Sportful Fiandre – aj na jeseň komfortne

Neustále sa meniace podmienky nie sú dôvod, aby ste zostali doma. Práve s tým vie výrazne pomôcť špeciálna kolekcia od značky Sportful, ktorá sa zrodila v náročných podmienkach severských klasík.

Jeseň je pre cyklistiku skutočne nádherné obdobie, ale má aj svoje špecifiká. Veľmi často sa človeku ani nechce na obvyklý švih, najmä kvôli výraznému striedaniu teplôt a podmienok - v stúpaní je horúco, v dlhom zjazde zase chladno, a ešte keď sa pridá poriadny severný vietor alebo prehánky. Prispôsobiť vhodné oblečenie teda nie je jednoduché. Sportful pripravil kolekciu Fiandre, ktorá sa zameriava práve na toto obdobie, a ktorá dokáže výrazne zjednodušiť výber oblečenia v neustále sa meniacich podmienkach. Navyše veľkú časť využijete aj počas zimy, na jar a počas chladnejších letných dní. Práve Fiandre je totiž aj synonymom pre univerzálnosť použitia vďaka vysoko funkčným materiálom s dôrazom na priedušnosť, stále dostatočnú ochranu a to všetko s výrazne športovým strihom.

Bez bundy ani na krok

Samotný dres s termo-tričkom pod ním už nestačí, a preto nie je vôbec na škodu zadovážiť si bundu, ktorá vás ochráni tak pred dažďom, ako aj vetrom. No zároveň poskytne aj skvelú priedušnosť.

Fiandre Extreme Bunda (1-15°C)

Táto bunda používaná jazdcami World Tour je otestovaná na tých najmenej “príjemných” pretekoch. Jej hlavnými rysmi sú udržiavanie pretekára v teple, ako aj s tým spojená ochrana pred vonkajšou vlhkosťou. Poddajný materiál NeoShell obopína telo, vďaka čomu je zabezpečený odvod vlhkosti a voľnosť pohybu. Podlepené švy a zips od YKK neprepúšťajú vlhkosť smerom dnu. 3 zadné vrecká a reflexné prvky sú už samozrejmosťou. Na výber je z 3 farieb, Fluo žltej, červenej a čiernej. Hmotnosť 317 g. Cena: 299,90 €.


Fiandre Ultimate WS Short Sleeve Bunda (5-20°C)

Zmena počasia či poveternostných podmienok prináša vysoké nároky na materiál. Bunda Ultimate WS s krátkym rukávom dokáže v sebe spojiť vetru-odolnosť a priedušnosť vďaka Gore Windstopper 4 Way Light, ale aj ochranu pred vlhkosťou vďaka NoRain Mid tkanine. Uzavreté zadné vrecká majú pre prípad “odtokové” otvory pre lepšie zbavovanie sa vody. Materiál príjemne kopíruje krivky tela, čím prináša komfort a navyše nič nebude vo vetre “plandať”. Hmotnosť je 254g, cena 189,90€.

Fiandre Cabrio Bunda (0-10°C)

Adeptom na chladné, ba až zimné chvíle je bunda Cabrio. Ušitá z materiálu Gore Windstopper 4 Way, s moduláciami Warm v prednej (hrudnej) časti pre udržanie teploty v podstatných častiach, a v podobe Mid na rukávoch a zadnej strane. Práve zadná časť disponuje odnímateľnou časťou, ktorá slúži ako ochrana pred dažďom/mokrým snehom. Po jej odňatí je zvýšená priedušnosť, a teda aj komfort. Elastické konce rukávov adekvátne priľnú k zápästiam a nedovolia chladnému vetru preniknúť dnu. Tento model ponúka 4 farebné kombinácie (čierna, Fluo žltá, modrá a oranžová). Hmotnosť 495 g. Cena: 229,90€


Fiandre Strato Wind Bunda (5-15°C)

