Zdroj: ReinerPhoto

Leto nám už pomaličky klope na dvere, a tak sa spolu poďme pozrieť, čo si pre nás pripravil prvý letný mesiac tohto roka.

FESTINA 24 HOUR WEMBO MTB EUROPEAN CHAMPIONSHIP, 1. - 3. jún

Jún odpálime vo veľkom štýle, a to hneď na majstrovskej úrovni. V obci Belá – Nižné Kamence sa v panoráme vrcholov Malej Fatry uskutočnia Majstrovstvá Európy v 24–hodinovke. Na pretekárov čaká okruh s dĺžkou 9,5 km a prevýšením 250 m. Zúčastniť sa môže naozaj každý, keďže nie je potrebná žiadna licencia. Takže, či už si siahnete na dno svojich síl ako jednotlivec alebo ako tím, atmosféra bude rozhodne stáť za to. Propozície a ďalšie informácie o pretekoch nájdete na tomto odkaze.

Detská tour Petra Sagana, 2. jún, 17. jún a 30. jún

V júni pokračuje aj obľúbená séria pretekov pre deti vo veku od 3 do 14 rokov ďalšími troma kolami. Tento rok sa teší mimoriadnej popularite a inak tomu nebude ani na 5. kole, ktoré sa uskutoční v Liptovskej Mare, následne sa na malých bikerov teší Kežmarok a na konci júna ich bude hostiť Považská Bystrica.


3. kolo - BIKE ATTACK 2018, 14. jún

Tretia sezóna cyklistického podujatia BIKE ATTACK prináša na okruh SLOVAKIA RING sériu 5 večerných cyklistických podujatí a v mesiaci jún sa uskutoční jej tretie kolo. Ide o preteky jednotlivcov na 10 okruhov hladkej jazdy s hromadným štartom. Všetky potrebné informácie o propozíciách nájdete na tomto odkaze.


MTB Hrhovský divočák, 16. jún

V obci Hrhov sa uskutoční 1. ročník amatérskych pretekov na horských bicykloch za účelom poukázať na krásy národného parku Slovenský kras. Preteky sú určené pre milovníkov horskej cyklistiky, lesných cestičiek, ale aj histórie, keďže časť trasy kopíruje niekdajšiu cestu vedúcu do Rožňavy. Na všetkých čakajú nádherné výhľady na okolité kopce či Hrhovské rybníky. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

AUTHOR maratón, 16. jún

Pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa v obci Trenčianske Stankovce uskutoční tretí ročník cyklistických pretekov, ktorých už tradičnou súčasťou je aj bežecký Cross run. Tento rok organizátori mysleli aj na tých najmenších a pripravili viaceré detské kategórie a novú, dlhšiu trať. Pre viac informácií kliknite na tento odkaz.

AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly, 23. jún

ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa premiestni v mesiaci jún pod Súľovské skaly, kde sa uskutoční už jubilejný 20. ročník tohto vydareného maratónu. Na pretekárov čakajú štyri dĺžky trate, ktoré ich prevedú unikátnym prírodným prostredím. Podujatie je známe náročnými stúpaniami a rastúci počet jeho účastníkov len dokazuje, že bikerom takáto poctivá porcia MTB naozaj chutí. Viac informácií o propozíciách nájdete na tomto odkaze.


24h SLOVAKIA RING cycling race, 27.-28. jún

Koniec júna bude SLOVAKIA RING opäť patriť fanúšikom cyklistiky. Čaká ich unikátny 24-hodinový cyklomaratón pod názvom 24H SLOVAKIA RING cycling race. Pretekárske tímy, ktoré sa postavia na štart, si užijú deň plný adrenalínu, skvelých športových výkonov a tímovej atmosféry. Preteky sú určené amatérskym aj profesionálnym cyklistom. Na štart sa postavia jednotlivci a tímy zložené z dvoch, štyroch, šiestich alebo ôsmych pretekárov. Pre viac informácií kliknite na tento odkaz.


Nízkotatranská MTB tour, 30. jún

Skupinka nadšencov horskej cyklistiky z Liptovskej Lúžnej organizuje už 4. ročník Nízkotatranskej MTB tour. Zasúťažiť si môžu prísť všetky vekové a výkonnostné kategórie, vrátane tých najmenších. Pridanou hodnotou tohto podujatia sú krásne výhľady na Nízke Tatry a Veľkú Fatru, takže organizátorom nezostáva už nič iné, len zaželať si pekné počasie. Všetky podrobnosti nájdete na tomto odkaze.

BIKEMARATON DRÁSAL České spořitelny, 30. jún -1. júl

Na konci mesiaca bude možnosť odskočiť si na návštevu k českým susedom na jeden z najkultovejších maratónov, ktorý tento rok oslavuje už svoje 25. narodeniny. Na vyznávačov extrémnych zážitkov čaká opäť aj trasa dlhá 175 km s prevýšením 5 088 m. Podujatie je už niekoľko rokov súčasťou cyklistického seriálu Kolo Pro život, takže na pretekárov, deti a divákov čaká bohatý sprievodný program a kvalitné zázemie. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Testovacie dni v MTBIKER centre, 9. - 10. jún

Aj v mesiaci jún pokračujeme v sérií testovacích dní v našom MTBIKER centre. Tentokrát si môžete prísť zajazdiť na modeloch kultovej talianskej značky Bianchi, ktoré budú doplnené modelmi nemeckej značky Corratec. Bližšie informácie o dostupných termínoch nájdete čoskoro na tomto odkaze.


Na záver dodáme, že sa jedná len o ochutnávku z množstva podujatí, ktoré prinesie mesiac jún. V skutočnosti je kalendár nabitý mnohými zaujímavými akciami, ich kompletný zoznam nájdete na stránke MTBIKER kalendár.

[Foto na úvode: ReinerPhoto]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pomyselný vrchol cyklistickej sezóny je pred nami. Okrem letných horúčav a búrok máme na výber aj slušnú porciu pretekov.
keyboard_arrow_up