Cestná kolekcia KTM – na preteky, tréning aj výlety

Aj keď KTM svojím názvom evokuje hlavne bicykle do terénu, netreba sa nechať zmiasť. V ich kolekcii nájdete širokú škálu cestných modelov s rôznym zameraním.

Tak ako pri MTB kolekcii, aj tá cestná si zachováva svoj osobitný dizajn. Bicykle sú navrhované v Rakúsku a samozrejmosťou je používanie tých najmodernejších technológií a uplatňovanie nových trendov. Pri tom sa nezabúda ani na spätnú väzbu od samotných pretekárov, pričom značka podporuje viacero tímovov. Tým najvyššie postaveným s licenciou na úrovni Pro-Continental je francúzsky Team Delko Marseille Provence KTM. Ten sa spolieha najmä na modelový rad REVELATOR v špeciálnej edícii a na svojom konte má aj účasť na tohtoročnej Paris-Roubaix.


Aero modely REVELATOR – rýchlosť je cieľ

Ponuku aerodynamicky orientovaných bicyklo u KTM reprezentuje model REVELATOR LISSE. Základ tvorí optimalizovaný rám z karbónu radu Performance, pri ktorého návrhu značka uplatnila svoje skúsenosti z automobilového priemyslu, pričom samozrejmosťou je splnenie všetkých noriem UCI. Karbón obsahuje aj nanočastice pre čo najlepší pomer nízkej hmotnosti a tuhosti, vďaka čomu má celý bicykel v prevedení PRESTIGE iba 7,2 kg. To všetko pri aero-dizajne a kotúčových brzdách, ktoré nájdete na všetkých 3 modeloch z tohto radu.

REVELATOR LISSE PRESTIGE (MOC 7 499 €)


REVELATOR LISSE ELITE (MOC 2899 €)


REVELATOR ALTO – univerzál pre náročných

Cestný bicykel KTM REVELATOR ALTO predstavuje najnovší pretekársky stroj s parametrami profesionálnych modelov. Svojím zameraním sa hodí pre všetky traťové profily a podomienky, pričom sa zohľadnila aj aerodynamika. Pre jej zlepšenie je zadná brzda typu „Direct Mount“ upevnená do reťazových vzpier hneď za stredovým zložením. Najvyšší model PRESTIGE sa môže pýšiť hmotnosťou iba 6,7 kg a je postavený na karbóne ADK-Performance. Model s prívlastkom SKY je pre zmenu postavený na kotúčových brzdách, ktoré ešte zvyšujú jeho použitie do nepriaznivých podmienok a na každodenné tréningy, bez ohľadu na počasie. Ak hľadáte výborný pomer ceny a výkonu, vhodným kandidátom môže byť REVELATOR 3500 postavený na karbóne TK-Performance.


REVELATOR ALTO MASTER (MOC 3 799 €)


REVELATOR ALTO 4000 (MOC 2 199 €)


REVELATOR SKY DMP ETAP (MOC 5 699 €)


REVELATOR 3500 (1 899 €)


STRADA – ak začínate

Nie každý potrebuje hneď na začiatku investovať do karbónového rámu a súčasné hliníkové zliatiny poskytujú stále výborné jazdné vlastnosti pri zachovaní veľmi priaznivej ceny. Dôležitá je najmä geometria ladená viac uvoľene, takže na bicykli nebude problém stráviť viac hodín ani pre začiatočníkov. STRADA 2000 je postavená na kotúčových brzdách a sade Shimano 105 pre spoľahlivé ovládanie za každých podmienok a STRADA 1000 ma klasické ráfikové brzdy a dostupnú sadu Tiagra.

STRADA 2000 (MOC 1 599 €)


STRADA 1000 (MOC 999 €)


CANIC – zlákal vás cyklokros alebo gravel?

Cyklokrosové bicykle nie sú určené len na preteky v zimnom období. Pre mnohých môžu byť výborným univerzálnym riešením počas celého roka a do nepriazniých podmienok. S menšou úpravou sa dajú použit ako v ľahšom teréne, tak aj na ceste pri najazdievaní kilometrov. U KTM máte na výber verziu postavenú na karbónovom ráme CXC 11, ktorá spĺňa kritériá aj pre tých najnáročnejších pretekárov. Hliníkový model CXA je na druhej strane výbornou vstupnou bránou pre všetkých. Obidva modely nájdete výhradne na kotúčových brzdách a v špecifickej komponentovej výbave.


CANIC CXC 11 (MOC 3 399 €)


CANIC CXA (MOC 1 299 €)


Všetky dostupné modely, detailné informácie o geometrii a podrobné špecifikácie, nájdete na stránke slovenského zastúpenia značky KTM.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade PR článok

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade

Vonku ešte ani poriadna zima nezačala, no s príchodom nového roku sa blíži aj nová sezóna. Čo tak doplniť horský bicykel cestným alebo sa s novým bicyklom posunúť na ďalšiu úroveň?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
keyboard_arrow_up