S nižšou cenou nemusí vždy klesať aj výsledná kvalita. Dôkazom toho je bunda Fiandre Strato Wind. Je kombináciou teplejšieho dresu a vetru odolnej vesty. Tým dokáže poskytnúť jazdcovi ochranu tela pred silným vetrom či chladom, ale zároveň udržiava pocit komfortu pri vyššej intenzite. V tomto modely je použitý materiál NoRain, už samotným názvom predurčený do nepriaznivého počasia. V stúpaní je možné odzipsovať 2 zipsy na hrudi, ktoré umožňujú lepšiu ventiláciu a reguláciu teploty. Dostupná je v 3 farbách: Fluo žltá, oranžová a čierna. Hmotnosť je 449 g. Cena: 159,90€.

Fiandre Light Wind Bunda (5-15°C)

Ak vám nehrozí silný dážď, ale potrebujete bundu s vysokou priedušnosťou, Fiandre Light Wind je správnou voľbou. Materiál Gore Windstopper 4 Way Light uchová jazdca v bezpečí aj pred silnejším vetrom alebo vlhkosťou. Zadná časť je z NoRain Mid textílie pre vysokú priedušnosť s vodou-odpudzujúcimi vlastnosťami. Elastické zakončenie rukávov príjemne obopne zápästie. Na viacerých miestach sú situované reflexné prvky. Na výber je opäť z 3 farebných variantov: čiernej, Fluo žltej a oranžovej. Hmotnosť: 322 g. Cena: 169,90€.


Fiandre Light Norain Top (5-20°C)

Pri teplotách s prevažne dvojcifernými hodnotami, kedy nie je potrebné sa baliť do zbytočne teplých a menej priedušných kúskov, nájde svoje využitie Fiandre Light Norain Top. Ten ponúka elastický materiál s vetru-odolnými prvkami v prednej časti, na pleciach a hornej časti rúk. Naopak, chrbtová a spodná časť rúk sú z NoRain Light tkaniny, ktorá chráni pred prípadným vlhkom. 3 zadné vrecká, vďaka jednosmernej konštrukcii materiálu, sa nebudú deformovať pod hmotnosťou ich obsahu. Hmotnosť: 210 g. Cena: 139,90€.

Fiandre Light Norain Vesta (10-20°C)

Nízka hmotnosť, ale zato priedušnosť a odolnosť voči nepriazni počasia, sú kľúčovými prvkami vesty Light Norain. Tak ako aj jej verzia s dlhými rukávmi, je kombináciou elastického materiálu vpredu a NoRain Light vzadu a na rukách. Reflexné prvky okrem viditeľnosti, pomáhajú aj odvádzať prebytočné teplo. Priľnavosť k telu zníži odpor vetra a zlepší celkový komfort. Aj tento produkt je dodávaný v 3 farbách. Hmotnosť: 131 g. Cena 99,90€.


Teplo a sucho aj v spodnej časti

Fiandre Norain Pro Dlhé nohavice s trakmi (5-15°C)

Kvalitné nohavice sú základ pre pohodlný a bezstarostný výjazd. NoRaint Thermal materiál, využitý pre dosiahnutie tepelného komfortu a súčasne odpudzujúci nežiaducu vlhkosť či chlad, je zdvojený v prednej časti, ktorá je najviac vystavená vonkajším podmienkam. Kvalitná výstelka TC Pro, ako aj zipsy na spodných častiach nôh, opatrené vode odolnými prvkami, sú nevyhnutnosťou. Hmotnosť: 425 g. Cena 149,90€.


Fiandre Norain Team Dlhé nohavice s trakmi (5-15°C)

Nižšia cena a hmotnosť oproti „Pro“ je pozitívom pre variant „Team“ nohavíc. Materiál je rovnaký, NoRain Thermal, poskytujúci vodu a chlad-odpudivé vlastnosti. Minimalistické švy pomáhajú udržovať vlhkosť mimo tela, rovnako ako aj zipsy na členkoch. Netreba zabudnúť ani na nadpriemerné hodnoty priedušnosti a odvodu vlhkosti. BodyFit Pro vložka dodá potrebné pohodlie aj pri dlhých výjazdoch. Hmotnosť: 283g. Cena: 109,90€.

