EUROBIKE 2018 – Technické zaujímavosti 2. časť

Prvý deň na výstave sme sa zorientovali a dnes už trochu pritvrdíme. Inovácií bolo viac než dosť a niektoré prekvapili dokonca aj nás.

Rotor - keď ani dvanásť pastorkov nestačí

Španielska značka Rotor poňala preteky v predháňaní sa v rozsahu kazety vo veľkom štýle a na EUROBIKU predstavila rovno 13-rýchlostnú hydraulickú sadu určenú pre horské bicykle. Najväčšia kazeta má rozsah zubov 10-52 a momentálne asi neexistuje nikto, kto by ju vo veľkosti polomeru tromfol.


Bold – Unplugged

Reč nie je o akustickom vystúpení nejakého miestneho umelca, ale o novinke z dielne značky Bold, ktorá ide cestou plnej integrácie zadného tlmiča do rámu. Model Unplugged je určený pre vidlicu so zdvihom 160-180 mm, čo poteší najmä všetkých enduristov a freeriderov.


SCOTT oslavuje šesťdesiatiny, no do dôchodku sa rozhodne nechystá

Expozícia americkej značky SCOTT bola tento rok mimoriadne vydarená. Okrem retro-výstavy úspešných cyklo-míľnikov tejto značky, pribudol v pondelok pred vstupom do výstavnej plochy aj custom-bike Nina Shurtera, na ktorom v nedeľu vyjazdil v talianskom Val di Solle prvenstvo v rámci seriálu svetového pohára.


Ak si myslíte, že odpružené sedlovky alebo bezdrôtové radenie je nejaká novinka, vedzte, že pokusy o tieto vymoženosti SCOTT a Mavic riešil už v prvej polovici deväťdesiatych rokov.

https://foto.mtbiker.sk/Vystavy/2018/eurobike_2/eurobike2_07.jpg

PRO Koryak za rok celkom slušne podrástol

Nová sada XTR nie je jedinou MTB novinkou, ktorú bolo možné vidieť vo Friedrichshafene. Zaujímavým kúskom bola aj teleskopická sedlovka Koryak od dcérskej značky PRO, ktorá je po novom k dispozícii so zdvihom až 170 milimetrov. Ak bude fungovať ako väčšina komponentov Shimano, tak môžete začať plniť prasiatko. Vakel od novoty rozhodne nečakajte, vyskúšal som viaceré kusy, ktoré boli v stánku .

https://foto.mtbiker.sk/Vystavy/2018/eurobike_2/eurobike2_08.jpg

Bájny jednorožec k videniu naživo!

Tí z vás, ktorí sledujú tému "vaše vysnívané biky" pravdepodobne už niekedy počuli o značke UNNO, ktorá vyrába ultimátne karbónové rámy, na ktoré je čakačka dlhšia ako na Ferrari. Jedným takýmto nevídaným kúskom je napr. model Dash, ktorý sa pásol spolu s ďalšími plnokrvníkmi v stánku karbónových špecialistov ENVE.

https://foto.mtbiker.sk/Vystavy/2018/eurobike_2/eurobike2_09.jpg

Pivot a jeho vták ohnivák

Model Firebird od značky Pivot bol oficiálne predstavený len niekoľko dní dozadu, no o utíchajúcu pozornosť sa veru báť nemusí. Tento 29-palcový trail-killer na 170 mm zdvihu sa po dizajnovej stránke rozhodne podaril. Veď, posúďte sami!

https://foto.mtbiker.sk/Vystavy/2018/eurobike_2/eurobike2_10.jpg

Lezyne - šikovne riešené doplnky

Značka Lezyne sa nesnaží preraziť cestou wow-produktov, ale poctivými výrobkami, ktoré majú hlavu aj pätu. To bolo badať aj na spôsobe uchytenia svetiel, kamier, ako aj na precízne navrhnutom náradí a doplnkoch, ktorými bola expozícia tejto značky celkom slušne nabitá.


Adidas Five Ten

Obľúbená obuv na flat pedále okrem BOA kolieska nafasovala aj trojpásikové logo firmy Adiho Dasslera.

https://foto.mtbiker.sk/Vystavy/2018/eurobike_2/eurobike2_14.jpg
Články s podobnou tematikou:
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up