Zdroj: Lezyne Mega XL GPS

GPS navigácie určené pre bicykle, čím ďalej, tým viac vytláčajú klasické cyklopočítače. Nespočetné množstvo funkcií a možností nastavenia často predstavujú slušný rébus pre užívateľa. Toto však nie je prípad najnovšieho zariadenia od Lezyne.

Výrobcovia sa posledné roky doslova predháňajú, kto príde na trh so zariadením, ktoré je nabité najnovšími technológiami. Výnimkou nie je ani americká značka Lezyne s nemeckými koreňmi, ktorá nedávno predstavila svoju vlajkovú loď na poli s GPS cyklonavigáciami, označený ako Mega XL GPS. Ako môžete predpokladať, predpona Mega dáva tušiť jednak o technologickom potenciáli, ako aj o uhlopriečke displeja.


Základné údaje – pôsobivé rozmery aj možnosti

Z konštrukčného hľadiska sa jedná o prvú cyklonavigáciu tejto značky, ktorú môžete používať v zvislom aj vodorovnom režime zobrazenia. Zodpovedajú tomu aj rozmery, ktoré činia 57,5x78,3x26,6 mm, a v ktorých je osadená monochromatická obrazovka s uhlopriečkou 2,7 palca a rozlíšením 200x240 pixelov. Vďaka absencii farebného displeja dokáže zariadenie fungovať nepretržite až 48 hodín na jedno nabitie. Jeho hmotnosť činí pritom únosných 83 gramov. Na displej sa zmestí až 10 rôznych údajov, ktoré si viete kedykoľvek meniť a vytvárať rôzne schémy prostredníctvom intuitívnej a jednoduchej mobilnej aplikácie Lezyne Ally, priamo z vášho telefónu cez rozhranie Bluetooth. Na ovládanie zariadenia slúžia 4 tlačidlá po jeho obvode a samozrejmosťou je aj podsvietenie displeja.


Funkcie – všetko, čo dokážete vymenovať

Základným pilierom XL-ka je samozrejme navigácia, ktorá využíva technológie GPS aj GLONASS. Jedná sa však o kompletnú offline navigáciu. To znamená, že si mapy stiahnete napr. cez telefón prostredníctvom Wi-Fi a ďalej už si môžete vytvárať vlastné trasy a nechať sa zariadením navigovať bez nutnosti dátového pripojenia. Okrem všetkých bežných funkcií tachometra a cyklopočítača, sa môžete tešiť napr. aj na tréningové funkcie zdieľateľné na portáli ako je Strava, TrainingPeaks a Today´s Plan, live segmenty, live tracking vašej polohy alebo indoor tréningový mód, ktorý využijete najmä počas zimných mesiacov na trenažéri.


Konektivita a pohodlné odovzdávanie údajov

K zariadeniu môžete samozrejme pripojiť váš telefón a získate tým možnosť zobrazovať na displeji notifikácie o prichádzajúcich hovoroch alebo správach. Rovnako môžete cez mobil jednoducho využívať možnosť nastavenia miesta, kam vás Mega bude navigovať alebo pohodlne nastavovať parametre meraných údajov. K pripojeniu senzorov slúži jednak ANT+, ako aj Bluetooth. Zariadenie spolupracuje aj s elektronickými pohonnými sadami a dokáže zobraziť zaradený prevod na displeji. Čo sa týka „senzorickej“ výbavy, tak k dispozícii sú akcelerometer aj barometer.


Cena pri predstavení bola stanovená na 199 €, čo sú veľmi silné slová do boja na trhu s konkurenčnými výrobcami. Zvlášť pri takto dobre vybavenom a vyladenom zariadení, ktorým Lezyne Mega XL rozhodne je.


Ak by vás zaujímalo viac podrobností, nájdete ich na stránke slovenského dovozcu, ktorým je SLOGER-EU alebo na stránke výrobcu na tomto odkaze.

[Foto na úvode: Lezyne Mega XL GPS]

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Doplnky na zimné jazdenie - cyklistika, celoročný šport PR článok

Doplnky na zimné jazdenie - cyklistika, celoročný šport

Zima už nemusí byť výhovorka. Funkčné oblečenie a doplnky do rôznych podmienok a terénu umožňujú jazdiť prakticky celoročne. Čím by ste mohli doplniť svoju výbavu?
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
keyboard_arrow_up