Pozvánka: Erdinger Kráľ Záhoria 2019 - kto získa kráľovskú korunu?

Príďte si otestovať svoju tohtoročnú formu na už v poradí 11. ročník májového podujatia Erdinger Kráľ Záhoria, ktorý sa uskutoční 11. mája 2019 neďaleko Skalice.

Vraví sa, že máj je lásky čas, pod čím si celkom určite možno predstaviť aj lásku k bicyklu. Ak sa k tomu pridá niekoľko sto rovnako zapálených jedincov, vznikne vydarená akcia s ešte lepšou atmosférou. A práve o takýto cieľ sa posnaží i podujatie Kráľ Záhoria, ktoré sa bude konať v okolí rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina.

Limit počtu účastníkov sa ani tohto roku nemení, miestenku na štartovej čiare môže získať len 400 bikerov. Aký v skutočnosti tento maratón je, to vám vo svojej minuloročnej reportáži priblížil člen MTBIKER tímu, kimlo. Tieto preteky sú súčasťou seriálu podujatí s názvom Ghost Karpaty MTB Tour 2019, ak sa teda budete chcieť uchádzať o popredné pozície v celkovom hodnotení, neradno vynechať ani jedny preteky.

MTBIKER si ako mediálny partner podujatia pre vás pripravil súťaž o 2 bezplatné štartovné, takže neváhajte sa zapojiť a odpovedať na súťažnú otázku. Podrobnejšie informácie o súťaži, ktorá trvá do 30. apríla, sa dozviete na tomto odkaze.

Trate

Na výber je z dvoch trás, 54 a 20 km, pričom na druhú zmienenú sa postaví tak klasická kategória MTB, ako aj Fatbike. Krátka trať vás prevedie po jednom 20 km okruhu, ktorého obtiažnosť je daná 500 m prevýšenia. Ako už bolo spomenuté, na túto trasu sa postaví tiež kategória Fatbike. Dlhá trať pozostáva z jedného 20 km a dvoch 17 km okruhov. V súčte nastúpate až 1 500 m.


Štart

Dĺžka jednotlivých trás predznamenáva, že na ich zdolanie nebude potrebný enormný čas, preto sa organizátori rozhodli stanoviť štart 54 km trate na 11:00. Jazdci z kratšej trate sa na ňu vydajú len o 5 minút neskôr, teda o 11:05.


Prezentácia a štartovné

Kto sa prihlási skôr, zaplatí menej a dostane viac, to je už tradičný obyčaj. Do 5.5.2019 vás účasť bude stáť 15 € (vrátane balíka - jedlo po pretekoch, pivo, tombola či darček v podobe balenia Erdinger piva s pohárom). Medzi 6.5.2019 a 9.5.2019 síce zaplatíte rovnakú sumu, 15 €, avšak bez balíka. V deň pretekov, teda 11.5.2019, vás štartovné bude stáť 20 € bez balíka. Odprezentovať sa môžete v deň pretekov v mieste štartu v horskej chate Hertlsport, a to od 8:00 do 10:30.


Kategórie


Na dlhej trati bude celkovo 8 súťažných kategórií - 6 mužských a 2 dámske.

  • Muži M1 15-19 rokov
  • Muži M2 20-29 rokov
  • Muži M3 30-39 rokov
  • Muži M4 40-49 rokov
  • Muži M5 50-59 rokov
  • Muži M6 nad 60 rokov

  • Ženy Z1 M1 15-35 rokov
  • Ženy Z2 M1 nad 36 rokov

20 km trasa spolu s Fatbike majú 2 spoločné kategórie na základe pohlavia - mužskú a ženskú.


Viac informácií nájdete na stránke samotných pretekov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Erdinger kráľ Záhoria MTB maratón

calendar_today 11.05.2019
format_list_numbered 3. kolo - Karpaty MTB Tour
label MTB maratón
place Skalica (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
West Carpathian Challenge – bikepacking na Slovensku s pridanou hodnotou

West Carpathian Challenge – bikepacking na Slovensku s pridanou hodnotou

Bikepackingové preteky sú podujatie, ktoré kombinuje prvky bikepackingu s pretekárskym duchom. Účastníci musia prejsť určenú trasu na bicykli, pričom si nesú všetko potrebné vybavenie na prežitie a navigáciu.
keyboard_arrow_up