, pričom stále poskytuje výborné odvetranie.


V ponuke Polaris nájdete aj špeciálne dámske a tiež detské kúsky s podobným zameraním. Podrobné informácie a kompletnú ponuku nájdete na stránkach dovozcu Made4bike.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Pedále Squidworx – navoľ si farbu podľa svojho bicykla

Test: Pedále Squidworx – navoľ si farbu podľa svojho bicykla

Pedále s vymeniteľnou platformou a kovovými pinmi, ktoré poskytujú dostatočný grip v teréne. No a okrem toho si ich viete dokonale vyladiť.
Video: Kozmetika na ebiky - umývame doma, počas a po výjazde

Video: Kozmetika na ebiky - umývame doma, počas a po výjazde

Aké prípravky sa hodia na domáce detailné umývanie elektrického bicykla, čo sa hodí mať so sebou počas výjazdu a čo zobrať do auta, keď sa po ceste zastavíte na umývačke?
Test: Amplifi Hipster – skvelý spoločník na dlhé výjazdy

Test: Amplifi Hipster – skvelý spoločník na dlhé výjazdy

Zbaliť sa na celodenný výlet môže byť veľkou dilemou a to najmä v prípade, ak potrebujete mať pri sebe dostatok tekutín. V Amplifi tak navrhli ľadvinku, ktorá vám poslúži perfektne aj pri celodenných výjazdoch.
keyboard_arrow_up