Výbava na jar vhodná pre športovú cyklistiku

Už sa to začína. Nová sezóna, ktorá k nám prichádza spolu s novým ročným obdobím. Ako sa pripraviť na jar? Tu je zopár tipov na výbavu, ktorá môže prísť vhod.

Combi Light Eleven Horizontal


Spredu nepremokavá membrána a zozadu zateplený material CUBE Thermo. Nielen to ponúka táto bunda. Nájdeme na nej celorozopínací zips, silikónovú gumu, klasické 3 zadné vrecká a na zvýšenie vašej bezpečnosti aj reflexné prvky. Tento kúsok je vhodný na využitie počas chladnejšieho jarného počasia. Viete si ju ľahko poskladať a vytiahnuť pri zhoršení počasia. Je dostupná v tejto fluo žlto-zelenej farbe a cena sa pohybuje okolo 75 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Exustar E-SM3010


Štýlové MTB tretry zo syntetickej kože, priedušnými sieťkami a reflexnými prvkami. Strategicky umiestnené ventilačné otvory umožňujú cirkuláciu vzduchu naprieč tretrami, čo napomáha ochladzovaniu chodidiel počas čoraz teplejších jarných dní. Upínanie je pomocou dvojice suchých zipsov a s prackou, navyše hmotnosť 550 gramov poteší nejedného bikera. Sú dostupné v čierno-červenej farbe. Cena sa pohybuje okolo 91 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


CRAFT Active Intensity


V jarnom chladnom období sa hodí mať kvalitnú výbavu s ideálnou gramážou, ktorú ocenia opäť tí, ktorí si prepočítavajú každý gram. Tričko je z príjemnej a pružnej pleteniny, pričom poskytuje bezšvové torzo. Použité ploché švy zabezpečia čo najväčší komfort pre jazdca. Ponúka taktiež efektný športový dizajn a do manžety ukončený spodný diel. Tričko je dostupné v tmavozelenej a čiernej farbe a cena sa pohybuje okolo 37 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli Transition


Táto ľahučká bunda, ktorá sa hodí na počasie s teplotným rozmedzím od 8 – 16 stupňov, je vhodná práve na túto časť roka. Technológia Gore® Windstopper® X-Mid na rukávoch a prednom diele ponúka ochranu pred vetrom a vďaka flísovému materiálu Warmer na chrbte zvyšuje priedušnosť. Na zadnej strane nájdete tri vrecká a reflexné prvky. Je dostupná v červenej, šedej a čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 159,95 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Michelin FORCE XC Performance Line 29x2.25, TS TLR


29 palcový XC plášť pre športové použitie určený na neskorú zimu a začiatok jari od značky Michelin. Nevyspytateľnosť jarného počasia bude v tomto prípade druhoradá - plášť poskytne potrebnú výkonnosť a grip v cross-country teréne. Nižšia hmotnosť, ktorú ocenia nároční jazdci a nižší tlak, ktorý môžete nosiť vďaka technológii Tubeless. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Crono CR2


Podstatu týchto tretier tvoria ľahké mikrovlákna, ktoré sú doplnené množstvom vetracích otvorov. Slim fit v oblasti priehlavku nohy ešte viac zvyšuje aerodynamické vlastnosti jazdca. Tieto tretry sú doplnené upínacím systémom Boa® L6 s pevnými oceľovými lankami, ktoré zabezpečia kvalitné obopnutie celého chodidla. Podrážka je nylonová a je doplnená karbónovými vláknami. Sú dostupné v 4 farebných kombináciách a cena sa pohybuje okolo 179 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


PRO Stealth Carbon


Spríjemniť si dlhé výjazdy na bicykli sa dá aj pomocou sedla PRO Stealth Carbon. Výrazne širšia predná časť doplnená ľahkou výstelkou priaznivo pôsobí na vaše sedacie partie. Hladký poťah navyše znižuje trenie sedla a cyklistických nohavíc. Ako bonus sú pri tomto modeli použité karbónové lyžiny, máte možnosť si na ňu pripevniť držiak kamery, CO2 bombičky či blatník. Sedlo je dostupné v dvoch veľkostiach a cena sa pohybuje okolo 169 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Kompava Premium Protein


Tento proteín poskytuje výborný zdroj potrebných živín na zahájenie regenerácie po tréningu. Užívaním nezaťažujete váš žalúdok, pretože je ľahko stráviteľný a navyše sa vyhnete návalom hladu a chuti na sladké. Navyše umožňuje súbežné spaľovanie tukov a nezvyšuje hladinu inzulínu. Pomáha predchádzať energetickým výkyvom, ktoré sú na bicykli časté. Je dostupný v čokoládovej a nugátovej príchuti a cena sa pohybuje okolo 21 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Jetvalve Smart systém CO2


Defekt je bežnou súčasťou výjazdov bez ohľadu na ročné obdobie. Každopádne Jetvalve vám ušetrí prácu a vy môžete pokračovať v naberaní svojich prvých jarných kilometrov. Plniaci ventil s CO2 bombičkou si môžeme uchytiť na sedlovku, navyše tu máte priestor aj na 2 rezervné kusy. Vo výbave nájdete aj silikónové popruhy chrániace vaše ruky pred bombičkou, ktorá sa použitím prudko ochladí. Cena sa pohybuje okolo 22 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful Fiandre Strato Wind


Tento model ponúka klasickú prechodnú cyklobundu a zároveň vetruodolnú vestu. Je vybavená dvoma ventilačnými vreckami, ktoré regulujú telesnú teplotu. Vsadené rukávy sa vám snažia priniesť čo najviac komfortu, pritom vás chráni pred nástrahami jarného počasia. Nájdeme tu 3 zadné vrecká, reflexné prvky, celorozopínací zips. Je dostupná v čierno-oranžovej a čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Connect Drive


Hoci sa nám dni počas jari postupne predlžujú, je veľmi dôležité ostať viditeľným za každých okolností. Sadu Lezyne connect drive tvoria dve vysokovýkonné LED svetlá ovládané bezdrôtovým diaľkovým spínačom. Predné svetlo poskytuje svetelný tok v hodnote 800 lúmenov, zadné 150 lúmenov. K dispozícii je 8, resp. 11 režimov svietenia a nabíjanie tejto sady zabezpečíte vďaka priloženému USB adaptéru. Cena sa pohybuje okolo 148 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Dynaplug Mikro Pro Kit


S pribúdajúcimi kilometrami rastie samozrejme aj možnosť defektu a práve s nimi vie pomôcť tento miniatúrny kit. Iba 46 g vážiaca kapsa z hliníku pojme do svojho vnútra všetko čo treba na opravu bezdušových plášťov, keď už aj tmel zlyhá. Súčasťou sú tri kusy náhradných hrotov s mosadzným hrotom, mikro skalpel, či zátka, ktorá zabráni poklesu tlaku. Dostupné sú rôzne farebné prevedenia, pričom cena sa pohybuje okolo 61 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up