Mesačná desiatka – pravidelný príval správ zo sveta cyklistiky

Ak hľadáte prehľad najzaujímavejších noviniek zo sveta cyklistiky, tak ste na správnej adrese. Mesačná desiatka prináša informácie a to najpodstatnejšie z profi pelotónu.

Cyklistika je mnohoraká a častokrát sa doslova strácame v mori správ z cestnej či horskej oblasti. K tomu si môžeme prirátať aj cyklokros a je ich potom stále viac. Mesačná desiatka ponúka prehľad desiatich vecí, ktoré stoja za zmienku a udiali sa v minulom mesiaci.

V roku 2019 vám teda už nič neujde a budete mať prehľad v športe, ktorý tak máte radi. Pozrieme sa teda na to, čo sa udialo počas prvých dvoch mesiacov tohto roka.

Február - to najlepšie z najkratšieho mesiaca

Už začiatkom marca sa môžeme tešiť na prvú jarnú klasiku. Bude ňou Omloop Het Nieuwsblad. Na štart Petra Sagana si budeme musieť ešte počkať, avšak jeho brat Juraj už je na súpiske a predstaví sa na tomto podujatí. Budúce mesačné desiatky budú plné správ z jarných klasík, tak si ich teda nenechajte ujsť.


Mathieu Van Der Poel sa stáva hviezdou svojho športu. Po tom, čo ovládol svetový pohár v cyklokrose, sa mu podarilo získať aj dúhový dres z majstrovstiev sveta v cyklokrose.

Trať bola vypísaná na 12 kôl a väčšinu pretekov bol Mathieu Van Der Poel na čele. Posledných osem kôl sa už nachádzal suverénne na čele. Za ním sa bojovalo už len o druhé, resp. tretie miesto.


Zjazdár Filip Polc je našej komunite dobre známy. Ísť vysokou rýchlosťou pomedzi budovy, dolu schodmi, navyše keď vašu cestu lemujú rôzne prekážky a samozrejme fanúšikovia, to nie je len tak.

Na Red Bull Valparaiso Cerro Abajo sme mohli byť svedkami nevšedného zjazdu a ak navštívite stránku WeLoveCycling, môžete si tam pozrieť video z tohto podujatia. Tak čo, pustili by ste sa dole?


Ostatné zaujímavé správy zo sveta cyklistiky a všetkého diania okolo nej si môžete prečítať vo februárovej mesačnej desiatke. Tieto správy vychádzajú pravidelne na portáli WeLoveCycling vždy na konci mesiaca. Nezmeškajte ich.

Aký bol január?

Vďaka týmto správam sme sa mohli dozvedieť či skôr si opätovne pripomenúť prvé víťazstvo slovenskej cyklistickej jednotky v profi pelotóne. Peter Sagan dominoval v tretej zvlnenej etape v Austrálii a ukázal chrbát Sánchezovi a Impeymu.

Slovenský reprezentant sa neskôr presunul do Argentíny a tam bojoval nielen so súpermi v pelotóne, ale aj s teplotami okolo 35 stupňov. Koľkí z nás by sme sa s ním vymenili a dali si trošku oddych od zimy, ktorá je tento rok pravá, slovenská.


V týchto mesačných novinkách sa často objavuje aj meno Mathieu Van der Poela. Tento cyklokrosár bol na vrchole rebríčka aj počas decembra a v januári nehodlal popredné priečky opustiť.

2. februára sa uskutočnili Majstrovstvá sveta v Dánsku a vďaka februárovej mesačnej desiatke vám neušla správa z tohto podujatia. Ako dobre vieme, žiadne prekvapenie sa nekonalo.


Počas januára sa 4 prokontinentálne tímy dozvedeli radostnú informáciu. Budú štartovať na Giro d´Italia. 18 World tímov doplnia Nippo-Vini Fantini, Androni-Sidermec, Bardiani CSF, Israel Cycling Academy. Keďže si tieto celky vyberá organizátor, tak tam nájdeme samozrejme 3 talianske a jedno izraelské zoskupenie.

Máte chuť na nejaké motivačné video počas tohto obdobia? Partia nadšencov 50to01 zverejnila zábery, ako v blatistom teréne jazdia strmé zákruty pomedzi stromy. Zdeněk Štybar zasa zverejnil krátku školu jazdenia zákrutou. Tieto videá si môžete pozrieť v spomínanej Mesačnej desiatke. Ostatné novinky za mesiac január zo sveta cyklistiky nájdete v článku na stránke WeLoveCycling.


Mesačná desiatka vám prináša každý mesiac pohľad do rôznych disciplín, nechýbajú informácie z cesty, cyklokrosu a horskej cyklistiky. Tieto správy sú pekne doplnené zaujímavosťami, instragramovými profilmi, fotkami a videami profíkov.

Páči sa vám táto séria? Na stránke WeLoveCycling sa môžete prihlásiť na pravidelný odber a dostávať aktuálne správy z posledného mesiaca priamo do vášho mailu.

Zdroj fotografií: UCI.org, Pixabay
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Na najznámejšej výstave Eurobike neboli posledné ročníky ideálne. Svetových značiek, ktoré zaujímajú bežných cyklistov, ubúdalo, stále viacej vystavovateľov pochádzalo z Ázie.
keyboard_arrow_up