Objavte svet MTB s Bianchi 2019

Čo ak by ste mohli mať kúsok svetového poháru v cross-country aj vy doma? Pritom vôbec nemusíte mať také vysoké ambície, len chuť jazdiť na Bianchi.

Nie je to vôbec náročné. Nová rada 2019 od Bianchi prináša technológie, ktoré podporujú jazdcov, akými sú Fontana či Tempier, počas súbojov s najlepšími pretekármi sveta. Hardtail či full-suspension, voľba je len na jazdcovi. S inovovanými modelmi Methanol CV a novým radom Magma je naozaj z čoho vyberať a na svoje si prídu pretekári aj rekreační cyklisti.

Methanol CV

Methanol ako top model hardtailu je dodávaný po novom v 2 verziách. RS je najvyššia rada akú používajú aj pretekári vo svetovom pohári s rámom, ktorý váži 940 g. Nový rám je tvarovo skoro identický so starším, rozdiel je iba v tom, že sa nedá kombinovať s dvojprevodníkom ale je kompatibilný iba s jednoprevodníkovými sadami.

Okrem toho sa mierne vylepšila aj geometria pre lepšiu ovládateľnosť a stabilitu pri jazde. Zadná stavba navyše umožňuje použiť pneumatiky až do rozmeru 58 mm. Nájdete ho, ale aj v dostupnejšej verzii S, ktorá umožňuje aj využitie dvojprevodníkov.


Methanol CV RS a S



Výkonnostné limitovanie jazdca sa v prípade Methanolu netoleruje. Dôkazom toho je aj využitie technológie Countervail, ktorá zaručuje vysokú tuhosť a zároveň komfort pri pohlcovaní vibrácii. Inými slovami je rám komfortnejší bez negatívneho vplyvu na hmotnosť, či bez potreby rôznych tlmiacich vložiek a pod.


Tapered hlavová trubka spolu s masívnou časťou okolo stredového zloženia je zodpovedná za prenos sily bez citeľných strát. Stále technickejšie okruhy si vyžadujú agresívnu geometriu, ktorá dokáže podržať jazdca tak v náročnom zjazde, ako aj v strmých stúpaniach. Krátka zadná stavba a hlavový uhol 69,5 stupňa pomôžu jazdcovi dodať sebadôveru v technických úsekoch.

Zadná stavba disponuje rozmerom 12x148 mm pre náboje Boost a súčasne aj dostatkom miesta pre široké plášte. 27,2 mm sedlovka prináša viac pohodlia a spoločne s vnútorným vedením laniek, prispôsobeným aj pre Shimano Di2, zaručuje čisté línie bicykla. Cena modelov RS sa pohybuje od 5 199 € do 7 599 €, zatiaľ čo verzia S tvorená 2 modelmi je dostupná v cene 3 899 € alebo 4 299 €.

Methanol FS

Celoodpružená verzia modelu CV je určená pre náročné trate, v ktorých je potrebná pomoc bicykla pre docielenie rovnováhy medzi výkonom a komfortom. 100 mm zdvih zadnej stavby s prispením karbónového rámu s pevnou osou v rozmere 12x142 sú toho zárukou. Špecifikom FS je jeho asymetrická zadná stavba, zlepšujúca prenos sily na strane prevodníkov. Hlavová trubka súčasne s oblasťou stredového zloženia je zosilnená špecifickým uložením karbónových vlákien, čím jej bola pridaná tuhosť. Dodávaná je len vo verzii s jednoprevodníkom od SRAM-u.

Od tohto výrobcu sa využívajú verzie XX1, X01/X1 či GX Eagle, disponujúce 500 % rozsahom. Brzdy dodáva Shimano v podobe Deore či XT, alebo SRAM Level Ultimate. Najnižší model 9.4 je osadený 29“ kolesami CrankBrothers Cobalt, zatiaľ čo najvyšší, 9.1, sa dočkal vynikajúcich kolies DT Swiss XR1501 Spline s vnútornou šírkou 25 mm. Celkovo štyri modely sú dostupné v cenovom rozpätí 4 499 € až 8 199 €.


