Slovenskí dráhari uspeli v Litve

Reprezentácia dráhovej cyklistiky zamierila do Litvy na preteky kategórie CL1. Z Panevežysu odchádzali spokojní, keďže si za výsledky na konto pripísali tučnú porciu bodov UCI.

Najlepšie sa darilo Štefanovi Michaličkovi (CyS – Akadémia Petra Sagana), ktorý medzi elitnými mužmi vybojoval 2. miesto v bodovacích pretekoch a 3. miesto v scratchi a omniu. S výbornými výsledkami odchádza aj Alžbeta Bačíková (Dukla Bratislava), ktorá obsadila dve tretie miesta – v scratchi a omniu a 6. miesto v bodovacích pretekoch.


Darilo sa aj ďalším pretekárom, v omniu bodovali aj Martin Chren (CK Spartak Tlmače) s 8., Filip Taragel (Dukla Banská Bystrica) s 13. a Tomáš Person (CyS – Akadémia Petra Sagana) s 18. miestom. Rovnako aj v scratchi, v ktorom Martin Chren finišoval ako siedmy a Filip Taragel deviaty. V bodovacích pretekoch sa vzdali osobných umiestnení pre čo najlepší výsledok mladého Michaličku.

„Vekom ešte junior Štefan Michalička poriadne prevetráva svojich kolegov v elitnej mužskej kategórii. Rovnako tak aj tento víkend dokázal nielen držať krok, ale vo viacerých disciplínach dosiahnuť pódiové výsledky. Vzhľadom na fakt, že dráhu ešte stále nemáme, je to veľký zázrak a talent slovenskej dráhovej cyklistiky. Také výsledky motivujú nás všetkých. Musím však pochváliť aj ostatných. Skúsenejší chalani pracujú tímovo a už veľakrát uprednostnili prácu pre jeho výsledok na úkor svojich dobrých umiestnení,“ priblížil výsledky Michal Rohoň, reprezentačný tréner a koordinátor dráhovej cyklistiky.


„Do Litvy som cestovala najmä kvôli UCI bodom do olympijského omnia, potrebných do kvalifikácie na SP, MS a OH. Som veľmi šťastná, že sa mi konečne aj v tejto disciplíne podarila medailová priečka. Tak isto ma potešila obhajoba 3. miesta v scratchi. Som rada, že po páde som už relatívne v poriadku,“ povedala k litovským úspechom Alžbeta Bačíková.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Z nuly na vlastný „Mount Everest“ za 3 roky

Z nuly na vlastný „Mount Everest“ za 3 roky

Tento článok je príkladom „success story“, ako som sa z kategórie „nobiker“ dostal do kategórie „aktívnejší hobby biker“, zároveň som si splnil sen a úspešne som absolvoval bikepackingové preteky.
keyboard_arrow_up