Detská tour Petra Sagana 5.kolo – poriadne zablatená trať

Po prvýkrát netradične na brehu Liptovskej Mary, a to pri Marine Liptov, odštartovalo už tohtoročné piate cyklistické zápolenie na Detskej Tour Petra Sagana.

Necelý dvojkilometrový okruh v teple poriadne preveril mladých cyklistov. A aby to mali Starší žiaci ako najstaršia kategória trošku náročnejšie, tak počas pretekov im výdatne spŕchlo, čo im poriadne rozblatilo trať. Keďže termínovou konkurenciou podujatia bol aj Medzinárodný deň detí, tentoraz sa na štart postavilo „len“ necelá štyristovka cyklistov.


V kategórií Mikro dievčatá sa víťazstva dočkala Košičanka Patrícia Pčolová, a to presne s rovnakým 8-sekundovým náskokom ako tomu bolo v rovnakej kategórií chlapcov, kde zvíťazil Šimon Ďurina. Šprintovalo sa o víťazstvo v kategórií Mili dievčatá, kde o koleso zvíťazila Nela Jezbergerová z CK Olympik Trnava. Víťazstvo medzi chlapcami si zopakoval po Spišskom Hrhove aj Štefan Szöllös pred rovnakým súperom - Oliverom Samákom.


Hudoková Lucka z Dubnice nad Váhom kraľuje v kategórií Mini dievčatá. Výborne šliapal do pedálov aj Michal Šichta, ktorý má tento rok bilanciu - čo štart, to víťazstvo. Nemal to však na Liptove vôbec jednoduché a bojovať o zlatú medailu musel až do konca kategórie Mini chlapci.


Dobrú formu v poslednej dobe preukazuje Silvia Šichtová z Cyklistickej Tour, ktorá opäť zvíťazila medzi Mladšími žiačkami. Absenciu priebežného lídra Jakuba Mušáleka využil v premiérove víťazstvo Martin Kadúc z Cys Akadémia Petra Sagana, a to v kategórií Mladších žiakov.


V sezóne sa rozbieha aj Nina Urbanová, ktorá nedala svojim rovesníčkam v kategórií Starších žiačok šancu. Scenár ako cez“ kopirák“ z predchádzajúcich kôl sa zopakoval opäť aj na Liptove v záverečnej kategórie Starších žiakov. Hneď po štarte sa odpútala do čela klubová dvojička Dávid Manzát a Matúš Lipničan. V záverečnom šprinte bol rýchlejší opäť Dávid, ktorý vyhral všetky kola tohtoročnej Tour.


Ďalšie kolá Detskej tour Petra Sagana:


(zdroj fotiek - Adam Maslík)
report_problem Našiel si v texte chybu?

5. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 02.06.2018
format_list_numbered 5. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Liptovská Mara (Slovensko)

Peter Zanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up