Sportftul a zima - oblečte sa a vyrazte von

Pozrite sa na vhodnú výbavu od Sportful, ktorá umožní užiť si tréning a pohyb v chladných podmienkach. Veď cyklistika sa dá robiť komfortne aj v zime.

I keď si v tejto dobe niektorí z nás spomenú len na letné radovánky v krátkom tričku a suchých trailoch, predsa len sa aj v zime naskytnú podmienky na plnohodnotný výjazd. Okrem správne nastaveného bicykla nikomu snáď netreba hovoriť o potrebe dobrej izolácie tela od vonkajšieho prostredia. Príliš veľa ani príliš málo nie je ideálna cesta.

Prejdime si teda ponuku zimného oblečenia Sportful, ktorého charakteristika je určená práve na súčasné teploty a podmienky, pričom kombinuje 2 dôležité vlastnosti - odolnosť proti počasiu a potrebnú vysokú priedušnosť. Práve priedušnosť je jedným z kľúčových faktorov, na ktorý sa veľmi často zabúda...

Prvá vrstva

Základný diel oblečenia je dôležitý najmä preto, aby dokázal odvádzať prebytočnú vlhkosť od tela, čím ho udržiava v komfortnom pocite sucha. Čo sa týka zimného počasia, táto funkcia je doslova kľúčová.

Sportful SottoZero dlhé termotričko

Vcelku ľahká prvá vrstva v podobe termotrička SottoZero, zahreje v menej priaznivých podmienkach, ale súčasne vďaka kombinácii materiálu Dry Pro a vlny odvedie rýchlo vlhkosť.

Je príjemné na dotyk, ako aj vysoko elastické a neobmedzuje jazdca v pohybe, vyšší golier neprepúšťa chladný vzduch do oblasti krku. Teplotné rozmedzie, pre ktoré je tento kus určený, sa pohybuje od mínusových teplôt až k +5 °C. Cena: 69,90 €.


Tento model je dostupný aj v dámskom prevedení, teda so strihom vhodným pre ženskú postavu. Hmotnosť sa pohybuje na rovnakej úrovni, 150 g. Cena: 64,90 €.

Sportful Bodyfit Pro dlhé dámske termotričko

Aj dámy majú možnosť vybrať si vhodný a súčasne elegantný prvý diel. Model Bodyfit Pro sa vyznačuje skvelou priliehavosťou k telu, vďaka čomu si dokonale plní svoju funkciu. Materiál v podaní 100 % polyesterového vlákna adekvátne odvádza pot od tela a zároveň udržuje telo v teple.

160 g určite nebude pôsobiť ako príťaž a pri výbere z dvoch farebných kombinácii, čiernej a ružovej, si nájde každá to svoje. Cena: 49,90 €.


Bundy - ochrana a izolácia

Sportful Fiandre Strato Wind bunda

V prvej línií pred chladným vetrom je práve táto bunda. Model Fiandre Strato je navrhnutý vzdorovať vetru, čomu prislúcha hrudná oblasť z izolačného materiálu, ale s dvoma otvormi, ktorými je možné regulovať telesnú teplotu, napríklad v stúpaniach. Rukávy a chrbát sú vyrobené z tkaniny NoRain, chrániacim pred dažďom.

Pre bezpečnosť sú v zadnej časti pridané reflexné prvky, ako aj 3 vrecká. Celok dotvárajú YKK zipsy či dvojitá manžeta na rukávoch. Hmotnosť je na úrovni 449 g. Dve farebné kombinácie, čierna a oranžovo-čierna. Cena: 159,90 €.


Sportful Fiandre Cabrio bunda

Skutočne ideálnou bundou na zimné výjazdy je tá, ktorá dokáže vyvažovať vnútorné a vonkajšie podmienky. K tomu sa približuje Fiandre Cabrio. Príjemný materiál GORE WindStopper chráni pred vetrom a dažďom, avšak vďaka zadnej odzipsovateľnej časti pod lopatkami môžete súčasne zvýšiť odvod vlhkosti v prípade vysokej intenzity.

Elastický lem, obopínajúce zakončenie rukávov či prekrytý zips nedajú chladu šancu. Jasne zreteľná farba, spolu s reflexnými prvkami nebudú v zime rozhodne na škodu. Cena: 229,90 €.


Sportful R&D Intensity bunda

Ak hľadáte odolnú bundu aj pre skutočne intenzívne zimné výjazdy, pozrite sa na R&D Intensity. Nylonová vrstva na hrudi, ramenách a prednej časti rukávov neprepustí vietor ani vlhkosť. Vnútro je z materiálu Polartec Alpha, zabezpečujúce vysokú mieru hrejivosti pri udržaní nízkej hmotnosti - ideálny materiál ak si chcete dať poriadne do tela a následne nechcete klepať kosu napr. pri zjazde.

Dvojité manžety a strečová textília na chrbte prispievajú k pohodliu nosenia. Pre reguláciu teploty nájdete na hrudi dve odzipsovateľné časti. 3 zadné vrecká a reflexné prvky sú už samozrejmosťou. Hmotnosť je 409 g. Cena: 249,90 €.


