Nové Garminy: Edge 605 a Edge 705

Spoločnosť Garmin predstavuje Edge 605 a Edge 705 – inovované prístroje z obľúbenej ponuky integrovaných osobných tréningových systémov pre cyklistov a ich aktivity.

Spoločnosť Garmin predstavuje Edge 605 a Edge 705 – inovované prístroje z obľúbenej ponuky integrovaných osobných tréningových systémov pre cyklistov a ich aktivity. Nové prístroje zo série EDGE sú vybavené farebným displejom s uhlopriečkou 5.6 cm pre dokonalé zobrazenie navigačných pokynov na topografických a cestných mapách. Navigácia ma štandardné funkcie pre automatický výpočet optimálnej trasy, opakovanie prejdenej trasy, späť na štart a vyhľadávanie v POI databáze. Oba modely sú v základnej výbave dodávané s predinštalovanou topografickou mapou Slovenska – SK TOPO v.2. Funkčná výbava je ďalej rozšírená o štandardné funkcie cyklopočítača, ktoré ocenia hlavne aktívni cyklisti. Je to meranie vzdialenosti, okruhov, rýchlosti, času ,výšky, výškového profilu a ďalších veličín. Prístroje umožňujú nastavenie základného, intervalového a pokročilého tréningu. Samozrejmosťou je ovládacie menu v slovenčine.

Edge 605 Edge 705


Model EDGE 605 ponúka vo svojej výbave všetky spomenuté vlastnosti. Je určený predovšetkým pre cykloturistiku a rekreačných cyklistov. Prístroj zobrazuje merané hodnoty (pozícia, čas, vzdialenosť, rýchlosť, nadmorská výška, výškový profil trate, spálené kalórie atď.) na základe príjmu GPS signálu prostredníctvom integrovanej GPS antény. Pre dokonalý príjem signálu aj za zhoršených podmienok (napr. pod vysokými korunami stromov) je vybavený vysokocitlivým GPS prijímačom SiRF III. Jednoduchá montáž na riadidlá je zabezpečená prostredníctvom montážnej sady, ktorá je súčasťou balenia.

Model EDGE 705 reprezentuje hneď niekoľko pokrokových riešení. Navyše je vybavený bezdrôtovou technológiou ANT+ pre komunikáciu so snímačom pre srdcovú činnosť a snímačom pre rýchlosť a kadenciu. Na základe spoločného úsilia so spoločnosťou SRM rozšíril kompatibilitu o bezdrôtové snímače výkonu. Spoločnosť SRM ako priekopník v oblasti mobilných riešení pre diagnostiku výkonu cyklistov zabezpečila kompatibilitu použitia svojich produktov vďaka ANT+ bezdrôtovej technológií. Po spárovaní s voliteľnými snímačom výkonu od SRM, prístroj EDGE 705 meria výkon – krútiaci moment a kadenciu pre každú nohu samostatne na pedáloch, ktoré sú označované ako pravé indikátory výkonnosti pri jazde.

EDGE 705 od spoločnosti Garmin, tak po prvýkrát dáva cyklistom príležitosť monitorovať pozíciu (GPS), výkon, srdcovú frekvenciu, rýchlosť, kadenciu, výšku, sklon svahu a iné veličiny na rovnakom displeji. Bezdrôtová technológia ANT+ ďalej zabezpečuje komunikáciu medzi prístrojmi EDGE 705. Zdieľanie získavaných dát o trasách, trasových bodoch (waypoints) a tréningových dát medzi užívateľmi nebolo nikdy jednoduchšie.

Záznam a zobrazenie údajov o nadmorskej výške je pri prístroji EDGE 705 zabezpečené integrovaným barometrickým výškomerom. Presné informácie o nadmorskej výške umožňujú cyklistom jednoduchšie prekryť výškový profil trate s ich rýchlosťou, kadenciou a činnosťou srdca počas spracovania a analýzy dát po tréningu.

