Súťaž: Zažite Tour de France na vlastnej koži

Automobilka ŠKODA AUTO tento rok oslavuje 15. výročie partnerstva s Tour de France. Využite jedinečnú príležitosť a zapojte sa do súťaže, v ktorej môžete okrem iného vyhrať aj prelet nad pelotónom „Starej dámy“.

Už máme za sebou prvé etapy 105. ročníka Tour de France, v ktorých nás svojimi skvelými výkonmi teší náš Peter Sagan. Sme však ešte takmer na začiatku a rozhodne sa je ešte na čo tešiť. Celkovo pretekári počas 21 etáp najazdia 3 329 km. Okrem nových stúpaní v Alpách či Pyrenejách, čaká jazdcov po ročnej prestávke opäť nástraha v podobe ciest s mačacími hlavami (kockami), známych z klasiky Paríž – Roubaix.

(Zdroj: FB Le Tour de France)

Tešiť sa môžeme tiež na šotolinovú cestu uprostred horskej etapy či veterné etapy na pobreží Atlantiku. Pripravená je aj kopcovitá časovka jednotlivcov, alebo extrémne krátka horská etapa, ktorá bude mať len 65 kilometrov, ale až 37 z nich pôjdu cyklisti do kopca. Na trasu Tour de France sa vracia aj najslávnejšie z alpských stúpaní L’Alpe-d’Huez a počas tohto dňa pretekári nastúpajú viac ako 5 000 výškových metrov. Rozhodujúce súboje o žltý dres sa odohrajú v Pyrenejách. Tie okrem tradičných stúpaní ako Col du Tourmalet, Col d’Aubisque či Col de Peyresourde, ponúknu pre divákov aj veľa ďalších zaujímavých miest.

ŠKODA a Tour de France

Spoločnosť ŠKODA AUTO podporuje známe cyklistické preteky od roku 2004. V tomto roku je už pätnásty raz v pozícii oficiálneho partnera a tiež dodávateľa. Na tohtoročnej Tour de France jazdí 250 usporiadateľských a sprievodných automobilov tejto tradičnej českej automobilky. Počas pretekov bude logo ŠKODA zdobiť tiež zelený dres pre najlepšieho šprintéra, ktorý spoločnosť sponzoruje už štvrtýkrát za sebou. Okrem toho dizajnéri ŠKODA spolu s českými majstrami sklármi sa aj tento rok postarali o trofeje pre víťazov. ŠKODA je tiež exkluzívnym partnerom aplikácie Tour de France App. Fanúšikom cyklistiky ponúka štatistiky, výsledky a napínavé príbehy zo zákulisia. Aplikácia je dostupná pre systémy Android a iOS.

(Zdroj: Martin Domok/Sport24.sk)

Vlajková loď automobilky, model ŠKODA SUPERB, slúži ako najdôležitejšie vozidlo celých pretekov. Riaditeľ pretekov Tour de France využíva červenú limuzínu ako mobilné dispečingové stanovisko. Vďaka tomu je Christian Prudhomme neustále informovaný a podľa potreby môže udeľovať organizačné a bezpečnostné pokyny. Okrem toho je tiež možné pomocou tlačidla zo zadného radu sedadiel otvoriť panoramatickú strechu a stáť v druhom rade sedadiel. Riaditeľ tak môže vidieť pelotón z tej najlepšej pozície predtým, než dá pokyn na štart etapy.


Súťaž o VIP-výlet na Tour

ŠKODA si pre fanúšikov cyklistiky pripravila aj tento rok unikátnu súťaž, ktorá prebieha v troch kolách. Pred každým kolom je potrebné vyplniť kvíz obsahujúci otázky s viacerými možnosťami odpovedí, ktoré sa týkajú rôznych tém a poznatkov o Tour de France. Každý sa má možnosť zapojiť do všetkých troch kôl súťaže a vyhrať tak zaujímavé ceny, vrátane exkluzívneho VIP zájazdu na Tour de France a preletu helikoptérou nad pelotónom. Podrobné informácie a kompletné pravidlá súťaže nájdete na tomto odkaze.


Tour de France je v plnom prúde a prináša nám všetkým neopakovateľné zážitky. Využite jedinečnú príležitosť, ktorú si pre fanúšikov cyklistiky pripravila ŠKODA a skúste šťastie v súťaži, možno sa práve vy ocitnete priamo v centre diania a vychutnáte si atmosféru Tour na vlastnej koži.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
Tipni si víťaza žltého dresu a vyhraj hodnotné ceny

Tipni si víťaza žltého dresu a vyhraj hodnotné ceny

Práve dnes začína písať svoj príbeh okrúhly 110. ročník Tour de France, najznámejších cyklistických pretekov. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili malú súťaž.
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
keyboard_arrow_up