Nohavice - ochrana a voľnosť pohybu

Sportful WS Super nohavice s trakmi

Ako uvádza sám Sportful, tieto membránové nohavice sú najteplejšími v ich ponuke. Dôvodom toho je dvojica materiálov; v prednej časti neprefúkavý a vodeodolný Gore Windstopper 4 Way Warm, zatiaľ čo v tej zadnej figuruje NoRain Thermal s flísovým vnútrom a vodeoodpudivou úpravou.

Vložka nesie označenie Bodyfit Pro, zaručujúc potrebný komfort. YKK zipsy na členkoch uľahčujú obliekanie, rovnako ako reflexné prvky vašu viditeľnosť. Celková hmotnosť príjemne prekvapuje s hodnotou 366 g. Teplotné určenie je medzi -10 °C a 10 °C. Cena: 159,90 €.


Sportful Total Comfort nohavice s trakmi

Dvojica materiálov, využitá v týchto nohaviciach, poskytuje voľnosť pohybu, ako aj termoizoláciu. Predná časť je z Thermo Drytex Double s vysokou mierou priedušnosti a komfortu. Thermo Drytex Plus pôsobí na strane zadnej pre rýchlejší odvod vlhkosti. Bodyfit Pro LTD konštrukcia trakov sa spája s hrejivosťou materiálu Thermo Drytex Plus. Zaujímavosťou je vložka Total Comfort, ktorá vďaka až 18 mm hrubému profilu, poskytuje komfort aj počas dlhých jázd.

Doplnkami sú reflexné prvky či YKK zipsy na členkoch. Adekvátne využitie je určené pre teploty medzi 0 °C až 15 °C. Hmotnosť 355 g. Cena: 169,90 €. Tento model je dostupný aj v dámskej verzii v cene 139,90 €, v čiernom prevedení.


Základné doplnky

Sportful Essential 2 Windstopper rukavice

Jednou z najcitlivejších častí tela, ak ide o strácanie tepla, sú prsty a ruky samotné. Voľbou správnych rukavíc predídete skorému návratu späť domov. Sportful Essential z Gore Windstopper 4 Way Warm materiálu neprepustia chladný vonkajší vzduch a súčasne s vnútrom z česaného flísu príjemne hrejú. Palcová oblasť je z Ultrasuede, pre jeho zvýšený komfort.

Manžeta na zápästí a zapínanie na suchý zips pevne držia rukavice na mieste. Nechýba ani špeciálny koniec ukazováka pre dotykové displeje. 3 farebné vyhotovenia, čierna/fluo žltá, čierna/červená a čierna, spolu s hmotnosťou 92 g, sú vhodné do teplôt od 5 °C až do 15 °C. Cena: 49,90 €.


Sportful Fiandre rukavice

Skutočným bojovníkom proti chladu a vlhkosti sú rukavice Fiandre. Dvojica materiálov, vrchná OutDry membrána izoluje aj od tých najhorších podmienok, zatiaľ čo flísové okolie rúk príjemne hreje. Zakrivený tvar rukavíc dobre padne pri držaní riadidiel, zatiaľ čo neoprénové manžety a suchý zips udržia ruky suché.

Použitie tohto modelu je vhodné pri teplotách nižších než 5 °C, alebo pri daždi vďaka membráne OutDry. Hmotnosť páru je 129 g. Cena: 89,90 €.


Sportful Windstopper Reflex 2 návleky na tretry

Tak ako aj ruky, aj nohy dokážu až príliš rýchlo stratiť adekvátnu teplotu. Pre ich ochranu si môžete zaobstarať zimné tretry, alebo ich lacnejší variant, návleky na tretry. Konkrétne tieto pozostávajú z materiálu Gore Windstopper 4 Way Warm, brániaceho vstupu vlhkosti či vetru.

Pre lepšiu izoláciu a udržanie si svojej pozície sú k dispozícii neoprénové zakončenia na členkoch a pätách. Vnútorná strana členku je zároveň chránená hrubšou vrstvou neoprénu. Vzadu sa nachádza YKK zips, umožňujúci ľahké obliekanie. Teplotný rozsah 0 °C až 10 °C. Hmotnosť 157 g. Cena: 54,90 €.


Sportful Fiandre NoRain čiapka

Aby sme nezabudli ani na tú „najdôležitejšiu“ časť, bez ktorej by sme asi len ťažko pokračovali, pozrieme sa aj na čiapku Fiandre NoRain. Medzi jej prednosti sa radí nepremokavosť, či odolnosť voči vetru, čo sa z hľadiska pozície hlavy naozaj hodí.

Univerzálna veľkosť, ochrana uší a krytie stehov pred vodou, dopĺňajú určenie tejto čiapky. Hmotnosť 40 g. Cena: 39,90 €.


Sportful Wool ponožky

Nohy sú základ, aj preto ich treba dobre zatepliť. Vlnené ponožky Sportful Wool sú nielen vhodné na rôzne športy, ale súčasne poskytujú potrebný tepelný komfort. Rôzna hrúbka úpletu sa adekvátne postará o komfort. Materiál pozostáva z merino vlny, nylonu a bavlny. Cena: 18,90 €.


Určite už doma máte niektorý kúsok oblečenia určeného na chladné dni zimy. Avšak nezabudnite, že dôležitý je celok, pretože len vtedy sa budete cítiť skutočne komforte. Kompletnú ponuku zimnej výbavy od Sportful nájdete na oficiálnych stránkach značky. Dovozcom na Slovensko je Davorin.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up