Kolotoč UCI MTB 2019 je už za dverami - čaká nás veľa zaujímavých noviniek

MTB sezóna sa nezadržateľne blíži a nás zaujímalo, aké zmeny nastali v tímoch, s akými inováciami prišli a zároveň aké sú ambície jazdcov.

Prvé kolo svetového pohára 2019 UCI na horských bicykloch sa koná v Slovinskom Maribore koncom apríla. Zjazdová trať preverí kvality svetovej špičky pretekárov.

Šampióni Nino Schurter a Jolanda Neff sa budú snažiť udržať svoje tituly a downhillové duo Rachel Atherton a Amaury Pierron budú taktiež čeliť tvrdej konkurencii pri obhajobe ich titulov.


Čo nové v tímoch?

Rachel a Gee Atherton oznámili, že po odchode z Trek Bikes budú jazdiť v roku 2019 so svojou novou značkou Atherton Bikes. Súrodenci spolu so starším bratom Danom sa spojili s podnikateľom Piers Linney, aby vytvorili novú značku. Gee a Rachel budú jazdiť podujatia Svetového pohára na prototypových rámoch.

Dan Atherton povedal: „Vždy to bolo pre mňa snom, aby sme si založili našu vlastnú bicyklovú značku, sme hrdí na to, čo sme vytvorili pri vývoji bicyklov DH. Naozaj som si užil proces, od spolupráce s návrhármi v počiatočných fázach až po testovanie a vylepšovanie prototypov na tratiach svetového pohára.“


Svetová šampiónka Kate Courtney bude mať záujem predviesť svoju formu na okruhu svetového pohára XCO a s majstrom Európy Larsom Forsterom sa pripojí k Schurterovemu tímu Scott SRAM. Rovnako bude zaujímavé ako si bude počínať vo svojom novom tíme Jolanda Neff - spolu s Emily Batty tak tvoria skutočne silnú dvojicu v Trek Factory Racing.


V zjazdovej oblasti podpísal päťnásobný víťaz seriálu World Cup Aaron Gwin spolu s Američanom Neko Mulallyom a Austrálčanom Jack Moirom zmluvu pre Intense Factory Racing.

Gwin povedal: „Teším sa, že môžem začať novú kapitolu mojej kariéry s Intense aj s kamošom a tímovým kolegom Nekom. S majiteľom Intense sa poznáme už dlho, takže naša spolupráca bude určite fungovať dobre.“


Šampión z roku 2014 Josh Bryceland prešiel zo Santa Cruz do Cannondale, kde je Brit súčasťou nového tímu Sessions na bicykli Habit. „Chcel som začať niečo nové, svieže a neočakávané," hovorí jazdec prezývaný Ratboy a dodáva: „Je to šanca niečo vytvoriť a odovzdať skúsenosti novej generácii jazdcov.“


Svetový juniorský šampión Kade Edwards a Brit Reece Wilson sa spoja s kanadským jazdcom Ethanom Shandroom a americkým jazdcom Charlie Harrisonom v Trek Factory Racing Team, čím sa snažia urobiť veľký krok na downhill scéne.

Obľúbený britský pretekár Brendan Fairclough bude jazdiť za novo ohlásený tím Scott DH Factory spolu s Deanom Lucasom, Florentom Payetom a Marine Cabirou na novom prototype Scott Gambler. „Som nadšený, nech už to vypukne! Mám nový bike a cítim sa výborne, teraz už zostáva len postaviť sa na štart!“ povedal Brendan.


Britský šampión v downhille Adam Brayton má prerokovať svoju rámcovú dohodu s Hope Factory Racing, ale miesto Scottu bude jazdiť na novom Nukeproof biku spolu so zástupkyňou nežného pohlavia Meg Whyte.


Mladý Belgičan Martin Maes ohromil, keď vyhral finálne preteky zjazdu v La Bresse v roku 2018 a rozhodol sa zostať s GT Factory Racing. Uvidíme čo túto sezónu predvedie tento talentovaný jazdec ktorý dokáže na top úrovni kombinovať zjazd a enduro.


Sezóna 2019 bude nepochybne zaujímavá, plná súbojov a z toho sa vynára aj veľa otázok: Pôjde aj tento rok Pierronovi karta? Ako sadne Gwinovi Intense? Čo Athertonovci na nových prototypoch? No a rovnako ako bude vyzerať celá XC scéna? Nechajme sa prekvapiť.

Autori fotografií: Red Bull Content Pool (Moonhead media, Bartek Wolinski, Nathan Hughes, Christian Pondella)
report_problem Našiel si v texte chybu?
adam.milo111 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Alchýmia s plášťami. bicykle, novinky alebo zaujímavé príbehy v rámci cross-country scény. Náročné podmienky vo vysokohorskej Andorre ich priniesli dostatok...
Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Maratónska klasika Malevil Cup sa blíži. Preteky pre bikerky a bikerov všetkých výkonnostných úrovní, ktoré sa pôjdu v Lužických horách 17. júna, ponúknu opäť štyri trasy.
keyboard_arrow_up