Zdroj: Detska Tour Petra Sagana

Na dostihovej dráhe v Topoľčiankach sa posledný krát tento rok zišli cyklisti na finálovom kole Detskej Tour Petra Sagana. Predpoveď počasia nebola priaznivá, okrem výrazného ochladenia bol predpovedaný aj výdatný dážď.

Istotne to odradilo niektorých rodičov od účasti mladých cyklistov, veď na štarte sa tento krát prezentovalo len niečo cez 300 cyklistov. Tí čo prišli, však nakoniec okrem tréningu vôbec nezmokli. Akonáhle sa súťaž odštartovala, bolo bez kvapky dažďa a ani samotná trať neostala podmočená.


Kategóriu Baby čakala trávnatá rovinka pred tribúnou. V tejto nesúťažnej kategórií bolo vidieť úsmev a radosť na bicyklíkoch, či odrážadlách. Chlapci a dievčatá do 5 rokov si schuti zasúťažili.

V ostatných kategóriách už išlo aj o celkové poradie v celom seriáli. Košičanka Paťka Pčolová sa pravidelne objavuje na stupňoch víťazov a zvíťazila aj tentoraz na technicky menej náročnej trati. Zaslúžene získala aj žltý dres ako najlepšia v kategórií Mikro dievčatá. U chlapcov s veľkým náskokom zvíťazil Žilinčan Lukáš Mašura z Cyklistickej Tour. Na celkové víťazstvo mu to však nestačilo, keďže lepší súčet bodov v seriáli získal Šimon Ďurina. Lukáš sa musel uspokojiť so zeleným dresom za druhé miesto v konečnom hodnotení.


Silová trať u Mili dievčat najviac sedela Ninke Rafajovej z CK MŠK Kežmarok, ktorá „nadelila“ druhej pretekárke viac ako pol minútu. Dnes druhá Sofia Matiesková z Velosvet Cycling Team Prievidza sa však môže tešiť zo žltého dresu.

U Mili chlapcov všetky trofeje putovali po peknom súboji do zahraničia a tá najcennejšia zásluhou Adama Šalandu do Českej republiky. Ani 9. miesto Štefana Szollosa v pretekoch nezabránilo tomu, aby si neudržal vedúcu pozíciu v celkovom poradí.


Kategória Mini sa už vydala aj na technickú časť v lesíku a na pumtracku. S veľkým náskokom v Topoľčiankach, ale aj celkovo zvíťazila pretekárka CK Epic Dohňany Lucka Hudoková. U chlapcov sa v prvom kole vytvorila vedúca trojčlenná skupina a až v druhej polovici na pumtracku pretekov sa z nej odpútal víťaz a držiteľ žltého dresu Matej Tomáš.

Mladšie žiačky štartovali spolu so staršími žiačkami a hneď sa vykryštalizovala 4 členná vedúca skupina. Najviac síl medzi tými mladšími mala v záverečnom šprinte Vanesa Šatková z Dubnice. U starších dievčat bola najrýchlejšia Linda Paulechová z Novomestského Superbikeru, no ale ani to nestačilo na celkové víťazstvo. To si odnáša Žilinčanka Nina Urbanová, ktorá získala najviac bodov.


U mladších žiakov sa na čele pretekov „usadili“ dvaja Jakubovia a to Mušálek a Husár. Nakoniec zvíťazil „žltý“ český cyklista, ale Jakub Husár dnes poriadne „hrýzol“ až do cieľa.

U starších žiakov vo všetkých 9 kolách zvíťazil Dávid Manzát z Cyklistickej Tour, ale počas celej súťaže mu výborne sekundoval jeho klubový kolega Matúš Lipničan. Aj v Topoľčiankach rozhodol až záverečný cieľový finiš.


Tohtoročná edícia Detskej Tour Petra Sagana je na konci. Organizátori opäť zaznamenali nárast cyklistov a cyklistiek a to nielen v kvantite, ale aj zásluhou účasti zahraničných cyklistov aj v kvalite štartového poľa. Podujatie sa darí udržovať na patričnej úrovni hlavne zásluhou celoročných partnerov Detskej Tour Petra Sagana.

Taktiež každý spoluorganizátor v mieste konania súťaže odviedol množstvo dobrovoľníckej práce a bez nich by to taktiež nešlo. Detská Tour je jedna veľká cyklistická rodina . Tešíme sa na budúcoročný 6. ročník Detskej Tour Petra Sagana. Veď BICYKLOVAŤ JE ZÁBAVA!

[Foto na úvode: Detska Tour Petra Sagana]

report_problem Našiel si v texte chybu?

9. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 22.09.2018
format_list_numbered 8. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Topoľčianky (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Detská tour Petra Sagana -  pokračovanie série v Topoľčiankach

Detská tour Petra Sagana - pokračovanie série v Topoľčiankach

Topoľčianky sú „liaheň” mládežníckej MTB cyklistiky a aj preto sa Detská tour Petra Sagana po ročnej prestávke znovu vrátila do mesta vína a koní.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
keyboard_arrow_up