Výbava Petra Sagana do horúcich dní

Po miernom ochladení na začiatku prázdnin sa nám leto zase rozbehlo na plné obrátky a vyzerá to tak, že na nás ešte niekoľko poriadnych horúcich dní čaká. Čo nosí náš najlepší cyklista Peter Sagan v podobných podmienkach?

Júl sa už tradične niesol v znamení najväčšieho cyklistického sviatku Tour de France a priame prenosy si nenechala ujsť väčšina z nás. Poobede sme sa ponáhľali domov k televízorom, či zostávali v práci o niečo dlhšie, len aby nám neunikol záver etapy. Aj na tohtoročnej Tour panovalo príkladné letné počasie, a tak sme si mohli dokonale obzrieť, aké kúsky obliekal náš majster sveta, ktorý v tejto sezóne opäť nadviazal spoluprácu s talianskym výrobcom Sportful.


Dres BODYFIT PRO TEAM

Tento letný cyklistický dres je určený ako pre profesionálnych jazdcov počas tréningov, tak aj pre širokú cyklistickú verejnosť. Mierne voľnejší strih poskytuje pretekárom dostatočné pohodlie počas dlhých tréningových hodín strávených v sedle, ale zároveň ho môžu nosiť aj „bežní smrteľníci“, ktorí nedisponujú postavou so 4% tuku. Dres nestráca nič z kvalít pretekárskej výbavy: mikrovlákna materiálu DryPro odvádzajú pot z povrchu tela do dresu, aby pokožka tela zostala suchá, celorozopínací zips YKK® a tri zadné vrecká, kde sa zmestí všetko potrebné na dlhý výjazd, sú samozrejmosťou. Cena sa pohybuje okolo 74.90 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dres BODYFIT PRO EVO

Špičkový pretekársky dres stvorený priamo pre potreby profesionálov. Práve tento model je najviac dní v roku využívaný Petrom Saganom a jeho spolujazdcami. Obľúbený je pre jeho univerzálnosť – zvládne všetko od pretekov v jarnom období, až po rýchle letné tréningy. Je ľahký, vzdušný a predovšetkým aerodynamický, ale stále poskytuje telu dostatočnú ochranu. Znížený golier, materiál Aero Strech použitý na ramenách, prepracované detaily – to všetko pre podporu výkonu. Cena sa pohybuje okolo 89.90 €.


Dres BODYFIT PRO LIGHT

Víťazná voľba počas horúcich letných dní. Najobľúbenejší model profesionálnych cyklistov počas horúcich Grand Tours. V tomto drese sme mohli vidieť Petra v prvej aj druhej etape na tohtoročnej Tour de France, samozrejme v jeho edícií majstra sveta, kým sa neobliekol do žltého a zároveň aj zeleného dresu. Výborne sme si ho mohli obzrieť aj na Rafalovi Majkovi počas úniku v dvanástej etape s cieľom na Alpe d´Huez. Dres je vyvinutý pre najhorúcejšie podmienky, kedy je potrebná maximálna priedušnosť materiálu. Ergonomický strih a ľahká štruktúrovaná tkanina zabezpečujú rýchle schnutie a výborné odvádzanie vlhkosti. Cena sa pohybuje okolo 89.90 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Krátke nohavice BODYFIT PRO CLASSIC

Tieto cyklokraťasy tvoria s dresom BODYFIT TEAM skvelý pár pre tréningy profesionálov aj hobby cyklistov, ktorí vyžadujú od materiálu maximum a svoju jazdu si chcú dokonale užiť. Sú vhodné na každodenné používanie, zároveň však disponujú množstvom prvkov z pretekárskych modelov: látka na nohách AeroFlow vytvára miernu kompresiu pre podporu svalov, ploché švy zlepšujú aerodynamiku a cyklistická vložka BodyFit Pro zabezpečuje potrebný komfort. Cena sa pohybuje okolo 104.90 €.


Krátke nohavice BODYFIT PRO LTD

Krátke nohavice boli vyvinuté pre každodennú námahu profi cyklistov na dlhých a náročných Grand Tours a práve v nich Peter Sagan odjazdil všetky etapy na TdF. Maximálny ergonomický strih pre ľahký, ničím neobmedzený pohyb, aerodynamické vlákna a kompresia v oblasti stehien vďaka materiálu AeroFlow Compress, výstelka Total Comfort Pro, dierkované traky pre ešte lepšiu ventiláciu – všetky tieto vlastnosti spolu predstavujú to najlepšie z oblasti cyklistických kraťasov. A teraz si to môžu dopriať aj amatérski cyklisti. Cena sa pohybuje okolo 129.90 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Vesta BODYFIT PRO WIND


Na tohtoročnej TdF jazdci vďaka priaznivému počasiu vesty veľmi nepotrebovali, ale predsa len tento kúsok cyklistického šatníka patrí k základnej výbave každého, nielen profesionálneho cyklistu. Svoje opodstatnenie nájde ako v prechodnom období, tak aj v lete, napríklad do dlhých zjazdov. Membrána GORE® WINDSTOPPER® 4 Way Light v prednej časti ochráni pred studeným vzduchom a vetrom, elastický materiál na chrbte zabezpečuje dobrú priedušnosť. A keď teplota opäť stúpne, veľmi jednoducho ju poskladáte opäť do vrecka. Cena sa pohybuje okolo 109.90 €.



Rukavice RACE TEAM a ponožky TEAM RACE

Cyklistické rukavice sú počas pretekov ďalšou nevyhnutnosťou a každý, kto niekedy okúsil tvrdosť asfaltu, tento fakt vie. Jediný deň, kedy ich nie všetci jazdci z tímu BORA-hansgrohe mali počas Tour na rukách, bola časovka. Sú veľmi pohodlné a vyrobené z príjemného materiálu: vrchná časť je zo syntetického vlákna LYCRA®, ktoré zabezpečuje elasticitu a stálosť materiálu, palec je pokrytý semišom pre ľahké utieranie potu z tváre a spodná strana rukavíc je posiata silikónovými bodkami pre dobrý úchyt. Na výber je z dvoch farebných variantov – klubový dizajn BORA-hansgrohe alebo dúhová edícia majstra sveta.

Ponožky, ktoré obúva Peter, sú vyrobené z kvalitnej Merino vlny a poskytujú tak optimálny tepelný komfort pre chodidlo v letnom aj prechodnom období. Cena pre rukavice sa pohybuje okolo 34.90 € a pre ponožky 17.90 €.


Na výber je možností samozrejme oveľa viac, najmä u špecialistu, akým je Sporful. Viac sa dozviete na stránkach dovozcu, ktorým je Davorin.

(zdroj fotiek: FB BORA-hansgrohe)
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Ako prekonať lenivosť a nevytvárať si prekážky na ceste do stanoveného cieľa? Čo naopak pomôže, aby sme boli so sezónou spokojní?
keyboard_arrow_up