Tak ste si kúpili nový elektrobicykel, a čo teraz?

Určite to poznáte, kúpite si novú hračku, v tomto prípade je to nový elektrobicykel ale ešte sa v tom neviete úplne orientovať a potrebujete trošku pomôcť. Oproti bežnému bicyklu tu zrazu treba zapínať a meniť režimy, správne nabíjať a ďalšie veci, na ktoré ste doteraz možno neboli zvyknutí.

Práve tu vám môže prísť vhod náš YouTube kanál, na ktorom nám postupne pribúdajú zaujímavé videá. Poďme sa teda pozrieť na tie, ktoré vám pomôžu s úplnými základmi.

Ako funguje elektrobicykel?

Tou najzákladnejšou vecou pre správne ovládanie elektrobicykla je pochopiť, ako funguje. Márne by ste hľadali plynový pedál, elektrobicykel používa iba asistenciu. Výkon sa dá dávkovať pomocou zvolenia vhodného režimu. Keď už to nejde ani s motorom, tak vám pomôže asistent tlačenia. Ak zatiaľ vôbec netušíte, o čom sa rozpráva, tak si pozrite naše video.


Ako z toho vymačknúť maximum?

Pri elektrobicykloch si je potrebné strážiť kapacitu batérie, aby sa nestalo, že budete musieť šliapať domov bez pomoci motora. Máme pre vás zopár tipov, ako si dojazd zvýšiť jednoduchými zmenami v nastavení bicykla. Veď predsa v teréne je každý kilometer dobrý.


Nabíjanie nie je veda, ale neuškodí vedieť ako na to

Životnosť batérie veľmi závisí od toho, ako sa o ňu budete starať. Viete o tom, ako správne nabíjať váš typ batérie, a kedy je najlepšie pripojiť nabíjačku? Vysoké a nízke teploty môžu zanechať na batérii trvalé poškodenia, a preto je lepšie vedieť, čo robiť v danej situácii.


S veľkou silou prichádza veľké riziko

Elektrobicykle disponujú veľkou silou, čo v spojení s tou vašou a prudkým záberom pri radení môže spôsobiť roztrhnutie reťaze. Že sa vám už niečo podobné stalo? No nie ste prví ani poslední, a preto nezaškodí si zopakovať, ako správne radiť a využívať režimy pomoci.


Kontrola elektrobicykla pred výjazdom

Elektrobicykel obsahuje omnoho viac komponentov, a tak aj starostlivosť je náročnejšia ako u bicykla bez asistencie. Na čo si dať pozor a čo sa oplatí skontrolovať pred každým výjazdom si pozrite vo videu.


Ak vám naše videá pomohli získať základný prehľad o fungovaní elektrobicykla a náš YouTube kanál sa vám zapáčil, tak nás nezabudnite odmeniť palcom hore alebo sa rovno prihláste na odber, aby vám neušlo žiadne nové video. Rovnako oceníme, ak nám v komentoch dáte vedieť, o aké témy by ste mali záujem.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Henry33 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Video: Porovnanie 4 ebikov a 4 motorov - ktorý je najlepší?

Video: Porovnanie 4 ebikov a 4 motorov - ktorý je najlepší?

Každý elektrobicykel na trhu je autentický. V niečom je lepší a v niečom naopak horší. Preto sme porovnali 4 rôzne elektrobicykle so štyrmi rôznymi motormi, aby sme zistili, ako sa správajú v teréne.
Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Slovenský výrobca bicyklov Kellys prišiel v tejto sezóne 2023 s novinkou – Theos R50. Nový elektrobicykel si užije najmä táto skupina jazdcov.
keyboard_arrow_up