Navrhnite si vlastnú farebnú kombináciu s Bianchi Tavolozza

Byť odlišným alebo si len jednoducho zvoliť vzhľad bicykla podľa obľúbených farieb – takéto sny sa často týkajú „garážoviek“, či špeciálnych edícií. Bianchi ale zvolilo odlišnú stratégiu - dovolí vám prispôsobiť si bicykel vlastným chúťkam.

V zásade ide o jednoduchý spôsob, ako vniesť do bicykla čosi, čo pochádza aj od samotného jazdca. Viacerí výrobcovia ponúkajú možnosť zámeny komponentov, avšak farebné prevedenie je dozaista osobnejšie.

Rám, ako základ bicykla, ostáva aj po tom, čo vymeníte plášte, reťaz či kolesá. Navyše je vďaka svojim proporciám prvým, čo padne do oka náhodnému pozorovateľovi.


Celý tento program sa nazýva Tavolozza. Taliansky znejúci názov, ktorý v slovenskom preklade príhodne znamená „paleta“, v sebe skrýva možnosť zmeny 3 až 5 aspektov, ktoré sú prítomné na ráme bicykla. Ich počet sa odlišuje od zvoleného modelu Bianchi. To, čo majú všetky spoločné, je základná farba rámu – jeho primárna povrchová úprava, grafika popisov na ráme a celkový spôsob prevedenia.

Pri prvom aspekte, farbe samotného rámu, je na výber zo 17, respektíve 18 farieb. Pri grafickom vyobrazení loga Bianchi a názvu daného modelu si užívateľ vyberá až z dvojnásobku odlišných kombinácií. Ako povestnú bodku sa do tretice môžete rozhodnúť či budete radšej hľadieť na svetlo odrážajúce lesklé spracovanie, matné, alebo ich kombináciu.

Modely

Medzi „vyvolené“ cestné a horské modely patria 4, spadajúce do prvej kategórie, menovite Specialissima, Oltre XR4, Oltre XR4 Disc a časovkársky špeciál Aquila CV. V terénnych kúskoch nájdete zatiaľ Methanol CV RS.

Specialissima

Vyrobený z karbónových vlákien, ktoré sú doplnené technológiou Countervail - pohlcuje nárazy, ale zároveň prenáša čo najväčšie množstvo sily z jazdcových nôh na kolesá. Vrchársky špeciál bez kompromisov stvorený, aby šetril každý jeden gram, sa dočkal 3 modifikovateľných častí:

  • farba rámu (18 farieb)
  • grafika lôg
  • matné/lesklé prevedenie


Oltre XR4

Účel tohto modelu je jasný – nedovoliť aerodynamickému odporu spomaľovať jazdcovu snahu dosiahnuť svoje limity. S využitím technológie Countervail, či kompatibility s elektronickým, ale aj mechanickým radením, dovolí svojmu majiteľovi vyskladať si ho na mieru. K tomu dopomôže štvorica meniteľných prvkov:

  • farba rámu (17 farieb)
  • grafika lôg
  • matné/lesklé prevedenie
  • farebné polepy (18 farieb)


Oltre XR4 Disc

Súčasný profipelotón zaplavila vlna kotúčových bŕzd. Po úvodných obavách z rizika zvýšenej možnosti zranenia, pozitívne vlastnosti kotúčoviek nakoniec začínajú prevažovať. Ak sa chcete presvedčiť o ich kvalitách, skúste Bianchi Oltre XR4 vo verzii Disc. Okrem vzduch-režúcemu dizajnu sa už nebudete musieť obávať brzdiť za akéhokoľvek počasia. Podobnosť s modelom XR4 s klasickými brzdami je viditeľná aj v programe Tavolozza, kde s ním zdieľa 4 modifikovateľné položky.

  • farba rámu (17 farieb)
  • grafika lôg
  • matné/lesklé prevedenie
  • farebné polepy (18 farieb)


Aquila CV

Ak je čas váš nepriateľ a nemienite sa mu len tak ľahko podvoliť, skúste model Aquila s technológiou Countrevail (CV), ktorý odoberie potrebné sekundy z chronometra. Aj tu sa môžete tešiť na 4 farebne meniteľné prvky, ktorých výber je plne na vás.

  • farba rámu (17 farieb)
  • grafika lôg
  • matné/lesklé prevedenie
  • farebné polepy (18 farieb)


Methanol CV RS

Jediný zástupca z horského etalónu, Methanol CV RS, už svojím samotným názvom presviedča, že ide o výbušnú kombináciu. Tak ako pri cestných modeloch, aj tento „off-road-ový“ špecialista nesie technológiu Countervail. Čerešničkou na torte je výber až z 5 možností farebného ladenia.

  • farba rámu (17 farieb)
  • grafika lôg
  • matné/lesklé prevedenie
  • farebné polepy (18 farieb)
  • polepy na vidlici (15 farieb)


Kompletnú ponuku a možnosť doladiť si bicykel podľa seba nájdete na tomto odkaze. Dovozcom Bianchi na Slovensko je ProCycling.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Unboxing: BULLS Wild Edge Trail – na traily aj maratóny

Wild Edge Trail kombinuje rýchlosť XC bicykla so všestrannosťou maratónca. Vezmite ho na dlhé výlety alebo na preteky. Odmenou vám bude zábava a rýchlosť.
Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
keyboard_arrow_up