Louri Frame Strap - dajte zbohom batohu

Už dlhšiu dobu sa pohrávam s myšlienkou jazdenia bez ruksaku na krátke výjazdy. Vždy ma však niečo odradí a tak som sa veľmi potešil, keď na test prišiel popruh od Louri. Aspoň nebudem mať už žiadne výhovorky a budem to musieť vyskúšať. Bude však stáť zato?

Prvý pokus

Samozrejme ako správny kutil a Slovák som najskôr vyskúšal rôzne domáce výmysly, ako prichytiť napríklad dušu na rám. Medzi moje najobľúbenejšie patrí elektrikárska páska, ktorá je práve na dušu ako robená a pokiaľ som nevyskúšal Louri, tak by som na ňu nedal nikdy dopustiť.


Avšak teraz keď mám s čím porovnať, tak som predsa len pár negatív našiel. V prvom rade, ak dávate radi veci z biku dole, napríklad pred čistením, tak budete musieť vždy použiť novú pásku. Tak isto sa mi často stávalo, že páska na seba lepí prach tam, kde sa lepivá časť neprilepila o rám alebo dušu, čo nie je moc estetické.


Vyskúšal som taktiež aj suchý zips z krajčírskych potrieb, ktorý je síce lacný, ale vyzerá to hrozne, hlavne ak sa snažíte prišiť si to ako ja "na kolene". Taktiež sú bežne dostupné len biele a čierne takže nič pre ladičov farieb .

Farbičky aké len chceš

Prvé čo ma zaujalo na Louri je veľké množstvo farebných kombinácií a fakt, že som na test dostal fialovú verziu, ktorá krásne ladí s mojím bikom. Celkovo na výber máte až 16 kombinácií a tak si určite vyberie každý.


Druhá vec, ktorá bije do očí, je kvalita spracovania. Ja som tak trochu “chorý” a všímam si väčšinou veci, ktoré bežne nikoho nezaujímajú, ale pre mňa sú dôležité. Kontrola zošitia a pevnosť spojov je na výbornej úrovni a nikde netrčí ani nitka. Páči sa mi taktiež pogumovaný povrch na časti, ktorá sa dotýka rámu, čo jednak chráni lak a taktiež pôsobí protišmykovo. Pracka je tiež potiahnutá, aby sa zamedzilo akémukoľvek poškodeniu vášho miláčika.


Ako sa to omotáva?


Ako je už u mňa zvykom, návody nečítam a tak som sa chvíľu potrápil kým som prišiel nato, ako sa vôbec popruh používa. Teraz je to už malina a otázka upevnenia je záležitosť na pár sekúnd. Inak všetko nájdete v pekne a zrozumiteľne spracovanom videu:


Všetky potrebné veci sa najskôr uchytia do dvoch gumičiek a následne sa celý popruh omotá okolo trubky bicykla. Gumičky sú elastické a dá sa naložiť poriadne veľa vecí, dokonca ako núdzové riešenie sa dá uchytiť aj bidón s vodou, ktorý na moje prekvapenie držal a ani sa nepohol. Gumičky sú vybavené ochranou rámu a tak v mieste dotyku s rámom je na nich navlečená gumová trubička podobná, ako sa dáva na bowdeny.


Po pár jazdách som prišiel nato, že najlepšie to všetko sedí, ak je duša prvá, teda tá, čo sa dotýka rámu a ostatné veci sú na nej. Postupne som skúšal pridávať a uberať veci, až som nakoniec ostal pri verzii, kedy Louri drží jednu dušu, na ktorej je bombička a 2 montpáky. Uchytiť sa dá takmer o všetko a je len na vás, kde si nájdete to správne miesto. Skúšal som uchytiť aj pod sedlo a drží tam vynikajúco, avšak mne sa to viac páči na ráme, takže konečné umiestnenie je na spodnej rámovej trubke nad fľašou.


Vydrží aj rockgarden?

Obával som sa, že v ťažšom a hlavne rozbitejšom teréne bude moja duša spolu s bombičkou lietať alebo ju rovno stratím, avšak aj po prejdení tých najviac rozbitých úsekoch je všetko na svojom mieste a nepohne sa ani o milimeter. Má to na svedomí hlave pogumovaná rubová časť popruhu, ktorá drží naše náradie a aj keď je popruh utiahnutý slabšie, nič nemá šancu sa vyšmyknúť. To bol môj hlavný problém pri “geto” riešení, ktoré som spomínal na začiatku článku a aj keď som suchý zips utiahol akokoľvek silno, vždy sa niečo odtiaľ vytriaslo.


Po upnutí popruhu neostane nič trčať a celý popruh sa uzamkne sám do seba a pôsobí ako jednoliaty celok, pričom nezáleží, či drží jednu dušu alebo je naprataný do prasknutia. Taktiež je mu jedno, či trubka, ktorú objíma, je tenká alebo hrubá - vždy pôsobí uhladene.