Nitron

Dostupnejší model zachovávajúci si agresívnu geometriu, to je Nitron postavený na karbónovom ráme. Svojimi špecifikáciami sa podobá na svojho veľkého brata, Methanol CV a je výbornou voľbou aj pre začínajúcich pretekárov a športových jazdcov. Zadná stavba disponuje nábojom Boost, 27,2 mm sedlovkou či vnútorným vedením laniek. 29“ kolesá poháňa buď sada 1x12, alebo 2x11 či 2x10, dodávaná od SRAM-u alebo Shimana.

Kolesá sú skladané z ráfikov WTB Kom s vnútornou šírkou 23, respektíve 25 mm a nábojov Formula. Podľa osadenia je rozdelený až do piatich verzii. Začína s cenovkou 1 999 € až po Nitron 9.1 za 2 899 €.


Grizzly

Strednou radou je Grizzly. Tá disponuje 29“ kolesami, ako aj obdobnými špecifikáciami rámu ako je tomu pri Methanole CV či Nitrone. Prijateľnejšie osadenie 12 prevodovými sadami SRAM NX Eagle je doplnené aj možnosťou zakúpenia pohonu od Shimana, konkrétne Deore 2x10. V tejto cenovej oblasti stavilo Bianchi na odpruženie od RockShox, XC30, Recon alebo Judy. Samotný rám je vyrábaný z viacnásobne zoslabovanej hliníkovej zliatiny.

Tri verzie, odlíšené najmä výbavou nájdete v rôznych farebných prevedeniach. Model 29.1 sa vyrába v tradičnej celeste farbe, 29.2 v čierno-sivej a tretí, 29.3 v čierno-sivo-červenej. Cena začína už na 1 149 €.


Magma

Novinkou u Bianchi je dostupný model Magma a už podľa svojho názvu napovedá, že ide o horúci kúsok. Veľké kolesá, široké spektrum prevodov – od 2x10 až k 3x9, vám pomôžu dostať sa kdekoľvek chcete a budú sedieť aj začínajúcim, či rekreačným jazdcom. Aj napriek nižšej cene si zachováva štandardy najvyšších modelov.

Užší priemer sedlovky 27,2 mm, náboje Boost s rozmerom 12x141 (okrem najnižšej verzie) s pevnou osou, či vnútorné vedenie laniek. Na výber je zo sád od Shimana, od XT s Deore, cez samotné Deore, až po Alivio/Altus. O pruženie sa stará RockShox buď vo verzii XC30, alebo SRSuntour XCR či XCM. Ich cena začína na príjemnej sume 619 €.


Duel

Ak by ste si z vyššie spomenutých modelov nevybrali, je tu ešte jeden model, Duel. Aj napriek dostupnejšiemu osadeniu nebude mať jazdec pocit nedostatku. Modely 29s a 29.0, ako už z názvu vyplýva, disponujú 29“ kolesami. Vo verzii 27s a 27.0 sa môžete tešiť na 27,5“ kolesá.

720 mm riaditká, 2,2“ pneumatiky Kenda alebo 27,2 mm sedlovka udržujú kvalitu jazdy na dostatočnej úrovni. Odpruženie je od SR Suntour, konkrétne XCR alebo XCT. Pohon zabezpečuje Shimano zaužívanými sadami Acera/Altus v 3-prevodníkovej verzii s 9 alebo 8 prevodmi vzadu. Ich cena začína už na 549 €.


Bianchi ponúka pre rok 2019 naozaj širokú paletu modelov. Od tých, určených pre rekreačných cyklistov, až k technológiami nabitým modelom Methanol CV pre tých najnáročnejších jazdcov.

Navyše dlhoročná tradícia je zárukou spoľahlivosti a kvality. Kompletnú ponuku všetkých modelov, vrátane geometrie a presných špecifikácií nájdete na stránkach slovenského zastúpenia Bianchi.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
keyboard_arrow_up