Oblečenie do horúcich dní

Podávať výkon počas niekoľkých hodín je riadna fuška – najmä, keď sa k tomu pridá poriadne teplé počasie. Vtedy potrebujete mať na sebe niečo, čo dokáže spoľahlivo odviesť pot a udržať správnu teplotu tela.

Výhodou oblečenia určeného do teplých podmienok je skutočnosť, že ho môžete používať aj počas ostatných mesiacov, kedy sa teploty znížia. Predovšetkým hovoríme o prvých vrstvách, teda termo-tričkách, tielkach, dresoch a krátkych nohaviciach. Tie sú v tomto období kľúčom – alfou a omegou pre pohodlie na výjazdoch. Základnými vlastnosťami, ktoré by mali spĺňať, sú predovšetkým nízka hmotnosť, jemný a priedušný materiál a v neposlednom rade aj príjemný vzhľad.


Craft Hale Glow


Elastický cyklodres od Craft disponuje vysokou mierou technologických vymožeností. Medzi ne patria rukávy z príjemného a elastického materiálu, reflexné prvky na celom povrchu dresu, meshový panel na bokoch, silikónové zakončenie spodných častí, trojdielne vrecko na chrbte alebo dlhý zips naprieč dresom, podložený légou. Rýchloschnúci materiál a 3 farebné vyhotovenia sú určené pre každého cyklistu. Cena sa pohybuje okolo 80 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Tielko Eleven Seco


Horúce dni, to je čas zbavovania sa nepotrebných častí oblečenia. Snáď najminimalistickejším spôsobom ochrany trupu je tielko. Eleven ponúka funkčné tielko z príjemného materiálu, ktorý vďaka veľkým očkám dokáže odvádzať pot od tela a súčasne napomáha k adekvátnej termoregulácii. Ponúka anatomický strih, minimum švov a možnosť využiť ho na akúkoľvek voľnočasovú aktivitu. Cena sa pohybuje okolo 25 €. Viac informácii nájdete na tomto odkaze.


Rukavice Roeckl Milos


Letné rukavice Milos sú vyrobené z ľahkého materiálu Suntan, prepúšťajúceho slnečné žiarenie. Dlaň je naopak z Durasense syntetickej kože pre správny úchop. Nechýbajú reflexné prvky, jemná tkanina na palci alebo bezšvová výplň ohybu palca. Decentné farebné prevedenie a 4 dostupné veľkosti zaručujú radosť z nosenia. Výhodou je aj ich kompatibilita pri obsluhovaní dotykových mobilov. Cena sa pohybuje okolo 45 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Krátke nohavice s trakmi Sportful R&D Celsius


Sportful si do letných mesiacov pripravil ľahké a priedušné kraťasy z elastickej a kompresnej tkaniny s priliehavými trakmi, sieťovanou zadnou časťou a protišmykovými zakončeniami v oblasti stehien. Aerodynamický strih sa v týchto nohaviciach spája so schopnosťou prispôsobovať sa meniacim teplotám. Tomu zodpovedá aj hmotnosť len 153 g. Cena sa pohybuje okolo 150 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dres Pearl Izumi Elite Pursuit Speed


Ak chcete byť najrýchlejší, musíte si zvoliť aj adekvátne príslušenstvo. V tomto prípade dres od Pearl Izumi, ktorý je konštruovaný pre boj s odporom vzduchu prostredníctvom technológie Speed Sleeve. Pre odvod potu slúži materiál Elite Transfer a bočné panely Direct-Vent. Celorozopínací systém, 3 zadné vrecká spolu s elastickým lemom sú všetkým, čo pri drese môžete požadovať. Cena sa pohybuje okolo 99 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Polaris Awol Trail


Športový dres s voľným strihom a zaujímavým farebným vyhotovením v oranžovo-sivom odtieni je produktom značky Polaris. Vhodný na trail, ale aj pri posedení po výjazde v meste, zabezpečuje dobrý odvod potu a rýchle schnutie. Dodatkom sú sieťové bočné panely. Nechýba ani zadné vrecko na zips. Dôvodom pre dostatok pohodlia je aj absencia švov. Vo vnútornej strane dresu je taktiež všitá utierka na okuliare. Cena sa pohybuje okolo 45 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Castelli Inferno


