Cykloturistické novinky - na čo sa ešte môžeme tešiť v cykloturistike

Cyklistický svet je plný akcie, zábavy, pohody, ale aj práce ako je napr. značenie cyklistických trás. Bez tejto činnosti dobrovoľníkov by bolo veľa cyklistov stratených a prišli by o nejeden krásny zážitok zo svojho sedla.

Na Slovensku za túto činnosť vďačíme Slovenskému cykloklubu, ktorý je členom ECF (Európskej cyklistickej federácie) a tým napája slovenskú cyklosieť na tie zahraničné. SCK sa zároveň podieľa na rôznych skvelých cyklo projektoch, ktorých súčasťou sa môžete stať aj vy. Či už ako účastník pretekov, dobrovoľník alebo len zábavychtivý návštevník. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov, tak sa nechajte inšpirovať.

Čo sa udialo a ako to dopadlo


Bikefest v Kálnici

Koncom mája sa tradične uskutočnil festival pre všetkých bikerov, kde nemohol chýbať hlavný partner podujatia, Slovenský cykloklub. Okrem MTB maratónu ponúkol aj svoj nový stánok. Príprava trate na nedeľňajší maratón trvala celý týždeň, no dopadla na výbornú a jazdu na troch okruhoch si vychutnalo 634 cyklistov.


Výročné stretnutie členov ECF AGM

V dňoch od 18.5. do 20.5.2018 prebiehalo v Miláne vzrušujúce stretnutie medzinárodného charakteru. V budove talianskeho akvária sa zišli všetci členovia Európskej cyklistickej federácie, kde nemohol chýbať ani Slovenský cykloklub. Tri dni boli plné worshopov, diskusií a zvolil sa aj nový prezident ECF spolu s viceprezidentmi. Okrem inšpiratívnych nápadov zo zahraničia si zástupcovia našej krajiny odniesli aj mnoho zážitkov. Medzi ne patril aj 10-kilometrový cyklovýlet na požičaných bikoch, ktoré v Miláne fungujú vďaka systému zdieľania bicyklov BikeMi.


Súľovský MTB maratón 2018

Počas predposlednej júnovej soboty to žilo športom aj na Súľovských skalách. Výročný 20. ročník MTB maratónu navštívilo 1352 pretekárov z 10 krajín, ktorí si zasúťažili na trasách v štyroch rôzne dlhých úsekoch. Akcia vyvrcholila bohatou tombolou a napriek chladnejšiemu počasiu, maratón ukázal svoju tradičnú kvalitu a potvrdil si zaslúžené miesto medzi najlepšími cyklo akciami na Slovensku.


Čo stihnete ešte tento rok?


Národný zraz cykloturistov

Posledný prázdninový víkend počas dní 31.8. - 2.9.2018 si naplánujte cestu do Hronca. V areáli hotela Drotár, sídliaceho neďaleko Brezna, na úpätí Nízkych Tatier a Veporských vrchov sa bude konať Národný zraz cykloturistov. Na každý deň sú pripravené tri okruhy cestných aj MTB trás. Podujatie sa nezaobíde bez pomocných sprievodcov a bohatého programu. Večery sľubujú chvíle plné zaujímavých prezentácii, tanečnú zábavu, či tombolu. Pre podujatie bol vytvorený aj bulletin, ktorý je k dispozícii na stiahnutie priamo tu alebo na cykloportal.sk.

Školenie značkárov 2018

Aj túto jeseň sa bude organizovať školenie značkárov v zmysle STN 01 8028. Organizátori si dali záležať a tento ročník sa zamerali na prax a kvalitu pri značení. Roky praxe poukázali na nedostatky, vďaka ktorým aktuálni absolventi získajú prepracovanejšie a odbornejšie prednášky. „Zameriame sa najmä na existujúcich značkárov a ich preškolenie, priestor však dostanú aj noví záujemcovia“ upresňuje cykloklub. Možnosť zúčastniť sa školenia má každý nadšenec, no kvôli obmedzenej kapacite je potrebné rezervovať si miesto. Jedinou podmienkou pre účasť nových značkárov je, aby už poznali problematiku značenia, pôsobili ako pomocní značkári či mali reálny záujem o cykloturistické značenie. Viac info sa dozviete na webe cykloklubu.


Pridajte sa k členom SCK

Byť súčasťou slovenskej komunity cyklistov prináša okrem pocitu zadosťučinenia aj mnoho výhod. SCK združuje menšie cyklistické kluby v celej krajine, ktoré ročne organizujú desiatky podujatí od nenáročných výjazdov po maratóny, rôzne cyklo dovolenky a zapája členov do aktivít v teréne. Každý člen má možnosť využiť výhody a benefity poskytnuté od 14 partnerských spoločností. Tento rok sa spustil nový zmodernizovaný členský systém, vďaka čomu každý člen získa jednoduchšie a prehľadnejšie informácie o všetkých činnostiach klubu.
Zoznam partnerov: Park miniatúr Podolie, Súľovský maratón, Penzión Pltník Pieniny, Parksnow Donovaly, Bikefest maratón, Penzión Svätopluk, MTBiker, Bratislavský MTB maratón, Urban Center, Biker, American cars, Cyklistická rekreačná chalupa.
Prihlášku, informácie o klube, aj poplatkoch za členské získate na stránke klubu.


Slovenský cykloklub spracoval praktického sprievodcu, ktorý vás prevedie aktivitami klubu. Dočítate sa v ňom o nových cyklochodníkoch, načo slúži sčítavanie cyklistov, dozviete sa nové informácie o pokroku výstavby cyklokomunikácie EuroVelo 11 alebo si preštudujte, akú skúsenosť si odniesol jazdec Slavo z pretekov Granfondo Stelvio.

Celého sprievodcu nájdete zadarmo na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up