Stojí za všetky peniaze

Po vyskúšaní Louri som plne presvedčený, že tých skoro 17 €, čo zaň pýtajú, je cena adekvátna a rád si zaplatím za produkt, ktorý je takto dobre spracovaný a funguje. Louri drží vaše náradie, náhradnú dušu, alebo čokoľvek iné, čo tam upnete vždy 100 percentne a za celú dobu testu sa mi nestalo, že by sa popruh posunul. Popruh vám bude robiť spoločnosť bezpečne po celý rok a v každých podmienkach a keď sa aj náhodou zablatí, tak ho nie je žiadny problém prať v práčke. Ak hľadáte riešenie na upnutie vecí na váš rám, Louri môžem len odporučiť.

Plusy

  • Kvalita spracovania.
  • Kapacita vecí, ktoré sa dajú upnúť.
  • Možnosť pripevniť fľašu.
  • Farebné prevedenie.
  • Drží na mieste.

Mínusy

  • Pre niekoho vyššia cena

Imroman a jeho pohľad

Rovnaký popruh ako má Henry sa dostal aj ku mne. Ja na rozdiel od Henryho som už dávno zástancom minimalizmu (teda jazdy bez batohu), na čo mi samozrejme vždy slúžila klasická elektrikárska páska. Najmä na maratónoch a extrémnych tratiach ako Salzkammergut Trophy som vždy prilepil všetko, čo sa dalo. Skúšal som predtým aj jeden popruh pod sedlo, ale nebol som s ním spokojný (veci z neho vypadli) a opäť som sa vrátil ku klasike. Louri ale konečne poskytol to, čo je potrebné - drží ako prikovaný a pritom tam môžete pekne natlačiť všetko dôležité. Pre mňa to predstavuje dušu, montážnu páku, bombičky a prípadne aj menší multiklúč. Navyše ak niečo z toho potrebujete, môžete to vybrať a zase vrátiť späť - čo pri páske moc nefunguje. Ako ideálne miesto sa mi osvedčila oblasť pri hlavovej trubke, ktorá je najviac chránená pred nečistotami. Umiestnenie pri oblasti stredového zloženia je tiež dobré, lenže dostáva aj najväčší nápor čistenia - to môže vyriešiť umiestnenie duše a náradia do sáčku. Jednoducho je to individuálne, dôležitý je fakt, že popruh drží. A to jazdím hardtail po všetkých domácich rockgardenoch . Rovnako pogumovanie chráni pred poškodením laku na ráme.


Tento popruh nemusí slúžiť len na to, aby ste sa batohu zbavili, ako písal Henry. Rovnako dobre poslúži na jeho odľahčenie, čo je vždy vítané a rovnako sa vám uvoľní miesto na iné veci - napr. oblečenie. Tak v podstate jazdím teraz na výpady do obľúbenej Fatry, kde mám v ľahkej veste len nejaké oblečenie (záložnú bundu, teplejšie rukavice a pod), jedlo a drobnosti, čo spolu s vreckami na bunde vytvára skutočne dostatok miesta na všetko potrebné a stále s pocitom "ľahkosti", ktorý mám veľmi rád.


No a možnosťou ako využiť Louri je napr. aj záložné oblečenie - napr. na ľahkú bundu a stále tam ešte môžete natlačiť nejaký proviant a pod. Takto sa opäť uvoľní ďalšie miesto vo vreckách, prípadne nebudú také natlačené, čo je vždy komfortnejšie. Lenka ako správna žena ocenila v prvom rade farbičky .


Okrem verzie na rám je dostupný aj špeciálny popruh určený pod sedlo - všetko zostáva rovnaké, má akurát upravené rozmery. Cena popruhu je 16.90 € a viac informácií nájdete na stránke dodávateľa Cykloeshop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Henry33 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: SKS Infinity Universal - nosič na každodennú jazdu či výlet

Test: SKS Infinity Universal - nosič na každodennú jazdu či výlet

Či sa chystáte na výlet alebo len na každodennú cestu do práce, na set nosiča, tašky a blatníkov SKS Infinity Universal sa môžete spoľahnúť za sucha aj za dažďa.
Test: Unior Pro Tool Roll Set - poctivá sada náradia

Test: Unior Pro Tool Roll Set - poctivá sada náradia

S máloktorým testom som si dal tak načas, ako so sadou náradia Unior. Dôvod je však prozaický, náradie poriadne preverí len čas.
Test: Náradie Lezyne Pocket Torque Drive – vreckový „momenťák“ vždy poruke

Test: Náradie Lezyne Pocket Torque Drive – vreckový „momenťák“ vždy poruke

Utiahnutie skrutiek na predpísaný moment je veľmi dôležité, obzvlášť pri karbónových a gramárskych komponentoch. Čo však spraviť, keď treba niečo opraviť alebo dotiahnuť na výjazde?
keyboard_arrow_up