Zdroj: Eurobike 2018

Preskúmať všetkých 12 hál za dva dni je doslova nadľudský výkon, ktorý mala problém zvládnuť aj naša redaktorská partia. Zvolili sme však taktiku začať naplno a postupne pridávať a výsledkom je ďalší nadupaný fotovýber toho najzaujímavejšieho.

Cane Creek a kľuky za liter

Mať titánové kľuky na bike je veľká "machrovina". Každá sranda však niečo stojí a účet za tieto 400-gramové šperky od Austrálčanov, ktoré CNC-čko morduje niekoľko hodín, aby všetko dokonale sedelo, vám na tvári úsmev veru nevyčarí.


CeramicSpeed a jeho patentovaný hriadeľ

Odlišný prístup riešenia rovnakého problému zvolila značka CeramicSpeed, ktorá si dala patentovať pohon s bočným ozubením poháňaným pomocou hriadeľu. V procese je aj prototyp kazety s 13-timi pastorkami, ktorý sa však nedal vyskúšať v pohybe. Okrem toho, že efektivita tohto systému by mala byť údajných 99%, viem povedať len toľko, že je pomerne hlučný.


“Revolúcia” v Corratecu

Nový maratónsky full predstavil aj nemecký Corratec. Zlatočierny model Revolution osadený sadou XX1 Eagle a komponentami TUNE na seba rozhodne pútal zraky okoloidúcich.


Bike MOTION - kladkostroj v pohybe

Odpruženie vo francúzskej réžii môže vyzerať aj takto. Pýtate sa, načo to robiť jednoducho, keď to ide aj zložito? Odpoveďou je údajne desaťnásobne nižšie trenie a minimálny odtrh. Snáď tento koncept nezíska rovnakú povesť ako francúzske autá.


Full alebo hardtail?

Bike značky SUNN ako HT len vyzerá. Tlmič je šikovne zamaskovaný medzi ramená vahadla a zo zadnej strany ho navyše chráni malý blatníček.


Aero is everything!

Aj menej je niekedy viac. Časovkársky špeciál CEEPO vyzerá tak trochu ako z inej dimenzie a bolo zaujímavé sledovať reakcie návštevníkov, z ktorých by sa dala spraviť diplomová práca na tému mimika.


Jednoducho neprehliadnuteľný

Tak, ako sme minulý rok udelili pomyselnú cenu za najlepšiu inštaláciu značke Canyon, tento rok by si ju zaslúžilo Giro so špeciálnou reflexnou sadou oblečenia, ktoré zvyšuje úroveň pasívnej bezpečnosti.


Štyri rohy, žiadne nohy… teda noha len jedna, aj to jednokorunková

Reč je samozrejme o novej vidlici Lefty Ocho, ktorá má vysoký cool faktor priamo v génoch. Hoci konštrukcia nebudí veľa dôvery, mile radi ju niekedy v redakčnom teste prevetráme!


Vyhrievané gripy MAGURA

Možnosti, kam posunúť elektrosegment zdá sa nie sú ešte úplne vyčerpané a živým príkladom sú gripy od domácej značky MAGURA, ktoré energiu akumulátora premieňajú na blažené teplo, pre vaše zimou bičované dlane.


Obsah s podobnou tematikou:

[Foto na úvode: Eurobike 2018]

report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up