Výbava na preteky – čo sa môže hodiť

Pre mnohých sú preteky koníčkom a zdrojom motivácie, pričom tieto podujatia preveria nielen samotných jazdcov, ale aj výbavu. Prinášame niekoľko vhodných tipov.

Abus AirBreaker velvet black


Ultraľahká aerodynamická prilba od značky Abus v sebe skrýva množstvo funkcií, ktoré využijete pri každom výjazde na bicykli. Základom je samozrejme absorpcia nárazu vďaka technológii In-Mold, ďalej 11 vstupných a 13 výstupných kanálov pre zabezpečenie kvalitného odvetrávania, až po upínacie popruhy, ktoré sú pevné a šetrné k pokožke vďaka špeciálne vyvinutej úprave materiálu. Cena prilby sa pohybuje okolo 249 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Mavic Crossmax SL Ultimate


V pretekoch ide vždy o čo najnižšiu hmotnosť bez straty potrebnej tuhosti. Presne tieto vlastnosti charakterizujú tretry pre náročných jazdcov od Mavic. Základom je tuhá podrážka Energy Grip Terra Carbon, výstuha Energy Frame a tiež karbónom spevnená časť v oblasti päty. O upnutie sa postará prepracovaný systém Mavic Ergo, pričom sa nezabúda ani na ochranu tretry na potrebných miestach. Cena sa pohybuje okolo 350 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Tunap Sports sedací krém


Sústredenie na kvalitný výkon vie narušiť aj nepohodlie pri jazde. Riešením je aj krém od značky Tunap Sports, ktorý sa veľmi jednoducho aplikuje, rýchlo vstrebáva a zároveň chráni oblasti pokožky ochranným filmom. Zamedzí tak odieraniu, vysychaniu pokožky a tvorbe pľuzgierov, ktoré sa môžu počas jazdy vytvoriť. Obsah pantenolu v kréme dodáva pokožke dostatočnú hydratáciu. Cena sa pohybuje okolo 20 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Eleven Mirror cyklistické nohavice


Nezanedbateľnou súčasťou výbavy na preteky je aj oblečenie, ktoré musí spĺňať tie najvyššie kritéria. Siahnuť preto môžete aj po krátkych nohaviciach od značky Eleven, modeli Mirror. Anatomicky prepracovaný strih s kombináciou materiálov Vega a Ceylon sú hlavnými vlastnosťami nohavíc. Doplnené sú o antibakteriálnu výstelku Active. Presné usadenie na nohe zabezpečuje z vnútornej strany silikónový lem. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina S-Way CM+


Okuliare, ktoré ponúkajú veľké sklá a svojimi vlastnosťami sa hodia nielen na cyklistiku. Základom je v prvom rade dobré usadenie, o čo sa starajú Coldflex nožičky a rovnako nastaviteľný uhol skiel. Rovnako nechýba nastaviteľný nosník, pričom celková hmotnosť je na úrovni 31 gramov. Samozrejmosťou je 100% ochrana pred UV-A, B a C žiarením, rovnako ako ochrana proti infračervenému žiareniu. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Smart systém Jetvalve s držiakom na sedlovku


Najbežnejším technickým problémom na pretekoch je defekt a práve na jeho rýchlu opravu je určený systém od JetValve. Prepracovaný ventil sa postará o rýchle a bezpečné nafúkanie pomocou CO2 bombičiek, ktoré sú súčasťou balenia. Rovnako sa dá celý systém upevniť na sedlovku, kde je okamžite k dispozícii. Ak je to potrebné, celkovo môžete na držiak umiestniť až trojicu bombičiek. Cena sa pohybuje okolo 24 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Craft CTM Armor


Ak idete na hranici svojich možností, je samozrejmé aj zvýšené riziko pádu. Práve to vzal do úvahy Craft pri tvorbe modelu krátkych nohavíc CTM Armor. Tie totiž na bokoch ponúkajú anti abrazívny materiál Dyneema známy aj napr. z horolezectva pre svoju odolnosť. To všetko pri zachovaní elasticity a usadenia, potrebného pre tie najdlhšie maratóny. Zameraniu zodpovedá aj top výstelka C1 Infinity. Cena nohavíc sa pohybuje okolo 192 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Shimano S-Phyre R


Najmä minimálna hmotnosť a ochrana boli cieľom pri konštrukcii okuliarov, ktoré okrem iného využívajú aj jazdci profesionálneho tímu Jumbo-Visma. Tmavé fotochromatické sklo mení priehľadnosť v rozpätí 13-62 % a prispôsobí sa zmenám svetelných podmienok. Nechýba nastaviteľná nosová opierka, ktorá má rôznu hrúbku na prednej a zadnej strane a jej obrátením sa dá nastaviť jej šírka. Cena sa pohybuje okolo 139 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Dynaplug Air Kit


