Kedy, ak nie teraz - výpredaj testovacích bicyklov Rock Machine

S príchodom zimy máte možnosť využiť posezónny výpredaj bicyklov, v tomto prípade jazdených – klasických aj elektro. Od malých mestských, cez trekingové, horské až po fatbiky.

Rock Machine je v našich končinách už zaužívaný pojem. Medzi jeho používateľov sa radia tak víkendoví ako aj športovo založení jazdci. Široká ponuka ne-motorových modelov je doplnená aj o tie elektrifikované. Koniec sezóny 2018 tak prichádza s výpredajom jazdených testovacích bicyklov s výraznými zľavami, ktoré ulahodia širokému spektru cyklistov.

Pri každom bicykli je uvedený stav: nedostatky, počet najazdených kilometrov (elektrobicykle), ako aj aktuálne fotografie konkrétneho modelu.

Agilita v meste či mimo neho

Nazvime ich akokoľvek, mestské či krosové bicykle budú synonymom pre voľný pohyb ulicami obcí, ale aj nástrojom pre voľnočasové aktivity v ich okolí. Rock Machine v tomto odvetví disponuje modelmi Crossride a Blackout.

Crossride E350 (v. 20“) je všestranným modelom, disponujúcim motorom Dapu M155 s výkonom 250 W a točivým momentom 40 Nm. Potrebná energia je uložená v 418 Wh batérii. Vo výbave nechýba odpružená vidlica SR Suntour NEX s 50 mm zdvihom, či kotúčové brzdy. 28“ kolesá s 38 mm plášťami sú ideálne do ulíc. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Crossride E500 (v. 20“) je väčším bratom predchádzajúceho modelu. Výbava od Shimana je doplnená motorom rovnakej značky, v podobe Steps s výkonom 250 W. Aj tu sa nachádza batéria s kapacitou 418 Wh.


Blackout EC30 (v. 56 cm) padne ako uliaty na každodenné cesty do práce či na nákup. Blatníky, svetlá, nosič, zvonček či štýlový displej. Spolu s motorom Dapu s 250 W a 30 Nm môžete brázdiť ulicami s menšou únavou.


Snowbike nesmie v zime chýbať

Práve teraz je ten čas, kedy môžete naplno využiť potenciál snowbiku (alebo fatbiku), ktorého ústrednou črtou je skvelá priestupnosť terénom a najmä snehom. Zábava v prvom rade, to je heslo zimných radovánok.

Avalanche 30 (v. 17“) v sebe skrýva základ toho, čo má správny snowbike mať. Mechanické kotúčové brzdy nebudú v chladnom počasí robiť problémy, tak ako 20 rýchlostná sada v zložení Shimano Acera/Deore/Slx. Pridajme k tomu 26“ kolesá so 4“ plášťami a darček je na svete. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Avalanche 70 (v. 21,5“) už mieri o čosi vyššie. Hliníkový rám spolu s vidlicou, disponujú sadou Shimano Deore/Xt. Hydraulické brzdy taktiež Shimano so 180 a 160 kotúčmi bohato postačia, aby zastavili valiace sa 4“ plášte.


Lesné chodníky či traily, elektro či klasika – vyberte si

Najväčšia skupina je venovaná horských bicyklom, medzi ktorými nájdete rekreačné, výkonnostné, hliníkové či karbónové, hardtaily a samozrejme celoodpružené stroje. Výber je skutočne pestrý, je len na zákazníkovi, akú cestu si zvolí.

Heatwave 70 (v. 19“, 21“) patrí k vstupnej bráne off-road cyklistiky. Hliníkový rám so športovou geometriou ladí so 100 mm vidlicou SR Suntour XCM. Na 27,5“ kolesách sú obuté 2,25“ plášte WTB Ranger. Prevažná časť výbavy spočíva na Shimano. Široký rozsah prevodov je zaručený vďaka 24 prevodom.

Torrent je zastúpený vo väčšom počte. Nájdeme tu verziu 90 s 27,5“ kolesami (v. 21“), ktorej výbava je na slušnej úrovni, s pohonom Shimano Slx/Xt, či vidlicou RockShox Recon. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ďalším variantom je už 29“ verzia 70 (v. 17“, 19“) so SR Suntour Epixon, sadou Shimano Deore, komponentmi od One či WTB.

Pri 29“ verzii ešte ostaneme a to s najvyšším modelom 90 (v. 21“), ktorý svojou športovou geometriou, výbavou v podobe vidlice RockShox Recon alebo 22-rýchlostnou sadou Shimano Slx/Xt rozhodne nebude robiť hanbu v teréne.