Bez ohľadu na potrebu poznať aktuálnu či štartovaciu pozíciu, vzdialenosť a čas príjazdu spolu s informáciou o výškovom profile trasy ponúkajú prístroje EDGE 605 / 705 vždy presnú odpoveď. EDGE 605 a EDGE 705 zobrazujú nastaviteľné dátové polia (čas, vzdialenosť, rýchlosť, tempo, pulz, kadencia atď.) na prehľadne usporiadanom farebnom displeji. Jednoduchosť nastavení prístroja spočíva v ľahko prístupných položkách menu a dostupných variáciách nastavení. Púzdro prístrojov je robustné a vyhotovené z kvalitných materiálov. Použitie v externých podmienkach je zabezpečené vďaka vodotesnosti púzdra podľa normy IPX7 (ponor do hĺbky 1 m na dobu 30 minút). Montáž EDGE je veľmi jednoduchá vďaka prikladanému držiaku na bicykel s montážou na predstavec alebo riadidlá bicykla. Držiak je skonštruovaný tak, aby zabezpečil jednoduché pripevnenie alebo odopnutie po ukončení tréningu.

Bezdrôtový prenos zo snímača srdcovej frekvencie na EDGE 705 je zabezpečený tak aby boli eliminované rušivé vplyvy prostredia (interferencia, magnetické pole). Prenos dát a komunikácia medzi snímačom a EDGE 705 je zabezpečená výhradne na spárované zariadenie vďaka kódovanému prenosu v reálnom čase. Všetky merané hodnoty sú automaticky zaznamenávané do pamäte a pripravené na hĺbkovú analýzu a prípravu tréningov v prostredí PC.

Vhodným doplnkom výbavy je voliteľný snímač rýchlosti / kadencie (GSC 10), ktorý zabezpečuje bezdrôtový prenos snímaných hodnôt do prístroja EDGE 705. Jednoduchá montáž pomocou prikladanej montážnej sady na zadnú časť rámu bicykla zabezpečuje súčasné snímanie rýchlosti (na zadnom kolese) a kadencie (na kľuke pedálu). Spoľahlivý v teréne kde odoláva vonkajším vplyvom. Pri použití v krytých priestoroch (halách) zabezpečuje zobrazenie a záznam hodnôt o rýchlosti/kadencii a vzdialenosti bez použitia GPS.

Edge 705

Inovatívne prvky nastavení a funkcií prístrojov zo série EDGE:

• Tréningy / workouts: príprava tréningov niekoľkými krokmi na základe stanovených časov, vzdialeností, spálených kalórií, srdcovej činnosti. Príprava tréningov s cieľom dosiahnuť stanovené hodnoty rýchlosti, spálených kalórií, kadencie a srdcovej činnosti (EDGE 705).
Dostupné možnosti pre nastavenie tréningov: Rýchly, Intervalový a Pokročilý.


• Virtuálny partner / Virtual Partner: je jedinečný nástroj navrhnutý tak aby Vám pomohol dosiahnuť vytýčené ciele. Po zapnutí funkcie bude virtuálny partner s vami súťažiť počas rýchlych tréningov a na prejdených (pripravených) trasách. Na displeji sa zobrazí ikona cyklistu spolu s informáciou o čase vo vzťahu k reálnemu času užívateľa na danej pozícií. Ak ste pred alebo za virtuálnym partnerom zobrazí sa údaj s rozdielom oproti stanovenému cieľu

• Trasy Dráhy / courses: užívateľ sa môže jednoducho porovnávať/súťažiť na predinštalovaných a prejdených trasách a porovnávať prednastavené/zaznamenané rýchlosti na každom vytýčenom bode dráhy alebo sa navigovať na vytýčenej dráhe. V kombinácií s funkciou Virtual Partner umožňuje užívateľom súťažiť proti sebe (alebo iným užívateľom Edge) počas ich bežnej jazdy a vidieť svoju skutočnú pozíciu v reálnom čase.

• Cyklopočítač / Bike Computer: Nastaviteľná plocha displeja umožňuje zobrazenie 16-tich rozdielnych dátových polí na dvoch nezávislých obrazovkách. Užívateľ môže jednoducho nastaviť počet zobrazovaných polí, rozmiestnenie a zobrazované informácie o rýchlosti, vzdialenosti, čase, polohe, nadmorskej výške, stúpaní, azimute, srdcovej činnosti, priemerných hodnotách atď., spolu viac ako 30 možností.

