Reportáž: MTBIKER Novodubnický maratón – kráľovský náklad

O prípravách na tento maratón ste sa mohli dozvedieť z viacerých článkov alebo videí a teraz prišiel konečne čas pocítiť výškové metre na vlastnej koži. A tie vždy bolia...

Tento projekt pod názvom MTBIKER Novodubnický maratón bol pre nás v podstate nová skúsenosť. To ale nič nemenilo na fakte, že tým, na čo som sa tešil najviac, boli samotné preteky. Každopádne ten najdôležitejší hráč sa mal ukázať až na poslednú chvíľu – ako inak mám na mysli počasie a to hralo nakoniec za náš tím. Pôvodne som bol presvedčený, že pôjdem kratší variant s názvom Hard, no potom som zavolal na oplátku k nám Jančiho a ten že chce Kinga. Tak čo som snáď horší? Tak som to zmenil na kráľovskú trať s tým, že aspoň bude viac času na točenie...

Konečne s číslom jedna

Ešte v piatok mi Slavo píše z prezentácie, že aké chcem protekčné číslo. Neviem načo sa vôbec pýtal, keď si môžeš vybrať, je to predsa jasné.


V sobotu nás čakal teda poriadne horúci deň a s Jančim odchádzame zo Žiliny okolo 6:40, kedže sa štartuje o 8:10. Ale pred nami vyrazila ešte do Novej Dubnice Lenka.


Nakoniec bola celkom sranda vidieť na prezentácii, ktorú som už absolvoval na X maratónoch vlastnú manželku a kolegu . Radíme sa pod náš oblúk a ja už cítim, že dnes to bude poriadny boj.


Akosi sa dnes necítim a do toho je už teraz ráno pekný úpek – práve si v duchu predstavujem tú lúku za posledným bufetom a ako mi tam naskakujú tradičné zimomriavky z prehriatia. Viac sa dozviete vo videjku nižšie.


No ešte doplním pár pocitov – do kopca sa mi fakt nešlo dobre. Mal som pocit, že stojím na mieste, pričom tepák striela pekne vysoko. Zrejme na to má vplyv aj prvá polovica trate, kde to je stále hore/dole a nie je si kde oddýchnuť. V tomto mi napr. sedí nedávny Horal, kde sú kopce síce dlhšie, ale rovnako aj následné zjazdy. Ale dosť výhovoriek, proste to nešlo...teda až na jazdu z kopca, vďaka ktorej som si vždy spravil malý náskok a neprepadal sa dozadu. Každopádne je zábava, ideme dlho viacerí pokope a trháme sa až na hrebeni Baske – Homôlka. Ten ideme v podstate 2krát a vďaka rozbitým zjazdom tu nakoniec odskočím.


Keď letím definitívne z hrebeňa dole, na asfaltke pred posleným bufetom vidím, ako sa blížia mraky a som zachránený. Pipigril sa teda nekonal, na druhej strane vyzerám ako po peknom bahennom kúpeli, za ktorý v podstate môže jeden jediný zjazd. Takže nakoniec celkový 8. flek s časom 5:42 hod a v cieli mám toho fakt plné „kecky“...

Výsledky nájdete na tomto odkaze.
Záznam jazdy na Strave tu.


Ja som vedel, že si sem nemám vodiť konkurenciu z Popradu, lebo nakoniec som dostal od Jančiho naložených 50 min, keďže zvíťazil s časom 4:51 hod. Chcelo by to ten UCI skener, lebo sa mi zdá, že tam má nejaký motorček. Medzi ženami dobojovala na trati King do cieľa jediná – Adéla Otevřelová v čase 8:29 hod.


Nakoniec trvalo celkom hodnú chvíľu, než som sa dal ako tak dokopy. Pomohla tomu najmä príjemná sprcha v studenej vode a potom ešte fajná zmrzlina. Medzitým sa už priestor amfiteátra plnil bikermi zo všetkých tratí, veď nakoniec štartovalo 680 kúskov. Ani som sa nenazdal a bolo vyhlasovanie, tombola a slnko už začalo pomaličky zapadať.


Maratónom to nekončí

V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým, čo nakoniec na Dubničák prišli a rovnako aj kolegom, čo priložili ruku k dielu. Tento maratón má skutočne dlhú históriu a sme radi, že naša podpora mala u vás pekné ohlasy. Rovnako si vážime všetky vaše pozitívne hodnotenia. Nie všetko vyšlo samozrejme na 100 %, no spätná väzba od vás nám pomohla. Veď ešte som sa ani poriadne naspamätal z toho kráľovského nákladu a už mi Slavo v pondelok ukazoval dokument, kde mal spísané postrehy a veci na ďalší rok...vraj kým to je ešte čerstvé. Tak verím, že 25. ročník je len začiatkom peknej spolupráce a nabudúce spolu s organizátormi zase niečo doladíme k vašej spokojnosti.


No a v nedeľu som ešte Jančimu ukázal svoj obľúbený okruh na cestnom bicykli cez Oravskú Lesnú a Zázrivú. Bol to súčasne taktický manéver, pretože Lenka zatiaľ doma skontrolovala jeho bike a žiadny motor nenašla.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Novodubnický maratón 25.ročník

calendar_today 24.08.2019
label MTB maratón
place Nová Dubnica (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Reportáž: Dubničák 2023 - po ďalšíkrát a zase inak

Reportáž: Dubničák 2023 - po ďalšíkrát a zase inak

Dá sa vôbec o tomto 28-ročnom starigáňovi napísať niečo, čo by sa už rokmi neopakovalo? Nebude to len mlátenie prázdnej slamy, cez kopirák pusté parafrázy, superódy a hejty, ktoré po týždni aj tak skončia v zabudnutí?
keyboard_arrow_up