Pozvánka: MTBIKER Novodubnický maratón - 25. ročník najstaršieho slovenského maratónu sa blíži

Už 24. augusta 2019 sa stretnú milovníci MTB pretekov na jednom z najkultovejších podujatí, ktoré na Slovensku existuje, na MTBIKER Novodubnickom maratóne. Navyše si môžete zasúťažiť o bezplatné štartovné.

Najstaršie a najťažšie vytrvalostné preteky horských bicyklov na Slovensku sú organizované MTB klubom Dubnica v spolupráci s MTBIKER a mestom Nová Dubnica v jej širokom okolí. Pripravené sú pre vás tri súťažné a jedna nesúťažná trať, horská prémia pre ženy na dvoch najdlhších tratiach a súťaž o maratónsku rodinu. No nielen to je v ponuke pre všetkých bikerov počas ročníka 2019.


Čo nás čaká?

Profil v sebe ukrýva všetko, čo by takéto preteky mali obsahovať. Tešiť sa môžete na singletracky, dlhé stúpania, poriadne prevýšenie a obrovskú skupinu cyklistov, ktorí si prišli zasúťažiť a dostať zo seba maximum. Koniec leta tak môžete osláviť v skutočne veľkom štýle. Príďte vyskúšať svoju formu koncom augusta do Novej Dubnice.


Ak ste sa teda rozhodli stráviť ďalší víkend v sedle bicykla a chceli by ste byť súčasťou pretekov, tak už teraz si rezervujte dátum 24. august 2019. Ako sme spomínali, tak na vás čakajú 4 varianty trate.

Najdlhšia trasa „Nivea KING“ meria 100 kilometrov a má prevýšenie 3 400 metrov, stredná trať „HARD“ je 73 kilometrov dlhá s prevýšením 2 450 metrov a nakoniec je tu aj priestor sa prihlásiť na krátku trať „KLASIK“ so 41 kilometrami a prevýšením okolo 1 250 metrov. Na svoje si prídu aj tí, ktorí si chcú len užiť atmosféru na nesúťažnej trase. Tá má pohodových 14 kilometrov. Trať je potrebné si zvoliť už v prihláške a podrobné popisy profilov aj s GPX nájdete na internetovej adrese maratónu.

Náš redaktor Imroman pre vás pripravil aj toto predstavenie. Vo videu sa dozviete všetko, čo vás čaká na trati HARD.


Kategórie

Pri prihlasovaní si vyberáte z 11 kategórií pre jednotlivé varianty trate. Na svoje si prídu deti, no nemusia sa báť ani seniori či juniori. Prikladáme aj podrobný rozpis všetkých kategórií:

MAYO FAMILY

  • bez vyhlasovania výsledkov

KLASIK

  • JUNIORI (dievčatá + chlapci 8-17 rokov)
  • MUŽI (18-40 rokov)
  • VETERÁNI (41 rokov a viac)
  • ŽENY (18 rokov a viac)

HARD

  • MUŽI (16- 34 rokov)
  • VETERÁNI 1 (35-49 rokov)
  • VETERÁNI 2 (50 rokov a viac)
  • ŽENY (16 rokov a viac)

NIVEA KING

  • MUŽI (18-40 rokov)
  • VETERÁNI (41 rokov a viac)
  • ŽENY (18 rokov a viac)


Nuda nehrozí

Tešiť sa môžete na bohatý sprievodný program a skvelé zázemie. Na všetky ženy čaká horská prémia NIVEA KRÁĽOVNÁ BASKE. Víťazkou sa stane pretekárka, ktorá sa ako prvá vyštverá na najvyšší bod trate, vrchol Baske a prihlási sa tu u obsluhy občerstvovacej stanice. Podmienkou je absolvovanie celého maratónu. V cieli bude víťazka odmenená balíkom dámskych kozmetických produktov od spoločnosti NIVEA a pamätnou šálkou.

Pre rodiny tu máme peknú akciu v podobe súťaže o maratónsku rodinku. Oteckovia spolu s detičkami prehovorte mamičku, použite "psie oči" a presvedčte ju tak k účasti na MTBIKER Novodubnickom maratóne .

Obyvatelia mesta Nová Dubnica majú možnosť sa predviesť a vyhrať súťaž o najrýchlejšieho Novodubničana. Podmienkou je riadna účasť na celom maratóne a v prihláške a dokladoch treba mať uvedené bydlisko, mesto Nová Dubnica. Víťaz získa darčekový kôš, ktorý venuje mesto NOVÁ DUBNICA.


Prihlasovanie

Prihlásiť sa môžete v štyroch vlnách, pričom platí, že čím skôr sa prihlásite, tým menej platíte. Po naplnení počtu pretekárov v jednej vlne, sa automaticky platí štartovné z ďalšej vlny. Do predaja ide štartovné pre maximálne 525 účastníkov na súťažné trate. Po naplnení tohto počtu sa už nebudete môcť prihlásiť na žiadnu z troch tratí, a to ani osobne na prezentácii.

  • 3. vlna: 175 pretekárov, štartovné 19,00 €
  • 4. vlna: 75 pretekárov, štartovné 23,00 €

  • Aktuálne sme už v tretej vlne prihlasovania, a ak nechcete premeškať šancu zúčastniť sa, tak neváhajte a prihláste sa už dnes na našej stránke. Na nesúťažnej trati nie je žiadne obmedzenie počtu pretekárov a prihlasovanie prebieha na tomto odkaze.

    Súťaž o štartovné

    MTBIKER ti ako mediálny partner podujatia prináša ďalšiu súťaž, v ktorej môžeš získať bezplatné štartovné pre dve osoby. Ak správne odpovieš na súťažnú otázku, tak možno práve ty a tvoj kamarát získate bezplatné štartovné. Podrobnejšie informácie o súťaži, ktorá trvá do piatku 9. augusta, sa dozviete na tomto odkaze.


    Štartovné zahŕňa štartovný balíček (štartové číslo s čipom a darčekmi od sponzorov), občerstvenie na trati, jedlo a nápoj v cieli, zdravotnícke zabezpečenie, možnosť umyť si bicykel a osprchovať sa a tiež je tu možnosť zúčastniť sa tomboly.

    Ako to vyzeralo na tomto maratóne minulý rok? Na to sa môžete pozrieť v nasledujúcom videu.


    Viac informácií, propozície a prihlasovanie nájdete na stránke maratónu alebo v našom kalendári. Organizátori aj náš MTBIKER tím sa na vás tešíme a všetci dúfame, že zažijeme jeden parádny deň našej spoločnej cyklistickej rodiny.
    report_problem Našiel si v texte chybu?

    MTBIKER Novodubnický maratón 25.ročník

    calendar_today 24.08.2019
    label MTB maratón
    place Nová Dubnica (Slovensko)

    adam.milo111 
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

    Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

    Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
    Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

    Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

    MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
    Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

    Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

    Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.
    keyboard_arrow_up