Zdroj: Vladimír Paulech

Juniorská reprezentácia horských cyklistov v nedeľu štartovala na podujatí v nemeckom Heubachu, ktoré patrí do série svetového pohára juniorov.

V silnej konkurencii si Radka Paulechová (CyS – Akadémia Petra Sagana) vybojovala 17.miesto a ďalšie body do rebríčka UCI. Slovenským juniorom sa v konkurencii 105 pretekárov bodovať nepodarilo.

Preteky najvyššej kategórie UCI v horskej cyklistike pritiahli do Heubachu svetovú špičku. Hoci okruh Radke veľmi nesedel, nevzdala sa a bojovala o každú priečku. „V Nemecku včera štartovala naozaj silná konkurencia. Náročný okruh s dlhým kopcom a následným technickým zjazdom riadne preveril aktuálnu formu. Radka urobila naozaj pekný výsledok. Naši najlepší juniori si plnili povinnosti na ceste, tí, ktorí štartovali v Nemecku, nabrali veľa skúseností a ich miesta okolo 60.-70. štartovného poľa boli uspokojivé,“ napísal po návrate Róbert Glajza, vedúci výpravy.

„Dnes to boli nesmierne náročné preteky pre mňa. Trať mi veľmi nevyhovovala. Bol to v podstate iba dlhý kopec hore a potom celkom technický zjazd. Už hneď od štartu sa mi išlo veľmi zle a snažila som sa čo najrýchlejšie tú krízu prekonať. Postupne sa to zlepšovalo, ale aj tak to nebolo to, na čo som zvyknutá. Bolo z toho nakoniec 17. miesto,“ priblížila svoje dojmy Radka Paulechová.

Body UCI jej pomôžu vylepšiť pozíciu na štartoch rôznych UCI pretekov a zároveň sa podľa nich radí aj na štartoch ME a MS. Dôležité sú aj skúsenosti, ktoré pretekári získavajú porovnávaním s konkurenciou priamo v teréne. Už budúci víkend čaká našich horských cyklistov štart na ďalšom kole českého pohára, ktoré je takisto zaradené v kalendári UCI ako preteky C1.

[Foto na úvode: Vladimír Paulech]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Alchýmia s plášťami. bicykle, novinky alebo zaujímavé príbehy v rámci cross-country scény. Náročné podmienky vo vysokohorskej Andorre ich priniesli dostatok...
Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Zažiť vynikajúce výkony na vlastné oči a ešte sa aj dobre zabaviť. Aj o tom môže byť svetový pohár u susedov.
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
keyboard_arrow_up