Na záver klasických hardtailov ostáva pretekársky model Explosion 70 (v. 19“, 21,5“) v 27,5“ verzii s karbónovým rámom, vidlicou RockShox Reba RL, 11 rýchlostnou sadou Sram GX/X01, kolesami Fulcrum RedPower a komponentmi RaceFace Evolve/Aeffect.

Celoodpružený model Blizzard sa nachádza v hneď niekoľkých vyhotoveniach. 29“ variant s označením 70 (v. 19“) pozostáva z hliníkového rámu, vidlice RockShox Reba RL, tlmiču RockShox Monarch RL, jednoprevodníkovej sady Sram GX či Shimano bŕzd a komponentov od RaceFace.


Druhou v poradí je „menšia“ verzia s 27,5“ kolesami, avšak v najvyššej výbave 90. Aj preto tu nájdeme vidlicu a tlmič RockShox Revelation a Monarch RT3, sadu Shimano Slx/Xt a kokpit od One.

Posledným je akási stredná cesta s 27,5+“ kolesami. Taktiež v top prevedení 90, obsahuje RockShox Pike a Deluxe RT3, sadu Sram GX, X01, ale aj riaditká a predstavec od RaceFace v priemere 35 mm, či rovnomennú teleskopickú sedlovku Turbine so 125 mm zdvihom.


Horské modely s prídavným motorom

Horské bicykle v elektro-prevedení tiež nie sú v zanedbateľnom počte. Viacero modelov ponúka na výber aj rôzne veľkosti. Od rekreačno-športových, až k trailovým zbraniam. Zvoľte si sami ten, ktorý vám sedí najlepšie.

Klasické hardtaily zastupuje Storm E60 s 29“ kolesami (v. 17“, 19“). Popýši sa výkonným motorom Dapu 250 W so slušným točivým momentom 60 Nm. Výbava je v znamení Shimana či SR Suntour.

Pre odvážnejších je prichystaný model Torrent E30 s 29“ kolesami (v. 17“, 19“) s motorom Shimano Steps E6010, disponujúcim 250 W a 50 Nm. Správne radenie a brzdenie zabezpečuje Shimano, komfortný úchop One. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pri Torrent ešte zostaneme s variantom E50 na 29“ kolesách (v. 19“). O čosi lepšia výbava s RockShox XC30, sadou Shimano Acera/Deore, či komponentmi od One, ponúka pohon Shimano Steps E6010 s 250 W, 50 Nm a batériou 418 Wh.

Agresívnejším jazdcom prislúcha zvoliť si buď z modelu Blizz, v podobe E70 (v. 19“) s 27,5+“ kolesami, 120 mm vidlicou SR Suntour Raidon, výbavou Shimano a RaceFace a najvýkonnejším motorom Shimano Steps E8000 s 250 W, či 504 Wh batériou.


Dostupný je aj E50 s 27,5+“ (v. 19“) v obdobnej výbave so SR Suntour XCR, výbavou Shimano Acera/Deore a Shimano Steps E8000.

Na záver prichádza to najlepšie - celoodpružený model Blizzard INT E90 (v. 19“) s 27,5+“ kolesami a elektronickou sadou Shimano Xt Di2. Ani tu nechýba RaceFace aj s teleskopickou sedlovkou Turbine, s motorom Shimano Steps E8000 so 70 Nm a 504 Wh batériou. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bohatý výber – to je to, čo na vás čaká. Počet jednotlivých modelov je prirodzene obmedzený, takže radšej dlho nepremýšľajte a urobte si radosť ešte pred Vianocami. Všetky podrobnosti a dostupné bicykle nájdete na tomto odkaze.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Nástrahy na ebiku v zime

Video: Nástrahy na ebiku v zime

Ako nepoškodiť elektrobicykel pri jazde v zime? Na čo je dobré myslieť pri ebikovaní v chlade a po snehu?
Video: Koľko klesne výdrž batérie ebiku v zime?

Video: Koľko klesne výdrž batérie ebiku v zime?

Porovnali sme identickú jazdu v lete a v zime a zistili sme, ako klesla výdrž batérie kvôli mrazu a snehu.
Adrenalínové centrum Karviná - zajazdiť si pod strechou

Adrenalínové centrum Karviná - zajazdiť si pod strechou

Pokiaľ si chcete zajazdiť aj v zimnom období, zaskákať si či vyskúšať vysnívaný trik, v Adrenalínovom centre v Karvinej ste na správnom mieste.
keyboard_arrow_up