Dirtkemp Prešov

Prešlo už pár dní, čo Jamatono na Bikemagazíne otvoril staronovú tému a to Dirtkemp Prešov. Čo to teda ten Dirtkemp je, kde to bude a kedy, Vám prinášame v tomto rozhovore.

Prešlo už pár dní, čo Jamatono na Bikemagazíne otvoril staronovú tému a to Dirtkemp Prešov. Čo to teda ten Dirtkemp je, kde to bude a kedy, Vám prinášame v tomto rozhovore.

Unhappy: Čo si myslíš o Freestyle scéne na Slovensku?>>

Jamatono: Freestyle disciplíny sú mladým športom, no napriek tomu sa im v susedných krajinách dobre darí. V Česku aj Poľsku je dirt na vysokej úrovni, nechýbajú športové podujatia aj vo veľkých merítkach. Zo začínajúcich chalanov sa postupne vyvinuli sponzorovaný jazdci na úrovni, ktorí dokážu zamiešať karty aj na medzinárodných závodoch. Parky rastú ako huby po daždi, podpora a vplyv tohto športu sa nezadržateľne prediera z undegroundu na povrch. Slová ako BMX, dirt či Freestyle MTB nie sú už neznámymi pojmami pre verejnosť.

Len na našom malebnom Slovensku je to divné. Riderov je síce dosť aj celkom na slušnej úrovni aj záujem o tento šport rastie. No ako si sa nič iné nedeje. Škoda. Každý len čaká, že iný niečo pripravia, urobia, zorganizujú, ale akosi sa stále do toho nikto nemá. Preto sa minulý rok zrodil nápad ako túto situáciu riešiť.

V 2007 sa uskutočnil „nultý“ ročník Dirtkempu v Námestove. Akcia sa celkom zdarila, a preto sme sa tohto roku znova rozhodli zorganizovať prvý oficiálny ročník Dirtkempu.

U: Ale poďme pekne po poriadku. Čo to teda ten Dirtkemp je?>>

J: Dirtkemp je akcia určená pre všetkých vyznávačov MTB a BMX dirtu a streetu. Jej zmyslom je stretnúť sa na určitom mieste, kde sú vyhovujúce podmienky na športovanie a počas pár dní si nielen pojazdiť a naučiť sa niečo nové, ale aj vytvoriť akési povedomie medzi mladými športovcami , že tento šport nepatrí na okraj spoločenskej, či športovej kultúry. Zároveň je to spôsob ako nájsť nových priateľov, spoznať osobne ľudí, ktorých poznáme len z internetu, či splniť si sen a pojazdiť si s niektorým zo slovenských "profesionálnych" jazdcov.

U: No dobre a to bude len tak, že stretnime sa a hotovo? >>

J: Nie, nie. Tohto roku kemp povedie štvorica trénerov, ktorí boli starostlivo vybraní. Ich hlavnou úlohou je: pripraviť účastníkov na záverečný pretek po fyzickej a technickej stránke, naučiť nové triky, zdokonaliť triky, ktoré už zverenci ovládajú a vysvetliť chyby, ktorých sa účastníci najčastejšie dopúšťajú. Ďalej zasvätiť mladých športovcov ako sa fyzicky a psychicky pripraviť na tréning a celodenné jazdenie.

U: Takže sa bude len jazdiť?>>

J: Samozrejme okrem trénovania sú pripravované aj ďalšie spestrenia programu kempu ako je napríklad losovanie o rôzne vecné ceny, premietanie cyklistických filmov, inštruktáže, koncert a podobne. Samozrejme všetko je v štádiu riešenia a presný program sa dozviete v nasledujúcich článkoch.

U: To znie zaujímavo. No a kde to teda bude tohto roku?>>

J: Keďže vhodných miest na realizáciu takejto akcie, kde je potrebné skĺbiť možnosť ubytovania a miesta vhodného na výučbu trikov účastníkov, ktorí sú rôzne zručný na techniku jazdenia je na Slovensku veľmi málo, padlo rozhodnutie na mesto Prešov. V Prešove v roku 2007 vyrástol park nemalých rozmerov a chalani z Prešova túto lokalitu rozširujú. Takže máme sa na čo tešiť.

U: Ešte som sa nespýtal na to podstatné a to kedy to bude a kto tam môže prísť? >>

J: Podujatie sa uskutoční od 17.7.-20.7.2008. A ak máš 15 rokov a viac a jazdíš na MTB alebo BMX bez ohľadu či si úplný začiatočník alebo profesionál si vítaný. Doteraz prebiehala nezáväzná registrácia, ktorou sme sondovali záujem o kemp. Nakoniec sme dospeli k názoru, že umožníme sa zúčastniť dvadsiatim BMXerom a dvadsiatim MTBčkarom. Dokopy teda štyridsať ľudí a záväzné prihlasovanie začína dnešným dňom. Určite sa oplatí sledovať webovú stránku podujatia a aj aktívne fórum na bikemagazíne.

U: Máš nejaký odkaz na záver? >>

J: Samozrejme. Po skúsenostiach z Námestova sa tešíme, na spoluprácu s účastníkmi, trénermi a aj partnermi. Dúfam, že nám vyjde počasie. Takže všetkých Vás pozývame na našu pripravovanú akciu. Príďte si s nami pojazdiť, dačo sa poučiť od trénerov zažiť skvelý víkend plný jazdenia a zábavy.

Ja len na záver zhrniem:>>

> >

Kde to bude: Dirt park Prešov

Kedy to bude: 17.7. – 20.7.2008

Kto tam bude: Tréneri: Juraj "jury" Mižičko

Dušan "dudo" Antálik

Martin "jamatono" Sitáš

Igor "syseľ" Putera

Fotograf: Matej „matejko“ Toman

Kameraman

Cena kempu: 3000 Sk,- V cene je zarátané ubytovanie, strava, pitný režim, zabezpečenie lekárskej starostlivosti, odmena pre trénerov a iné drobnosti.

Info: webová stránka podujatia www.dirtkemp.sk a aktívne fórum nájdete tu.

Dirtkemp mediálne podporujú:>>

Generálni mediálni partneri: bikemagazin, dolekop.com, rádio Hornet, časopis Dirtbiker,

Mediálni partneri: styleride, mtbiker, freeride-ke, extremne sporty, qq,

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Tour de Prešov – medzinárodné etapové preteky na Slovensku

Pozvánka: Tour de Prešov – medzinárodné etapové preteky na Slovensku

6. júla 2019 v centre mesta Prešov odštartujú jedinečné dvojdňové etapové cestné cyklistické preteky s názvom Tour de Prešov.
Pozvánka: Tour de Prešov - príďte si zasúťažiť na takmer medzinárodných pretekoch

Pozvánka: Tour de Prešov - príďte si zasúťažiť na takmer medzinárodných pretekoch

8. júla 2018 o 9.00 hod. v historickom centre mesta Prešov, odštartujú už svoje štvrté pokračovanie medzinárodné cyklistické preteky s názvom Tour de Prešov.
Pozvánka: Nový pumptrack v Laskomerskej doline – oficiálne otvorenie už túto sobotu

Pozvánka: Nový pumptrack v Laskomerskej doline – oficiálne otvorenie už túto sobotu

Občianske združenie KoLesom všetkých fanúšikov cyklistiky pozýva 30. júna na otvorenie novej pumptrackovej cyklo dráhy, ktorá vznikla z bývalého futbalového ihriska.
keyboard_arrow_up