Canyon oficiálne predstavil svoj vynovený XC full LUX

Ten je synonymom nemeckej značky pre náročné XC trate a maratóny už dlhú dobu, no prišiel čas na jeho kompletné prepracovanie. Výsledok určite poteší všetkých športovo orientovaných jazdcov.

V súčasnej dobe nerozhoduje len nízka hmotnosť, ale veľký dôraz sa kladie najmä na efektivitu – teda ideálne je kombinovať tieto vlastnosti do jedného celku. Najmä v prípade náročných XC tratí svetového pohára a maratónskych podujatí v štýle Cape Epic. Vtedy dokáže byť celoodpružený model výhoda, čo je jasne badateľné pri pohľade na svetovú špičku a ich súčasné preferencie.


Pri novom LUX-e mali inžinieri značky viacero cieľov a zamerali sa najmä na tieto zmeny:
  • Hmotnosť rámu pod 2 000 g vrátane tlmiča bez obmedzenia potrebnej tuhosti.
  • Miesto pre dvojicu 800 ml fliaš v ráme pre všetky veľkosti.
  • Upravená kinematika zadnej stavby so zdvihom 100 mm podporujúca trakciu, a pritom je plne funkčná v náročnom teréne.



Rovnako upravená bola aj geometria, ktorá sa zanorená v SAG-u v podstate zhoduje so súčasným top hardtailom Exceed.


Už vo fáze prototypu si pripísal nový LUX viacero cenných úspechov, vrátane víťaznej etapy na Cape Epic pod rukou Albana Lakatu a Kristiána Hynka. Zrejme vám neunikol ani v rámci Svetového pohára v XC, kde sa prepracoval na pódium vďaka výkonom Pauline Ferrand–Prévota a Mathieu van der Poela. A to sezóna v podstate len začala...


Celý rad LUX bude tvoriť celkovo 6 modelov v 4 veľkostiach (S, M, L, XL), ktoré sa dajú rozdeliť do 2 kategórií. Štvorica nesie označenie CF SL, kde cena začína už na 2 599 € a vpredu nájdete 110 mm zdvih vidlice.


Dvojica vlajkových lodí pre tých najnáročnejších má označenie CF SLX a ponúka 100 mm zdvih vidlice a výbavu v podstate bez kompromisov. Nechýba ani novinka v podobe 12-rýchlostnej sady Shimano XTR.


Všetky modely okrem dvojice najlacnejších majú v základnej výbave teleskopickú sedlovku a sú v podstate priamo „z krabice“ určené pre ostré použitie a preteky. LUX CF SLX bude taktiež dostupný ako samostatný rámový set vrátane tlmiča, takže si môžete všetko doladiť podľa chuti a vlastných preferencií. Všetky podrobnosti sa dozviete na oficiálnej stránke značky Canyon.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok

XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up