Pozvánka:  Keď sezóna ani zďaleka nekončí alebo, čo nám prinesú nasledujúce mesiace?

Cyklistická sezóna má už väčšiu časť za sebou, no nemusíme byť sklamaní. Ešte stále je tu obdobie dovoleniek a spolu s ním aj pre mnohých príležitosť trošku sa pozastaviť, bilancovať posledné mesiace a predovšetkým v pokoji a starostlivo naplánovať tie nasledujúce.

Poďme sa teda spolu pozrieť, na čo sa ešte môžeme tešiť .

August v znamení "pohodových" akcií, ale aj riadnych „zaberačiek“

Na už túto sobotu si určite množstvo bikerov plánuje výlet do Svitu, neďaleko Vysokých Tatier, pretože ich čaká 5. kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR – tradičný a veľmi obľúbený ŠKODA Horal MTB maratón. Na týchto pretekoch si zaručene cyklisti všetkých výkonnostných kategórií nájdu pre seba to pravé, keďže na výber je až päť trás.

Najjednoduchšia, 17 km dlhá trasa Horal Dejzi, je určená pre rodinné tímy, 28-kilometrová Horal Ízi pre menej skúsených cyklistov. Stredné trate Senzi (43 km) a Lejzi (78 km) už svojim prevýšením dajú zabrať trošku viac. Tá najnáročnejšia, ale rozhodne najkrajšia, Horal Krejzi (134 km, 4 500 m celkové prevýšenie), je určená len pre tých trénovaných a skalných, ale odmenou im bude výhľad z 1 948 m vysokej Kráľovej hole.


Pre tých, ktorí podľahli čaru elektrobicyklov, si Park Karpaty – Kuchyňa pripravil víkend plný zábavného pojazdenia v Malých Karpatoch na 2. ročníku e+bike Campu (10.-12.8). Okrem športovania sa môžu tešiť aj na dobré jedlo, pivko a živú hudbu.

V predposlednú augustovú sobotu (18.8), si prídu na svoje predovšetkým bikeri z východnej časti našej krajiny, keďže na Spiši to opäť ožije vďaka Kráľovskému MTB maratónu. Výživná „80-ka“ s viac ako 3 000 m prevýšením poriadne preverí sily každého zúčastneného. Kto si na takúto porciu kilometrov netrúfa, môže vyskúšať polmaratónsku „50-tku“, či najjednoduchšiu „28-ku“.


Keď sa leto blíži ku koncu, ale chuť pretekať zostáva…

Posledný prázdninový víkend sa bude niesť v znamení vysokej intenzity a náročnej techniky . V sobotu (25.8) nás privíta XC Cross Country Skalica, kde je na pretekárov pripravených sedem okruhov v dĺžke 3 800 m. Nezabudnite si so sebou zobrať riadnu dávku odvahy, keďže nebudú chýbať parádne traily plné skokov, zatáčok medzi stromami, koreňové úseky a prudké zjazdy.

Komu by sa nechcelo domov a pobyt v rekreačnom stredisku Zlatnícka dolina by si rád predĺžil, môže sa v nedeľu zúčastniť jedného z najstarších terénnych triatlonov na Slovensku - H-Triathlon Skalica. Ako cyklistická, tak aj bežecká trasa je náročná a poriadne preverí vaše fyzické zdatnosti, ale zároveň vás odmení neopakovateľnou atmosférou a zážitkami na celý život. Kto si netrúfa, alebo nie je kamarát so všetkými troma disciplínami, môže to vyskúšať v štafete JA-TY-ON.

V nedeľu (26.8) pokračujeme 8. kolom Slovenského pohára MTB XCO v Lietave neďaleko Žiliny. V doobedných hodinách si zapretekajú deti, mládež a kategórie Masters, víkend však vyvrcholí kategóriami UCI C2 a teda juniormi, juniorkami, ženami a na záver príde rad na najočakávanejších mužov Elite a U23.


S koncom leta a školských prázdnin prichádza aj tohtoročný vrchol maratónskej sezóny v podobe podujatia ŠKODA MTB Singletrack maratón Košice (1.9), ktorý je zároveň aj Majstrovstvami Slovenska. O to, kto bude môcť nosiť majstrovský dres, sa pretekári pobijú samozrejme na tej najdlhšej, 80-kilometrovej trati. Stredná trať nie je síce až tak náročná svojou dĺžkou (47 km), ale skôr technickou náročnosťou, keďže až 60% vedie po singletrackoch a cyklotrailoch. Amatéri a rodiny s deťmi si prídu na svoje na najkratšej „20-tke“ a pre tých úplne najmenších bude vybudovaná zábavná trať priamo v areáli.


Nestačilo? Pokračujeme

V dňoch 6. – 9. septembra sa uskutoční už 20. ročník Svetových hier horskej cyklistiky v rakúskom stredisku Saalbach – Hinterglemm.

Ak dávate prednosť domácim podujatiam, rozhodne si nenechajte ujsť finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR v krásnom prostredí Slovenského raja a zavítajte 8.9 do Hrabušíc. Maratónik je známy svojou výbornou organizáciou, skvelým značením a rýchlou traťou. Určite nebudete ľutovať .


S prichádzajúcou jeseňou nám pomaličky končí aj pretekárska cyklistická sezóna, ale ešte stále sa nájde niekoľko zaujímavých akcií. Počas víkendu 22.-23.9. je pre nás prichystané z každého rožku trošku: tradičný cyklomaratón Topolčianky, 9. a 10. kolo Slovenského pohára XCE a XCO v Poreči a čerešničkou na torte sú preteky do vrchu s hromadným štartom Uphill Chopok s cieľom pri vrcholovej stanici kabínkovej lanovky.

Komu bolo ešte počas roka málo a chcel by natočiť posledné pretekárske kilometre, nech si rezervuje v kalendári termín 29.9.2018, lebo Bratislavský MTB maratón, ktorý sa presúva do priestorov amfiteátra v Knížkovej doline, bude pre neho ako stvorený.


Tradičný záver MTB sezóny bude patriť žilinskej akcii s názvom Šprintpolom, kde sa v 30-sekundových intervaloch vydajú pretekári zdolávať sedem kilometrov s prevýšením 500 metrov.

Ak ste si aj vy teraz hlboko povzdychli, ako ten čas rýchlo letí a že sa sa ani nenazdáme a sezóna je za nami, tak nezúfajte. Každé obdobie, aj v tom cyklistickom kalendári, má svoje čaro a príprava v ňom svoje zákonitosti. Aj naše telo potrebuje zmenu či oddych, aby sme do tej novej sezóny prišli ešte silnejší a výkonnejší. Celý termínový kalendár aj s informáciami o pretekoch nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
keyboard_arrow_up