V prípade, že vozíte bezdušové plášte, výrazne tým eliminujete počet defektov. No stávajú sa situácie, kedy nepomôže ani tmel a prichádza rad na Dynaplug Air Kit. Ten ponúka opravu pomocou knôtu a súčasne aj nafúkanie plášťa pomocou CO2 bombičky. Air Kit sa dodáva s dvojicou 16 g bombičiek, požiť môžete ale aj väčšie 25 gramové. To všetko je ukryté v hliníkovom púzdre miniatúrnych rozmerov. Cena sa pohybuje okolo 76 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Continental Race King


Nízky valivý odpor a potrebná porcia gripu je základ pre vhodný plášť na XC/maratón. Race King je v tomto prípade už doslova stálica, pričom je charakteristický aj svojím väčším objemom, čo prináša aj potrebnú dávku komfortu. Veľmi jednoducho sa prerába na bezdušový a verzia Protection prináša aj zvýšenú ochranu proti defektom po obvode plášťa. Základom je patentovaná zmes BlackChili. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rex Domestique Chain Lube


Mazivo Rex Domestique Chain Lube vzniklo na základe vlastnej výrobnej technológie, ktorú používa Rex pri výrobe vysokofluórových lyžiarskych voskov. Špeciálna formula s gélovitou štruktúrou zaisťuje optimálnu priľnavosť na reťazi bez pridaného trenia. Výborné vlastnosti maziva potvrdili aj uznávané a nezávislé laboratória v USA a Fínsku. Vhodné do každého ročného obdobia. Cena sa pohybuje okolo 18 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Crono CX2


Nízka hmotnosť a komfort je doménou tretier od talianskej značky Crono. Model CX2 je určený pre náročných športových jazdcov, čomu zodpovedá výber materiálov a rovnako užší strih. O prenos energie sa stará karbónom spevnená podrážka, kde nájdete aj možnosť namontovania predných kolíkov pre použitie v blate. O upnutie sa stará systém Boa L6 s mikronastavením, vrch tretry je z perforovaného mikrovlákna. Cena sa pohybuje okolo 239 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Santini Guard 3.0 vesta


Vesta od značky Santini vie byť dobrým partnerom pri zmene počasia. Vyrobená je z elastickej látky v kombinácii s priedušnou nepremokavou membránou, ktorá zaisťuje ochranu pred vetrom a ďažďom. Na zadnej strane sa nachádzajú reflexné prvky, ktoré maximalizujú ochranu v prípade nízkej viditeľnosti. Jej váhu nepocítite a veľmi jednoducho ju zložíte do zadného vrecka dresu. Cena vesty sa pohybuje okolo 72 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi 10x1


Na pretekoch je potrebné mať so sebou len to nevyhnutné a práve v tomto štýle je navrhnuté náradie, ktoré poteší najmä priaznivcov značky Bianchi. Vďaka nemu ľahko povolíte pevné osky, dotiahnete sedlovku a vyriešite drobné technické problémy. Obsahuje: allen kľúče 2;2,5;3,4,5,6 a 8, krížový skrutkovač 2 mm, plochý skrutkovač 2 mm, torx skrutka 2,5 mm, pričom jeho rozmery sú 7x4 cm. Cena sa pohybuje okolo 31 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Camelbak Toro Protector 14


Preteky - to nie sú len maratóny, XC alebo tie na ceste. Čím ďalej populárnejšie je aj enduro a práve sem smeruje batoh s integrovaným chráničom chrbtice. Pri testoch prekonáva normy pre tento typ chráničov a ponúka tak skutočne vysoký stupeň ochrany. Vo výbave je vrecko na telefón, 2x Tube Trap, úchyt prilby a nechýba úložný priestor na chrániče. Celkový úložný priestor je na hodnote 14 l. Cena (bez rezervoára) sa pohybuje okolo 128 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


TF2 mazací olej


Premazať netreba len reťaz, ale aj zvyšné komponenty na bicykli. Zamerať sa treba aj na vidlice, tlmiče, či teleskopické sedlovky. Silikónový olej TF2 je predovšetkým určený na mazanie spomenutých komponentov, ktorým sa takouto starostlivosťou predlžuje životnosť. Olej sa nanáša na klznú plochu a gumové manžety, nechá sa pôsobiť a pred jazdou sa zbytok oleja na povrchu zotrie. Cena sa pohybuje okolo 5 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kompava 3Energy Bar


Základom dlhodobého športového výkonu je v prvom rade vhodné dopĺňanie energie. O to sa postará ľahko stráviteľná tyčinka 3Energy Bar. Navyše má výbornú chuť, o ktorú sa stará zloženie z 3 vrstiev - korpusu, želatínovej náplne a polevy. Obsahuje aktívne látky ako L-karnitín, taurín, inozín pre podporu spaľovania tukov a nabudenie. Je dostupná v 3 príchutiach, pričom cena za 32 ks balenie sa pohybuje okolo 24 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výbava na preteky - čo sa môže hodiť PR článok

Výbava na preteky - čo sa môže hodiť

Na preteky sa treba dlhodobo pripravovať a aby deň D bol úspešný, treba sa spoľahnúť na vhodne zvolenú výbavu. Pozrime sa na pár produktov, ktoré môžu pomôcť.
keyboard_arrow_up