Jarné sústredenia s nádychom dovolenky

Ak aj vy uvažujete nad jarným sústredením, ale okrem kvalitných kilometrov hľadáte aj príjemné miesto pre oddych, s výborným jedlom či wellness, cyklistické kempy Sporttour sa vám isto zapáčia.

Na milovníkov výbornej kávy a chutnej talianskej kuchyne čakajú hneď dve destinácie. Sezónu otvorí novinka v ponuke Sporttour: Sicília 2019 – skorší štart. V termíne od 23.2. do 2.3.2019 si prídu na svoje predovšetkým cyklisti, ktorí sa už nevedia dočkať príjemného počasia a ideálnych tréningových podmienok. Tento taliansky ostrov ponúka ako rovinatejšie trasy na pobreží vhodné na prvé objemy, tak aj kopcovitý profil pre milovníkov stúpaní a možnosť výstupu na sopku Etna. Rozmanitosť terénov je aj dôvod, prečo na Sicílii trénuje toľko profíkov. Navyše mesto Catania, v ktorom sa bude kemp odohrávať, je dobre dostupné letecky z Viedne a Budapešti a ani s bicyklom si nemusíte robiť veľké starosti – organizátor vám ho dopraví cestnou dopravou priamo do hotela.


Na čo sa môžete tešiť?
  • 3* hotel Lachea s príjemným zázemím a fantastickým jedlom vo forme polpenzie
  • cyklosprievodcu, vďaka ktorému nemusíte študovať trasy tréningov, stačí len šliapať do pedálov a vychutnávať si okolitú scenériu
  • služby kvalitného mechanika a hotline (vyzdvihnutie na tréningu v prípade technických či zdravotných problémov) sú na každom kempe samozrejmosťou
  • teploty od 15° do 25°C v tieni


Ak by ste krajinu pizze a cestovín navštívili predsa len radšej o niečo neskôr, druhá polovica marca (16.3 – 24.3.2019) je vyhradená pre Bike & Triathlon kemp v Rimini, neďaleko San Marína. Táto oblasť ponúka skutočne rozmanité terény pre tréning, od úplných rovín, cez strmé kopce, až po dlhé stúpania. Ako už názov napovedá, kemp je vhodný aj pre triatlonistov: dlhé pobrežné promenády sú ako stvorené na bežecké tréningy a pre tie plavecké je možnosť rezervovania dráh v miestnom plaveckom centre.


A nenechajte sa zmiasť, určite nebudete musieť jesť len pizzu a cestoviny . 3+* bike hotel Oxygen zaradený do organizácie Italy Bike Hotels ponúka kvalitnú a pestrú stravu prispôsobenú potrebám športovcov. Inak povedané, nebudete vedieť čo si dať skôr: mäsko, rybu, šalát, či lasagne... A myslia aj na vegetariánov a vegánov. Na tých, ktorí si radi doprajú, čaká na večeri aj dezert a pohár vínka . K dobrému tréningu patrí okrem kvalitnej stravy aj regenerácia vo forme sauny a jacuzzi.


Prečo sa oplatí vybrať si tento kemp?
  • tréning v rozmanitom teréne v krásnej prírode, v prostredí kde trénoval Marco Pantani
  • strava formou superpolpenzie (po tréningu nebudete umierať od hladu, ale bude na vás čakať snack vo forme pasta party a šalátov)
  • ubytovanie v 3+* bike hotel Oxygen prispôsobené pre potreby cyklistov vo všetkých ohľadoch – strava, wellness, fitness, bike room, pranie oblečenia
  • cyklosprievodcovia
  • teploty v tieni od 15°C a viac


V apríli sa kempy Sporttour sťahujú do blízkeho Chorvátska. Odštartujú ich tradičné Jarné kilometre v Baške Vode, ktoré už ani netreba veľmi predstavovať. Veď tento rok oslávia už svoje 15. narodeniny! Za ten čas si našli množstvo prívržencov, rozrástli sa do dvoch hotelov a dnes sem už chodia cyklisti aj s celými svojimi rodinami. Jarným kilometrom bude patriť prvý aprílový týždeň (30.3 – 7.4.2019) a klasicky je na výber buď ubytovanie v hoteli Horizont 4* alebo v Grand hoteli Slávia 4*+.


Kto preferuje pre najazdenie prvých objemov rovinatejší profil a vyhovuje mu neskorší termín, nech zaostrí na Jarný rozbeh 2019 v Šibeniku. V dátume od 6.4 do 14.4 sa útočiskom cyklistom stane luxusný 4* hotel Ivan v komplexe Solaris, ktorý uspokojí aj náročných klientov! Výborná strava, wellness, sauny a poobedná kávička v nádhernej záhrade s výhľadom na more... Človek sa vráti domov nielen vybicyklovaný, ale aj zrelaxovaný... Za zmienku stojí aj neďaleký národný park Krka, ktorý sa určite oplatí navštíviť.


Čo môžete očakávať od kempu v Šibeniku?
  • tréning v rovinatých a zvlnených terénoch
  • kvalitná, pestrá strava bohatá na výber, forma polpenzie
  • ubytovanie v krásnom prostredí luxusného hotela Ivan 4* s bohatými možnosťami relaxu po tréningu
  • teploty od 15° do 22°C v tieni

Sériu jarných sústredení uzatvára ďalšia novinka - Cyklo Podgora 2019. Odporúčame ju najmä tým, ktorí by radi obdobie Veľkej noci strávili aktívne a v už takmer letnom počasí. Je ideálna aj pre vaše partnerky a deti, keďže hotel okrem wellness a spa ponúka napríklad aj detskú herňu, v ktorej budú pre najmenších organizované rôzne zábavné aktivity.


Terén v Podgore je prevažne zvlnený až kopcovitý a je vhodná aj pre horské bicykle, ktoré budú mať aj vlastnú tréningovú skupinku so sprievodcom.

Prečo sa rozhodnúť pre Cyklo Podgoru?
  • ubytovanie v hoteli Medora Auri 4* vhodnom nielen pre cyklistov, ale aj pre ich partnerky, deti a dokonca aj štvornohých miláčikov
  • rozmanité terény pre tréning či už na cestnom alebo horskom bicykli. Neďaleký vrch Sv. Jure (1762 m.n.m.) určite stojí za zdolanie!
  • teploty od 18°do 26°C


Cyklistické sústredenie nie je len o kilometroch a wattoch. Pre mnohých z nás je to o zmene prostredia, psychickom oddychu, o vypadnutí z každodenného kolobehu povinností... Ale najmä je to o tom, že môžeme robiť to, čo nás baví, toľko koľko len vládzeme a s ľuďmi, s ktorými sa cítime dobre. A večer si na to radi pripijeme pri jednom pivečku či poháriku dobrého vínka. Dobré sa míňa rýchlo, preto si svoje miesto na kempe rezervujte radšej čo najskôr .
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Základný strečing pre cyklistu - znovuzrodenie po výjazde

Základný strečing pre cyklistu - znovuzrodenie po výjazde

Bolí ťa po jazde chrbát, krk alebo nohy? Strečing cyklistom pomáha, mám to odskúšané.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up