Pozvánka: Pilotné kolo Enduro série - rozlúčka so septembrom

V Brezne sa v nedeľu 30. septembra uskutoční začiatočné kolo plánovej Enduro série.

Mapy tratí sa dozvedia účastníci až po registrácii, keďže preteky sa pôjdu bez tréningu."Myslím si, že princíp MTB Endura vychádza z MOTO Endura, kde nie je na trati povolený tréning, aby mali všetci jazdci rovnaké podmienky," hovorí usporiadateľ pretekov, Tomáš Vrbovský.

PURE MTB ENDURO RACE BREZNO sa začne večerným prológom, v ktorom pretekári dosiahnu čas, na základe ktorého budú štartovať v nedeľu. "Keďže sa pôjde už za tmy, myslime si, že to bude aj divácky atraktívne a pre pretekárov zaujímavé. Okrem iného tu vidím možnosť stretnutia sa s potenciálnymi organizátormi jednotlivých kôl v budúcej sezóne, v ktorej plánujeme 5 samostatných kôl. Týmto by som chcel pozvať záujemcov o zaradenie do Slovenskej Enduro Série, aby sa prišli neformálne pobaviť o formáte a kalendári tohto seriálu," dopĺňa Tomáš Vrbovský.


Technická trať preverí pripravenosť jazdcov

Systém pretekov "na oči" vylučuje zo súťaže veľké skoky a nebezpečné miesta. Trať je však technicky náročná, potrápia rýchle pasáže, ale aj odklopené zatáčky a koreňové traverzy. Pasáže, ktoré si vyžadujú väčšie sústredenie a zvýšenú opatrnosť budú označené žltou výstražnou tabuľou !!!POZOR!!!.

Malá ochutnávka trate



Vecné výhry

Ako tradičné preteky aj tieto podporili partneri podujatia, ktorí venovali darčekové poukážky na nákup tovaru z ich ponuky. Ocenení pretekári taktiež obdržia originálne trofeje vyrobené na toto podujatie. Okrem toho však všetci zabojujú aj o titul Majstra Slovenska v piatich kategóriách.


Budúcnosť súťažného endura

"V najbližších rokoch by sme radi pripravili jednotný súťažný formát a zjednotili spôsob pretekania. Budeme radi ak sa nám podarí pripraviť seriál, ktorý spojí ďalšiu komunitu bikerov. Ľudí, ktorí sa radi stretnú, budú si mať čo povedať a zasúťažia si na tratiach, kde sa počas roka možno nedostanú," uzatvára Tomáš.

Viac informácií o podujatí a jeho propozície nájdete na stránke podujatia na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MSR Enduro Brezno

calendar_today 30.09.2018
label Enduro
place Brezno (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely -  Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely - Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Čo sú dnes moderné prvky na zábavu určených fullov? Ako vie značka zmeniť určenie jedného modelu na základe použitých komponentov?
Video: Ako vyzerá enduro kráľovstvo - bikepark Petzen

Video: Ako vyzerá enduro kráľovstvo - bikepark Petzen

Bikepark Petzen nie je iba o svetových EWS tratiach. Nachádzajú sa tu taktiež aj flowtraily pre menej skúsených cyklistov a rodinky s deťmi.
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
keyboard_arrow_up