Martin Haring zvíťazil na medzinárodných pretekoch v Chorvátsku

Jazdec Dukly Banská Bystrica má v tejto sezóne výbornú formu. Po triumfoch v Turecku, Srbsku, Rumunsku a na Slovensku si včera na svoje konto pripísal ďalšie hodnotné prvenstvo.

V chorvátskom meste Gronjan zvíťazil v pretekoch MTB XCO kategórie UCI C1. Slovensku tak do olympijského rebríčka horskej cyklistiky pripísal ďalších 60 bodov UCI.


Už minulý týždeň v Lietave nadelil svojim konkurentom veľký časový rozdiel. Rovnako tak urobil aj včera, keď cieľovú pásku preťal s viac ako 8 minútovým náskokom pred Ukrajincom Dmytrom Tytarenkom Čechom Michaelom Zeťákom.   


"Už cestou do Chorvátska nám vkuse pršalo, ale mne dážď na pretekoch nevadí. Dokonca sa mi jazdí lepšie, než za slnečného a teplého počasia. Daždivo a šmykľavo bolo aj počas pretekov. Nenechal som nič na náhodu a od prvého momentu som sa snažil odpútať sa od súperov, urobiť si náskok pre prípadné technické problémy a tiež aby som sa vyhol stretu a pádom. Zišla sa tu celkom veľká konkurencia z Talianska, Chorvátska, Čiech, Slovinska, Urajiny, Nemecka, Francúzska, keďže tých C1 nie je tento rok veľa. Som rád, že aj tentokrát mi to vyšlo a na konto Slovenska som mohol pripísať ďalších 60 bodov UCI. Tréner Martin Fraňo ma za tie roky už dobre pozná a v tejto sezóne mi tréningy a program nastavil naozaj perfektne. Dúfam, že budem v tomto trende pokračovať aj naďalej,“ povedal po príchode do cieľa Martin Haring.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Chorvátsko nie je len o mori

Tip na výlet: Chorvátsko nie je len o mori

Pri výbere tohtoročnej dovolenky hrali hlavnú úlohu dve požiadavky, a to moja – musí sa tam dať pobicyklovať a priateľkina – musí tam byť teplá voda už začiatkom júna.
Osem rokov k titulu majstra SR v zjazde

Osem rokov k titulu majstra SR v zjazde

Posledný júlový víkend sme si mnohí vydýchli, že konečne zapršalo, skončili sa tie „výpeky” a sucho. Úplne opačný názor na to mali pretekári na majstrovstvách Slovenskej republiky v zjazde, ktoré sa konali na Malinom Brde pri Ružomberku.
Majstrovstvá sveta Val di Sole – dychberúce súboje a veľké návraty

Majstrovstvá sveta Val di Sole – dychberúce súboje a veľké návraty

Návrat legendy na trón, ďalšie technické problémy Cinka a množstvo zaujímavých príbehov. Poďte si s nami pripomenúť okamihy z MS v rámci cross country a rovnako dojmy nášho Martina Haringa.
keyboard_arrow_up