• Autopauza / Auto Pause: automatické pozastavenie časomeru pri klesnutí reálnej rýchlosti pod vopred stanovenú hodnotu rýchlosti. Po prekročení stanovenej hodnoty bude činnosť časomeru automaticky obnovená.

Zvukové výstražné signály / Alerts: dostupné nastavenia pre zvukovú signalizáciu pri prekročení stanoveného rozsahu (min/max) rýchlosti, srdcovej frekvencie alebo hodnôt kadencie. Zvukové výstrahy môžu tiež signalizovať prekročenie stanovenej hodnoty času alebo vzdialenosti.

Vyhodnocovanie aktivít v prostredí aplikácie Training Center a stránky Garmin Connect.

Training Center: jedná sa o softvér (aplikáciu), ktorá po nainštalovaní do PC pomáha plánovať, analyzovať a zálohovať dáta z tréningových aktivít, a to všetko pomocou jednoduchých krokov v programovom prostredí na obrazovke počítača. Prehľadne zostavené okno aplikácie poskytuje okrem iného komunikačné rozhranie medzi počítačom a prístrojom Garmin pre zdieľanie záznamov, trasových bodov a pod. Rovnakú aplikáciu môžu používať viacerí užívatelia nezávisle vytvorením užívateľského profilu. Training Center poskytuje hĺbkovú analýzu tréningových dát vo forme prehľadových tabuliek a/alebo grafu spolu s náhľadom na prejdenú trajektóriu na podklade topografickej mapy Slovenska. Spracované dáta sú automaticky archivované a prístupné na editáciu prípadne zdieľanie s ďalšími užívateľmi.

Garmin Connect — nová „on-line“ aplikácia od spoločnosti Garmin je dostupná pre všetkých užívateľov fitnes prístrojov Garmin bezplatne na http://connect.garmin.com/ Jedná sa o komunitne orientovanú webovú aplikáciu pre záznam, vyhodnocovanie, porovnávanie a zdieľanie aktivít medzi užívateľmi celosvetovo. Všetky záznamy a výsledky aktivít je možné komplexne vyhodnocovať prípadne editovať. Záznamy získavané pomocou GPS prijímača umožňuje aplikácia zobraziť na detailných mapách. Spárovaním prístrojov EDGE 605 a EDGE 705 s web aplikáciou Garmin Connect budú mať užívatelia prístup celosvetovej databáze aktivít cyklistov, bežcov a iných užívateľov a tým sa podieľať na obsahu stránky. Samozrejmosťou je vyhľadávanie trás od iných užívateľov a ich následné použitie pre tréning. Takto bude jednoducho možné postaviť sa na štart so súperom bez fyzického kontaktu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Garmin EDGE 705 HR - diel prvý

Garmin EDGE 705 HR - diel prvý

Viacerí z vás si určite spomenú na etapu života kedy sa menili z malého chlapca na nebojácneho mládenca. S touto etapou boli neodmysliteľne spojené dobrodružné výpravy , či už inšpirované knihami J. Foglara alebo organizované skautskými oddielmi. Jednou zo súčastí výzbroje mladého dobrodruha bola tzv. KPZ – krabička poslednej záchrany, ktorá mala definovaný obsah určený na prežitie krušných chvíľ
CicloSport - HAC 5 digital – časť 7.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 7.

Tak a prepracoval som sa priatelia ku poslednému, dúfajme že i tak zaujímavému pokračovaniu písania o HAC5. Na túto časť som si ponechal ako je to aplikáciami dodávanými ku HAC5, ako zobrazujú nahraté dáta, plus krátke uvedenie do analýzy a štatistiky nameraných údajov.
CicloSport - HAC 5 digital – časť 6.

CicloSport - HAC 5 digital – časť 6.

Okrem spústy meraných údajov a ich zapamätávania nám HAC5 ponúka možnosť prenosu dát do počítača a priznajme si, že to je jedna z vlastností, ktoré ho robia takým zaujímavým. Sú aj iní výrobcovia ponúkajúci podobné schopnosti, ale zatiaľ stále je to skôr rarita ako samozrejmosť.
keyboard_arrow_up