Vhodné batohy pre športovú jazdu a na obľúbený trail

Ak nie ste vyslovene „žiletkár“, tak na vaše výjazdy do terénu či na dlhšie trate beriete zrejme viac výbavy. Práve vtedy sa zíde dobrý batoh a niekoľko takých si dnes predstavíme.

Je nutné vziať si so sebou dostatočné množstvo vody, jedla, náhradného oblečenia či drobných vecí na servis. Na uloženie potrebujeme dostatok miesta a navyše ruksak musí byť pohodlný, aby nám čo najmenej prekážal pri jazde. Prinášame vám výber batohov určených pre rôzne disciplíny.

Shimano ROKKO 16 l


Univerzálny spoločník na každodennú jazdu do práce alebo na víkendové zážitky na trailoch. Je vyrobený z nepremokavého obalu, ktorý zároveň plní aj reflexnú funkciu v prípade zhoršenej viditeľnosti. Štandardom je držiak na prilbu, vnútorné vrecká na uloženie cenností a tvarovaná zadná časť z priedušnej sieťoviny. Na bedrovom popruhu máte navyše vrecko so zipsom. Je dostupný v čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Osprey Raptor 10


Batoh s 2,5 litrovým vodným rezervoárom, ktorý spríjemní jazdy na trailoch, ale aj pri iných výjazdoch. Vo vnútri máte priestor na uloženie náradia, základných kúskov oblečenia a miesto na mobil. Vďaka úchytu LidLock si pripevníte svoju prilbu, samozrejme, ak nie ste práve na bicykli. Poteší aj miesto na uloženie okuliarov a vrecká na bedrovom popruhu. Je dostupný v sivej, čiernej a červenej farbe a cena sa pohybuje okolo 130 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

FORCE BERRY PRO 12 l


Aj pri tomto modeli máte možnosť uloženia rezervoára s objemom 3 l. Disponuje dvoma hlavnými vreckami na zips. Svoj mobil si môžete odložiť do samostatnej prepážky vo vnútri a kľúče zavesiť na karabínu. K zvýšeniu bezpečnosti prispieva množstvo reflexných prvkov. Hrudný a bedrový pás si viete nastaviť aj výškovo. Celkový objem je na úrovni 12 l. Je dostupný v čierno-sivej a čierno-žltej farbe. Cena sa pohybuje okolo 29 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi Trail 12 Stone SE


TRIPL3 Flow systém pri tomto batohu zabezpečuje ventilovanie zadnej časti ramenných popruhov. Ponúka možnosť vloženia hydrovaku a nesmieme zabudnúť ani na bočné kompresné popruhy, vďaka ktorým môžete prichytiť chrániče pre downhill. Ak by vás zastihol dážď, tak máte aj nastaviteľnú pláštenku s reflexnou potlačou. Nechýba ani pripevnenie helmy na prednú stranu. Je dostupný v tejto čierno-modrej farbe. Cena sa pohybuje okolo 110 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Coxa Carry R5


Víťaz ceny Grand Prix For Bikes v kategórii batohy. Tohto roku ste mohli tento kúsok pozorovať aj na chrbtoch jazdcov tímu Cannondale na pretekoch Cape Epic. Nechýba mu priestor na rezervoár s vodou, má upínanie na hrudnej a aj bedrovej časti, ktoré odstráni nežiadúci tlak z ramien a rebier. Váži niečo okolo 600 gramov a jeho kapacita je 5,5 litra. Je dostupný v čierno-oranžovej farbe. Cena sa pohybuje okolo 140 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ghost AMR 15 l


Priestranný batoh s celkovou kapacitou 15 l poskytuje dostatok miesta na uloženie všetkého potrebného na trail, či maratón. Je tu jedno hlavné vrecko, plus ďalšie dve po stranách. Vpredu máte možnosť uchytiť si helmu. Sťahovacími popruhmi si ho môžete upraviť na vami požadovanú veľkosť. V prednej časti máte množstvo doplnkových miest na uloženie drobností. Je dostupný v čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 120 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kellys Switch 18 blue


Vzadu vás ochráni certifikovaný chránič chrbta SAS-TEC. Predná časť ruksaku je oddeliteľná a navyše v nej máte aj držiak na prilbu. Vo vnútri nechýba oddelenie na vodný vak, prepážky pre lepšiu organizáciu vecí a vystužené vrecko, ktoré ochráni vaše okuliare. Vo výbave je aj vodeodolná pláštenka s reflexnou potlačou. Bedrové popruhy sú široké a hlavne priedušné. Je dostupný v čierno-modrej farbe. Cena sa pohybuje okolo 119 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CAMELBAK KUDU Protector 20


Batoh s integrovaným ochranným systémom celého chrbta. Stabilitu zabezpečujú taktiež hrudné a bedrové pásy. S odopnutím úložného priestoru ho premeníte na samostatný chránič chrbta. Vo výbave máte taktiež pláštenku, kapsičku na telefón, popruhy na prilbu, reflexné prvky a mnoho ďalšieho. Vnútorný priestor je pripravený na uloženie trojlitrového rezervoáru. Je dostupný v čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 196 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Bikeparková sezóna začína - plnou parou nadol PR článok

Bikeparková sezóna začína - plnou parou nadol

Sneh už sa takmer všade roztopil, bagre a lopaty sa sťahujú z tratí a nás čaká ďalšia skvelá bikeparková sezóna, nepochybne aj s množstvom nových tratí. Čo všetko sa pri rýchlej jazde z kopca zíde?
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
keyboard_arrow_up