Fiandre Light Norain Kraťasy s trakmi (15-25°C)

Teplejšie dni si nevyžadujú nadpriemerne zateplené oblečenie. V takýchto chvíľach je dobré mať po ruke ľahké a priedušné kraťasy. Technológia NoRain je istotou, v prípade, keby vás náhodou zastihli nečakané prehánky. Kvalitná vložka TC Pro spolu s vysoko elastickou tkaninou, udržujúcou kraťasy na správnom mieste, prispievajú k celkovému pohodliu počas jazdy. Hmotnosť: 180g. Cena: 99,90€.


Esenciálne doplnky

Fiandre Rukavice

Bez rukavíc ani na krok. Ruky kvôli svojej členitosti sú náchylné na rýchlu stratu tepla a s tým spojené nepríjemnosti. Nič nie je horšie, než snažiť sa radiť či brzdiť so skrehnutými prstami. Rukavici Fiandre spájajú všetky ochranné prvky pred akýmkoľvek počasím. Membrána OutDry udržuje vlhkosť mimo nich (pozrite test), zatiaľ čo silikónové vypchávky na dlani a špeciálne zakrivenie zlepšujú úchop. Cena: 89,90€.

Fiandre Norain Light návleky

Vetru-odolné návleky na ruky z textílie NoRain, udržia ruky v potrebnom teplotnom rozpätí. Vysoká priedušnosť či odolnosť voči vode tiež nie sú zbytočné a celistvo dotvárajú nevyhnutný prvok na jesenné jazdy. Ak ich nie je treba dajú sa veľmi ľahko odložiť do dresu vďaka minimálnym rozmerom. Cena: 39,90€.


Fiandre WS Bootie návleky na tretry

Vlhkosť v topánkach či prefukovanie nie sú vítané pri žiadnom výjazde. Proti tomuto problému stoja návleky na tretry WS Bootie. Camlock zips disponuje nepriepustnosťou vody, čím napomáha určeniu návlekov. Elastický vrch obopne nohu, zatiaľ čo pútko v zadnej časti pomôže nasadiť návleky s ľahkosťou. Dostupné sú 2 farebné vyhotovenia, Fluo žltá a čierna, obe s reflexnými prvkami. Cena: 69,90€.

Fiandre Norain Warm čiapka

Poslednou časťou tela, ktorá je vystavená vonkajšiemu prostrediu, je hlava. Práve toto miesto je náchylné na straty tepla a jej ochrana by mala byť samozrejmosťou. NoRain materiál pomôže udržať hlavu v suchu a bez zbytočných strát tepla. Cena: 49,90€.


Aj keď sú dni kratšie alebo chladnejšie, predsa vôbec netreba zanevrieť na jazdenie, tréning a výlety. Práve dobré oblečenie poskytuje komfort, aby vás to bavilo, aj keď nie sú úplne ideálne podmienky.

V tomto predstavení nie sú spomenuté všetky súčasti kolekcie Fiandre, ale len niektoré vybrané časti - kompletnú ponuku nájdete na domovskej stránke značky Sportful. Dovozcom na Slovensko je Davorin.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimný dres a nohavice Isadore Signature - výborný strih a vlastnosti

Test: Zimný dres a nohavice Isadore Signature - výborný strih a vlastnosti

Nešlo mi do hlavy, prečo chodia cyklisti v oblečení Isadore tak naľahko. Aby som to mohol vyskúšal aj na sebe, najprv som musel pochopiť ich tabuľku veľkostí.
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
Čo sa mi osvedčilo v posledných sezónach

Čo sa mi osvedčilo v posledných sezónach

Ktorú bundu do tatranských mrazov, alebo aká reťaz sa najviac oplatí? Na to, ale aj na iné moje odporúčania sa pozrieme v tomto článku.
keyboard_arrow_up