Svetlá Lezyne pre elektrobicykle

Vyhnúť sa pri značke Lezyne označeniu dizajnové a funkčné je naozaj ťažké, pretože ich produkty sú skutočne na pohľad veľmi zaujímavé, a čo je hlavné ich funkčnosť nekončí len pri bežných vlastnostiach, ale vždy ponúkajú aj niečo naviac.

Cyklo pumpa v ich prevedení nielenže dokáže koleso nafúkať, ale navyše má pri ventile mechanizmus, ktorým môžete prebytočný tlak vypustiť. Aj taká bežná vec akou sú multikľúče, je v ponuke nielen v chrómovej alebo čiernej farbe, ale široká farebná paleta umožňuje zladiť ich s farbou vášho bicykla. Asi najväčšie možnosti pre inovácie poskytujú svetlá na bicykli. To, že vývojári v tomto smere pracujú skutočne originálne, dokazuje napríklad zadné svetlo Laser Drive, ktoré vytvára dva laserové pásy na ceste vedľa bicykla, a tak vymedzuje váš priestor. 


Nekonečne dlho

Akú funkciu by však malo poskytnúť svetlo fanúšikom elektrobicyklov? Keďže s podporou batérie dokážete prekonávať väčšie vzdialenosti, optimálne by bolo, aby aj svetlo vydržalo oveľa viac hodín. To by bolo riešenie pre bežného výrobcu, ale značka Lezyne zašla oveľa ďalej. Ich svetlá vydržia nekonečne dlho. Ako je to možné? Každé šikovné riešenie je jednoduché, treba len prísť v správnu chvíľu s dobrým nápadom a v tomto prípade sú svetlá napájané priamo z batérie bicykla


Macro či Micro?

Macro Drive 1 000 má o niečo väčšie telo z dôvodu účinnejšieho hliníkového chladiča, naproti tomu Micro Drive 500 má pri nižšej svietivosti výhodu menšieho tela. Ako už názov napovedá, majú svietivosť 500 a 1 000 lumenov, čo zabezpečujú dve ultra silné LED. S týmito svetlami sa na jesenných cestách nemusíte ničoho obávať, pretože skutočne svietia jasne a účinne. Telo je vyrobené CNC technológiou a spomínaná hliníková konštrukcia sa postará o dostatočné odvádzanie tepla. Samozrejmosťou sú vylepšené šošovky s technológiou MOR – maximálna optická odrazivosť, so vstavanou bočnou viditeľnosťou. Bez problémov ich zapojíte do batérii od špičkových výrobcov vrátane Bosch, Shimano, či Yamaha. Samozrejmosťou je univerzálny úchyt a 130 cm dlhý napájací kábel. 


Nemecká precíznosť na cestách

Nasledujúce tri svetlá majú v označení skratku STVZO, čo je nemecká vyhláška o prevádzke na cestných komunikáciách a tento fakt naznačuje, že chcú osloviť najmä európsky trh. Všetci poznáme nemeckú precíznosť, takže aj to je zárukou toho, že spĺňajú všetky požiadavky na bezpečnosť. Hecto STVZO E50 má svietivosť 200 lumenov a spolu so svojou výkonnejšou dvojičkou Power STVZO Pro E80, vám bude bezpečným spoločníkom na cestách. Svetlo Power má svietivosť 290 lumenov a už sa nemusíte obávať, že budete oslepovať chodcov, či ostatných cyklistov. Obe svetlá totiž majú vyhláškou požadovaný svetelný tok a dĺžku svetelného lúča.


Vyzerá to tak, že sme zabudli na zadné svetlá, ale jedno univerzálne je predsa len v ponuke. Model Fender Rear STVZO spĺňa všetky požiadavky, aby ste boli dostatočne viditeľní, vďaka dvom LED s výkonom 11 lumenov. Vodeodolnosť IPX7 je viac ako dostatočná, pretože zaručuje odolnosť proti ponoreniu do hĺbky 1 metra na dobu 30 minút, s čím si určite vystačíte aj v tom najväčšom daždi. Súčasťou je systém upevnenia na blatník, ktorý je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a 130 cm dlhý napájací kábel netreba ani spomínať. 


Fenomén elektrobicyklov sa stáva čoraz populárnejším a dopyt po kvalitných doplnkoch neustále rastie. Vďaka značke akou je Lezyne, sa už môžete vydať na cesty nielen užívať si radosť z jazdy, prírody a spoločnosti priateľov, ale hlavne sa môžte pri tom cítiť bezpečne.

Uvedené produkty z článku budú dostupné už koncom tohto roka. Kompletnú ponuku a viac informácií nájdete na domovskej stránke značky Lezyne alebo na stránke dovozcu pre Slovensko, ktorým je SLOGER.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Výbava do mesta – ekologicky, bezpečne a štýlovo PR článok

Výbava do mesta – ekologicky, bezpečne a štýlovo

Bicykel – šetrný k životnému prostrediu a mnohokrát najrýchlejší dopravný prostriedok v meste. So správnou výbavou môže byť ešte bezpečnejší a užitočnejší.
keyboard_arrow_up