Zachovanie výkonnosti aj v teplom počasí, to je zásluha aj správneho oblečenia. Nohavice Castelli Inferno sú určené pre tie najteplejšie dni, kvôli čomu sú ušité zo 6 odlišných materiálov. Elastická sieťovina v oblasti hrude a chrbta, elastické lemy Giro Air, ale aj prítomnosť TiO, zabraňujúce prenikaniu UV žiarenia, hovoria o maxime komfortu. Dôležitou súčasťou je aj výstelka Progetto X Air. Cena sa pohybuje okolo 130 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dres Wilier Aero


Priliehavý dres od talianskeho výrobcu bicyklov Wilier, je kúskom hodným svojej krajiny. Prepracovaný strih, farebné vyhotovenie, ale aj prítomnosť technológií, akými je Dry-Net sieťovina pre dostatok odvodu tepla a potu v letných dňoch, ploché švy navyšujúce odolnosť alebo predný krytý zips s Camlock systémom. Minimalistickosť je zodpovedná aj za finálnu hmotnosť, teda 112 g vo veľkosti M. Cena sa pohybuje okolo 110 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dres Santini Crown


Teplé podmienky si vyžadujú adekvátne oblečenie – v tomto prípade krátky dres s aerodynamickým strihom, inšpirovaný víťazstvom S. Rocheho v roku 1987. Slim strih obopne telo jazdca, čím mu ušetrí nadbytočné watty a poskytne príjemný pocit usadenia na tele. Na chrbte nechýbajú 3 vrecká, rovnako ako celorozopínací systém v prednej časti, ktorý je farebne podmienený majstrovskými pruhmi. Cena sa pohybuje okolo 95 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Tielko Gore M Base Layer


Oblečenie neslúži len na ochranu pred slnkom či chladom, ale je súčasťou pre pohodlné prežitie chvíľ na bicykli. Vďaka predĺženej chrbtovej časti, rýchloschnúcemu materiálu, tesnému priliehaniu k telu a minimom švov, spĺňa tielko od Gore každú z týchto podmienok. Elastický materiál je tenký, ale zároveň jemný, aby sa jazdec cítil pohodlne. Decentné čierne vyhotovenie je kombinovateľné s každou farbou. Cena sa pohybuje okolo 33 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


ALÉ R-EV1 cyklistický dres


Schladiť sa pri jazde môžete aj vďaka dresu od značky ALÉ. Pretekárska rada R-EV1 ponúka najnovší vývoj v oblasti cyklistického oblečenia. Chladivý efekt je zabezpečený vďaka štruktúre dresu s ventilačnými otvormi a použitím látky Jacuard Body Mapping. Namáhané časti nie sú šité, ale lepené pomocou „Bonded Technology“. Silikónový pás je na spodnej strane a drží dres na svojom mieste. Cena sa pohybuje okolo 126 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Tielko Mavic Hot Ride SL


Prvou vrstvou môže byť tričko alebo tielko. V tomto prípade ponúka Mavic druhú možnosť, určenú pre tie najteplejšie dni. Bezšvová konštrukcia a ľahký materiál spolu s termoregulačnými panelmi v prednej ale aj zadnej časti, sú vhodnými doplnkami, ak ide o odvod potu a tepla. Materiál 37,5®, obsahujúci aktívne čiastočky, reagujúce na telesnú teplotu, dokážu odvádzať teplo oveľa rýchlejšie než polyester. Cena sa pohybuje okolo 40 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Tričko CTM Tech Tee


Jednou z „najpotivejších“ častí tela je bez výhrad dozaista hruď a chrbát. Preto je dobré, najmä v teplých podmienkach, vybaviť sa funkčným tričkom, ktoré bude za vás odvádzať pot od tela a súčasne chrániť pokožku. Ľahký a rýchloschnúci materiál z polyesteru, všitá handrička na čistenie okuliarov, alebo predĺžená chrbtová časť prispievajú k pohodliu pri jazde. Moderný vzhľad je tiež výhodou. Cena sa pohybuje okolo 27 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Dresy do horúcich letných dní PR článok

Dresy do horúcich letných dní

Sezóna sa rozbieha, teploty stúpajú. Vhodný cyklistický dres chráni a hlavne pomáha pri ochladzovaní a odvádzaní vlhkosti. Vyberte si u nás.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Nebudem vám klamať, aj mne sa už niekedy zdá testovanie piateho setu gravel oblečenia za rok trochu prehnané. Veď toľko tých rozdielov medzi výrobcami predsa nemôže byť.
keyboard_arrow_up