Prilby a chrániče ako základ bezpečnosti

Už od roku 2003 je prilba povinnou výbavou profesionálov. No aj pri hobby jazdcoch by to mala byť úplná samozrejmosť a výrazne pomôcť pri páde vám môžu aj chrániče.

Ak sa častejšie nachádzate v teréne, tak myslite na lepšiu ochranu vašej spánkovej oblasti hlavy a zvýšenú pozornosť si určite zaslúži aj zátylok. Pri cestných modeloch do všetkého výrazne prehovára aj aerodynamika. Tieto prilby ponúkajú kvalitnú ochranu a chrániče sa postarajú o ostatné ohrozené časti vášho tela.

Uvex Quatro Integrale


Ochrana hlavy bez zbytočných spojov vhodná na enduro disciplíny vďaka predĺženej zadnej časti. Upínací mechanizmus Monomatic pod bradou dokážete regulovať jednou rukou stlačením tlačidla. Šilt je polohovateľný a odnímateľný. Vnútro obsahuje antibakteriálnu výstelku, ktorú je možné vybrať a vyprať. Vpredu nechýba sieťka na ochranu pred hmyzom. Je dostupná v rôznych farebných kombináciách a cena sa pohybuje okolo 150 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Anzana


Pre tých, ktorí chcú multifunkčnú prilbu do terénu. Je vhodná na klasické MTB, ale využiť ju môžu aj cestní cyklisti. 250 gramov ukrýva v sebe stabilnú a hlavne bezpečnú konštrukciu. Run Ergo Pro sa postará o to, aby vám sedela a šilt zabezpečí ochranu pred slnkom. Vonkajší plášť je vyrobený zo silnej polykarbónovej dosky a zmesi vysokoodolných materiálov. Je dostupná v čierno-oranžovej farbe. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi Salvo Zip Polymer Knee


Na ochranu kolien dobre poslúžia chrániče Amplifi Salvo. Ergonomické a komfortné tvarovanie so strategicky umiestnenými flexibilnými zónami, aby ste chrániče pri jazde necítili a ani nevnímali. Kevlarové panely vo vnútri zvyšujú odolnosť pred oderom a lemy sú navyše ukončené protišmykovým povrchom. YKK zips sa postará o jednoduché zapínanie a rozopínanie. Sú dostupné v tejto čierno-modrej farbe. Cena sa pohybuje okolo 95 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BHE-58 ORE


Enduro prilba od značky BBB. Dvojitá In-Mold konštrukcia s 12 ventilačnými otvormi sa postará o bezpečnosť spolu s kvalitným odvetraním hlavy. Nastaviť si ju môžete aj výškovo, a to pomocou jednej ruky. Výstelka je prateľná a sú použité samozrejme antibakteriálne materiály. Na ochranu pred slnečnými lúčmi máte výškovo nastaviteľný šilt s hliníkovými pinmi. Je dostupná v rôznych farebných kombináciách. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Orbea R50


Baskicko je hornatým regiónom, a preto výrobca z tejto oblasti ponúka prilbu, ktorá je určená na takýto terén. Základnými vlastnosťami sú nízka hmotnosť v kombinácii so slušnou aerodynamikou. 19 ventilačných otvorov zabezpečí priame prúdenie vzduchu. Upínanie je možné ovládať jednou rukou, a to všetko v originálnom dizajne. Je dostupná v rôznych farebných kombináciách. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Briko Sismic


Pri MTB sa potrebujete spoľahnúť na vysokú odolnosť prilby, ktorú ponúka model Sismic. Priedušnosť a dobré odvetranie je vďaka vysokému počtu vetracích otvorov, ktoré sú strategicky umiestnené v rámci celého povrchu a je ich 26. Výškové nastavenie je možné na troch úrovniach. Reflexné prvky prispievajú k vašej bezpečnosti. Je dostupná v rôznych farebných kombináciách. Cena sa pohybuje okolo 120 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BELL Sixer Mips


Či už jazdíte v bike centrách alebo vyhľadávate drsné nepreskúmané trasy v lesoch, tak pri väčšom riziku pádu sa určite chcete dobre postarať o svoju hlavu. BELL Sixer Mips ponúka konštrukciu In-Mold, ktorá vytvára stabilnú a pevnú škrupinu prilby. Ventiláciu tu máte vďaka 30 otvorom a k dobrému noseniu prispeje aj upínací systém Float Fit Race. Je dostupná v rôznych farebných kombináciách. Cena sa pohybuje okolo 170 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Lazer Coyote Mips


Vertikálne a aj horizontálne nastaviteľná prilba určená do terénu. Aj tento kúsok má širšie pokrytie na spánkoch a aj zátylku. Tieto časti je potrebné chrániť hlavne pri spomínaných MTB disciplínach, kde hrozí riziko pádu. Navyše sa môžete spoľahnúť na kvalitné upínanie a materiál, ktorý toho znesie veľa. Škrupina spodnej strany zvyšuje jej bezpečnosť a vylepšuje dizajn. Je dostupná v čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Bianchi Bullet


Pre priaznivcov značky Bianchi je tu model prilby Bullet. Má vynikajúce aerodynamické vlastnosti v kombinácii s účinnou ventiláciou. Tento model ponúka možnosť otvárania a zatvárania ventilačných otvorov, vďaka čomu je vhodný do každého ročného obdobia. Nastavuje sa pomocou systému ATS Fit či už z hľadiska obvodu, alebo hĺbky usadenia. Celkovo je dostupná v 3 prevedeniach veľkostí. Cena sa pohybuje okolo 249 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Abus AirBreaker neon yellow


Prilba so svojím aerodynamickým tvarom bola vyvinutá pre profesionálnych a športových jazdcov. Pri tvorbe odvetrávacích kanálov sa využili skúsenosti a postrehy jazdcov tímu Movistar, pričom sa kombinuje vysoká aerodynamika a spoľahlivá ventilácia. Systém Multishell In-Mold zabezpečuje absorbciu nárazu v prípade nehody. Na prilbe nájdete aj aerodynamický držiak okuliarov. Cena sa pohybuje okolo 200 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela PR článok

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela

Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
keyboard_arrow_up