Zaujímavosti a tuning - vychytávky pre váš bike

Tuning a zaujímavosti patria nielen do motoristickej kategórie, ale aj tej našej, cyklistickej.

Nižšia hmotnosť, lepšie mazanie alebo čistenie komponentov, rýchlejšie radenie, bezdušový systém, kvalitnejšie pruženie. Toto sú argumenty a zmeny, ktorým sa nevyhne nejeden biker, preto ponúkame zopár tipov na vylepšenie.

Fabric Scoop Pro Shallow


Užiť si komfortnú jazdu sa skladá z viacerých faktorov. Jedným z nich je aj výber sedla. Fabric Scoop Pro Shallow zaujme svojou všestrannosťou a minimalizmom svojej konštrukcie. Vďaka technológii lepením vodotesného mikrovlákna priamo na základ sedla umožňuje použitie mäkšej peny s cieľom väčšieho pohodlia. Zaujme škála farebného prevedenia a karbónové lyžiny. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


TF2 Advanced Ceramic Chain Wax 100 ml


Každý detail je dôležitý, napríklad správne a dôkladne namazaná reťaz. Eliminujeme tým rýchlejšie opotrebovanie a zároveň predlžujeme životnosť nielen reťaze, ale aj komponentov. Jednou z možností je mazací vosk od Weltdite TF2, ktorý funguje na báze vosku s prímesou keramiky. Vďaka keramickému aditívu je teplota hnacích komponentov udržiavaná na minime. Je vhodný pre väčšinu podmienok. Cena sa pohybuje od 8 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Milkit Compact 45


Prechod na bezdušový systém je na vzostupe a k tomu samozrejme patrí aj sada na výmenu. Jednu takú má v ponuke Milkit. Sada obsahuje striekačku, náradie na demontáž ventilu, 2 kusy pások na ráfik a 2 kusy ventilov. Pomocou tohto kitu viete jednoducho spracovať prechod na tento systém a samozrejme eliminujete neporiadok, ktorý vie vzniknúť pri výmene. Systém funguje na všetky druhy ráfikov. Cena sa pohybuje od 44 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Knog Plus black


Rovnako ako na pohodlie treba myslieť aj na bezpečnosť pri jazde. Elegantný a minimalistický dizajn, 20 led diód v jednej línii, výkon svetla 20 lúmenov, hmotnosť len 12 g. Skromná charakteristika svetla Knog Plus black. Doba svietenia sa líši od výberu z piatich módov svietivosti. Výdrž sa môže vyšplhať až na 10 hodín. Nabiť si ho môžete vďaka USB konektoru, ktorý sa nachádza priamo vo svetle. Cena sa pohybuje od 16 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Rex Race Day sprej


Doménou značky Rex nie je len bežecké lyžovanie a výroba voskov pre špičku tohto športu. Spoločným znakom s cyklistikou je jeden kľúčový faktor, trenie. Rex Race Day je pretekový mazací sprej, ktorý za použitia vytvára na reťazi aerosólový, kvapalný, fluórokarbónový povlak čo má za následok elimináciu špiny a vodoodpudivosť. Použiť ho môžete aj v náročných podmienkach. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Supacaz Super Sticky Kush


Kto by nechcel jazdiť s doplnkami ako Peter Sagan, a dokonca aj farebne. Značka Supacaz je známa svojou širokou farebnou škálou. Omotávky Super Sticky Kush sú toho dôkazom. Funkčnosť zabezpečuje použitie kush foam tlmiacej peny, ktorá tlmí nárazy. Povrchová úprava je odolná voči opotrebovaniu, potu a UV žiareniu. Zakončené sú veľmi efektívne a to hliníkovou koncovkou na 3 mm imbus. Cena sa pohybuje od 36 € a širokú farebnú škálu nájdete na tomto odkaze.


Finishline Tubeless Tire Sealant


Ak hľadáte niečo, čím by ste chceli vystúpiť zo stereotypu, možnosťou je aj tmel do plášťov od značky Finishline. Tubeless tire Sealent stačí použiť len raz pri nasadení plášťa na koleso, nakoľko jeho funkčnosť trvá počas celej životnosti plášťa a nestratí ju ani pri vysokých mínusových teplotách. Tmel nevysychá a nie je nutné pravidelné dolievanie, čo znie dobre pre bikerov, ktorí si držia hmotnosť bicykla čo najnižšie. Cena sa pohybuje od 14 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Sada Bike Bundle Universal


Sada od značky SP Connect, bike bundle universal, umožňuje rýchle pripojenie mobilného telefónu na rám bicykla. V ponuke sú možnosti buď univerzálneho uchytenia alebo uchytenia na predstavec a pripojenie na základňu držiaka, ktorý si viete točiť až o 90 stupňov. Mobilný telefón máte umiestnený v strede zorného poľa a viete tak používať či aplikácie, navigáciu, alebo ovládať zoznam skladieb. Cena sa pohybuje okolo 29 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Abus Bordo Alarm 6000


Zabezpečiť si bicykel pri celodennom výjazde, alebo pri cestovaní nie je jednoduché. Riešením je aj zámok Abus Bordo Alarm 6000. Pláty, špeciálne nity, obal a súčasti uzamykacieho mechanizmu sú vyrobené zo špeciálne tvrdenej ocele. Zámok vás zvukovo upozorní min. 100 db v trvaní 15 sekúnd. Funkcia alarmu spočíva na báze systému Abus 3D, čo znamená, že každý pohyb je zaznamenaný. Cena sa pohybuje od 170 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe PR článok

Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe

Cítiť sa pri jazde bezpečne je dôležité – aká by to bola radosť z jazdy pri neustálom strese? Pomôcť sa jej dá oblečením, osvetlením, no aj aktívnymi bezpečnostnými prvkami.
keyboard_arrow_up