Dopĺňanie energie - netreba nič podceniť

Podanie kvalitného výkonu nie je závislé len od toho, ako veľmi a ako tvrdo sme trénovali. Veľkú úlohu hrá aj kvalitná výživa či už počas prípravy, alebo priamo na výjazde, prípadne pretekoch.

Ako si udržať poriadnu porciu energie a zároveň doplniť chýbajúce živiny, vám môže pomôcť zopár našich tipov.

Kompava Premium Energy


Udržať si optimálny zdroj energie pred aj počas fyzického výkonu je dôležité. Túto rovnováhu si môžete udržať aj pomocou výživy Premium Energy. Špecifická je aj technológia MET/FLEX, ktorá optimalizuje metabolické prostredie a podporuje jeho schopnosť efektívne využívať predovšetkým „tukové“ zdroje energie. Výživa obsahuje sacharid Superstarch, ktorý umožňuje napríklad spaľovanie tukov. Cena sa pohybuje okolo 27 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

X-IONT Fuel maraton


Energetický gél X-IONT Fuel maraton využijete najmä počas maratónov, čomu je prispôsobené aj malé balenie na rýchle doplnenie počas fyzického výkonu. Energetický gél obsahujúci ideálnu kombináciu glukózy, fruktózy, maltodextrínu, L-carnitínu, MCT a Amino BCAA sa podáva cca 30 min. pred výkonom a následne počas pretekov. Vybrať si môžete z dvoch príchutí - čučoriedka a jablko. Cena sa pohybuje okolo 2,30 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

OTE Duo Bar


Navrhnutá a vyvinutá športovými odborníkmi na výživu, ktorá sa hodí aj pri intenzívnom výkone. To je veľmi ľahko stráviteľná sacharidová tyčinka, vyrobená z ryže a mliečnej čokolády. Predbežne rozrezaná tyčinka na dva rovnaké kusy, pričom každý kus vám dodá 20 g sacharidov. Vhodná alternatíva k energetickým nápojom a gélom. Cena sa pohybuje okolo 2,30 € v dvoch príchutiach - čokoláda, vanilka. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

PowerBar Energize


Vyplniť náročný tréning alebo doplniť chýbajúcu energiu je možné aj pomocou PowerBar Energize tyčinky. Obsahuje jedinečný mix sacharidov glukózy a fruktózy s názvom C2MAX, vďaka čomu je ľahko stráviteľná. Doplníte si ňou aj sodík, ktorý sa pri výkone stráca vo forme potu. Zloženie sa zaobišlo bez umelých aróm, farbív a konzervačných látok. Cena sa pohybuje okolo 2,30 € s možnosťou výberu viacerých príchutí. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

GU Roctane Energy drink


Instantný nápoj GU je určený pre vytrvalostné a extrémne športové aktivity, ktorý vďaka kombinácii kofeínu a taurínu znižuje únavu a svalovú slabosť. Ideálny pomer glukózy a fruktózy zachovávajú ideálnu hladinu glykogénu v organizme. Aminokyseliny obsiahnuté v nápoji eliminujú riziko svalového poškodenia a zároveň zvyšujú koncentráciu. Cena sa pohybuje okolo 35 € a je dostupný v príchuti lemon/berry. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

ENERVIT Power Sport


Ak hľadáte tyčinky bez polevy, tak takú má v ponuke značka ENERVIT s 18% podielom bielkovín. Hodí sa v prípadoch dlhodobého výkonu, alebo aj v priebehu náročného dňa ako malá desiata. Vďaka sacharidom s rôznymi rýchlosťami vstrebávania (škrob, maltodextrín, glukóza, fruktóza) zaženie pocit hladu. Dostupná je v príchutiach čokoláda, citrón a je možné ju zakúpiť ako balenie 2x30 g. Cena sa pohybuje okolo 2,70 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
keyboard_arrow_up