Mekka horskej cyklistiky v Alpách – Saalbach Hinterglemm

Jedna z najatraktívnejších rakúskych oblastí – Saalbach Hinterglemm, sa vďaka svojim podmienkam pre cyklistiku právoplatne radí k absolútnej európskej špičke.

Nájdeme tu prvotriednu infraštruktúru a cca 400 km značených trailov s rôznym stupňom obtiažnosti. Pestrá škála singletrailov od ľahkých po skutočne technicky náročné a hravé kúsky, uspokoja aj tých najnáročnejších bikerov, a to všetko s nádhernými výhľadmi na okolité vrcholy. V kombinácii so susedným bikeparkom v Leogangu tvorí táto oblasť doslova cyklistické „El Dorado“, aké pravdepodobne nikde inde v Alpách nenájdete. Leogang je preslávený aj vďaka opakovanému svetovému poháru UCI v zjazde, čo len potvrdzuje, že táto oblasť má naozaj čo ponúknuť.


Hornatá oblasť Saalbachu ponúka vďaka piatim lanovkám, prispôsobeným na prevoz bicyklov, širokú škálu vyžitia pre všetky druhy jazdcov. Kombinácia singletrailov, zjazdových tratí, skokov či freeridových tratí, znamená skutočne neobmedzené možnosti pre strávenie aktívnej dovolenky s bicyklom.


The BIG-5 Bike Challenge

Milovníci výziev majú možnosť za jeden deň absolvovať päť vrcholov v oblasti Saalbach Hinterglemm a Leogang, to všetko za pomoci piatich lanoviek. „The BIG-5 Bike Challenge“ ponúka skvelú príležitosť spoznať krásy okolitých hôr a zároveň si otestovať svoju fyzickú kondíciu. Vďaka lanovkám ušetríte energiu a pohodlne zvládnete výstup nahor. Samozrejme, pre tých, ktorí si chcú zlepšiť výslednú štatistiku nastúpaných metrov, je vždy možnosť zdolávať jednotlivé stúpania v sedle bicykla. Treba však naozaj dobre zvážiť svoje schopnosti, pretože aj s podporou lanoviek je táto výzva slušným orieškom a aj skúseným bikerom zaberie celý deň.


Na vrchol bez námahy

Elektrobicykle sú pre mnohých cyklistov skvelou alternatívou, ako maximalizovať potešenie z výjazdu a zjednotiť partiu kamarátov s rôznou výkonnosťou. Môžete tak bez veľkej námahy zdolávať vrcholy okolitých kopcov a ušetriť dostatok energie na to, aby ste si vychutnali výhľady. Ak plánujete dlhší výjazd, nemusíte sa trápiť s rizikom vybitia batérie Dobíjacie stanice sú k dispozícii nielen v údoliach, ale aj na vrcholoch po celom regióne. Vďaka tomu viete spojiť príjemné s užitočným a počas pauzy na horskej chate si dobiť batériu na svojom bicykli.


Raj pre turistov

Saalbach Hinterglemm je ideálnym miestom aj pre milovníkov turistiky. Oblasť ponúka 400 km značených turistických trás, na ktorých je možné objavovať krásy okolitých hôr, od úchvatných zelených pastvín Pinzgauer Grass až po skalnaté vrcholy Kitzbühelerských Álp. Či už ste skúsený horolezec, alebo turista „pôžitkár“, každý si tu príde na svoje.


Rovnako je oblasť veľkým lákadlom aj pre rodiny s deťmi, a to vďaka širokým možnostiam aktívneho trávenia spoločnej dovolenky. Stačí si naozaj len vybrať, či ju strávite v sedle bicykla alebo budete spoznávať krásy okolia po turistických chodníčkoch.


Saalbach Hinterglemm je ideálnou voľbou pre aktívnu dovolenku, a to nielen v letnom období. Ani sa nenazdáme a príroda sa zahalí do jesenných farieb, čo je o dôvod viac nesedieť doma a kochať sa jej krásami na čerstvom alpskom vzduchu. Viac informácií o regióne a možnostiach nájdete na stránke saalbach.com.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Ako vyzerá enduro kráľovstvo - bikepark Petzen

Video: Ako vyzerá enduro kráľovstvo - bikepark Petzen

Bikepark Petzen nie je iba o svetových EWS tratiach. Nachádzajú sa tu taktiež aj flowtraily pre menej skúsených cyklistov a rodinky s deťmi.
Alpine Six Days Enduro - MTB dovolenka snov 2022

Alpine Six Days Enduro - MTB dovolenka snov 2022

Týmto dovolenkovým cestopisom by sme vás chceli inšpirovať k jazdeniu, podľa nás, pekných európskych trailov.
Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole PR článok

Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole

Drsný terén, ťažké zjazdy, ale aj potreba dostať sa na štart v časovom limite. No je to hlavne aj zábava a sloboda. A nadupané „stroje“ na dvoch kolesách.
keyboard_arrow_up