Pozvánka: Cvyklo Pohár - MTB séria Liptova - pretekaj za dvoch

Tento rok má svoju premiéru liptovská séria pretekov na horských bicykloch - Cvyklo Pohár, ktorá spája milovníkov cyklistiky, jedného z najkrajších regiónov Slovenka.

Cvyklo Pohár predstavuje pravé MTB súperenie, ktoré sa nesie v znamení dvoch ústredných tém - „Priateľstvo je viac ako víťazstvo“ a „Zachovaj prírodu čistú“. Samotní organizátori sú veľmi súťaživí, ale priateľstvo má pre nich väčšiu hodnotu ako samotné víťazstvo. Športujú, aby mali radosť z pohybu v prírode a času stráveného s kamarátmi. V takom duchu pripravujú aj Cvyklo Pohár. Snažia sa vytvoriť atmosféru nekompromisných dedinských pretekov, kde sa na konci všetci stretnú v dobrej nálade a pri zaslúženej odmene v podobe občerstvenia. Najlepšia žena a muž celého pohára získajú Cvyklový dres. Celý organizačný tím sa nemôže zmieriť s množstvom odpadkov v našej prírode, a preto sa snažia v rámci tohto projektu pripomínať, že prírodu treba chrániť a udržiavať v nej čistotu.


MTB preteky pod Barancom od roku 2013

Cvyklo Pohár má pôvod v pretekoch Filištín, ktorých názov vychádza z prívlastku doliny, kde patria obce Jakubovany, Liptovský Ondrej a Konská. Partia kamarátov ich prvýkrát zorganizovala v roku 2013, odkedy majú už stabilné miesto v kalendári lokálnych jazdcov. Preteky pritiahli aj skvelých pretekárov z Liptovského Mikuláša, Dolného Kubína či Popradu, ako sú Peter Folta, Radovan Bíroš či Ján Halík.

Trstianska špajchňa - nové preteky na Liptove

Na Filištíne pretekal v roku 2016 aj Jakub Mikuláš z Trsteného, ktorému učarovala príjemná atmosféra, a preto sa rozhodol usporiadať niečo podobné aj vo svojej obci. Prišiel dokonca s nápadom urobiť z oboch pretekov pohár. Trasa Špajchne vedie v oblasti obcí Trstené, Bobrovec, Jalovec, Žiar a Smrečany.


Prečo Cvyklo Pohár?

Juro a Kubo k organizácii prizvali kreatívneho Gaba Blcháča a na skialpovej túre spoločne vymysleli názov - Cvyklo Pohár. Hľadali niečo slovenské a výsledkom bola napokon slovná hračka - majú totiž radi cviklu, ktorá sa pestuje aj na Liptove a tiež cyklistiku . Cvyklo Pohár je o spájaní a vzájomnej pomoci. Organizátori pozývajú ostatné obce a cyklistických nadšencov Liptova, aby sa zapojili do pohára v roku 2019 a pripravili preteky na svojej obľúbenej trase.


Myšlienka pomoci

Cvyklo Pohár má aj sociálny rozmer a odlišuje od iných podujatí tým, že jeho súčasťou je iniciatíva “Pretekaj za dvoch”. Organizátori chcú nájsť partnera, ktorý by venoval bicykle a pretekári by v rámci pohára súťažili za deti z detských domovov.


Trstianska špajchňa bude mať premiéru vo štvrtok 5.7.2018 počas štátneho sviatku a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Piate pokračovanie Filištína sa uskutoční v sobotu 28.7.2018 a ďalšie informácie o podujatí nájdete v našom kalendári.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
keyboard_arrow_up