Dámsky špeciál – vitajte vo svete ženskej cyklistiky

Cyklistika je len jedna a to platí aj pre jej vyznávačov. Deti, muži či ženy sú si na dvoch kolesách vždy rovní. Každý z nich má však čiastočne odlišné potreby, preto sa dnes pozrieme na to, čo by sa hodilo vašej nežnej polovičke.

Prilba Cratoni C-Flash


Ochrana hlavy patrí k základným súčastiam cyklistiky. Ak sa však môžete chrániť a k tomu aj dobre vyzerať, je to vždy výhoda. Prilba od Cratoni sa nesie v pestrom tyrkysovom, čiernom alebo bielo-ružovom prevedení. 19 vetracích otvorov slúži k vítanému regulovaniu teploty pod ňou. Nechýba sieťka proti hmyzu či odnímteľný chránič čeľuste. Pozitívom je aj hmotnosť na hodnote 250 gramov. Cena tohto produktu je na úrovni 80 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Proteín Kompava BodyFit


Aby cyklistika nebola len o bezcieľnom tréningu, je dobré porozmýšľať aj nad vhodnou stravou. Doplnky výživy, akým je aj proteín na chudnutie od Kompavy, dokáže nasmerovať jazdenie na tú správnu cestu. Nízka kalorická hodnota a značný obsah proteínu pomáha k vybudovaniu a k ochrane svalovej hmoty. Dokáže zasýtiť, dobre chutí a navyše v ňom nechýbajú esenciálne vitamíny a minerály. Cena je stanovená na úrovni 14 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Prilba Alpina Carapax fialová


Možným adeptom pri výbere prilby je aj Alpina Carapax - najmä ak holdujete náročnému terénu a spoznávaniu nových trailov. Enduro prilba s predĺženou zadnou časťou, vyrobená Inmold technológiou a disponujúca 17 vetracími otvormi nebude vadiť ani počas celodenného výjazdu a hlavne poskytne zvýšenú ochranu v prípade pádu. S hmotnosťou 250 gramov sa radí do skupiny tých ľahších prilieb. Cena tohto produktu je na úrovni 110 €. Viac informácii získate na tomto odkaze.


Cyklistické nohavice Bianchi Sport Line Lady


Aby ste sa po dlhých hodinách nemuseli strachovať o to, či vám neočakávaný nepohodlný pocit neprekazí pôžitok z jazdy, je dobré sa vybaviť kvalitnými cyklistickými nohavicami. Jednými z nich sú aj Bianchi Sport Line. Vyrobené z Nortex Explosive lycry s výstelkou Carina Pad a voľnejším strihom pohodlne obopnú telo. Elastický lem na nohách zabráni ich padaniu. Výhodou je aj neutrálna farba. Cena tohto produktu je na úrovni 65 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Krátky dres Castelli Anima 2


Teplé počasie si vyžaduje aj adekvátne oblečenie. Správnym kúskom sú aj krátke dresy, napríklad od Castelli. Materiál Velocity Dry je doplnený sieťovou štruktúrou na chrbte a po stranách, čo prispieva k odvetraniu a odvodu vlhkosti od tela. Kvalitné zipsy YKK sú doplnené silikónovým elastickým lemom v oblasti pásu. Nechýbajú reflexné prvky a trojica vreciek v zadnej časti. Pätica farieb taktiež poteší. Cena tohto produktu je na úrovni 70 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Krátke nohavice Craft Hale Glow B


Problémom pri nohaviciach s trakmi je obtiažna manipulácia ak potrebuje ísť... Craft preto ponúka nohavice Hale Glow B s odopínateľnými trakmi. Ich materiálom je Lycra Sport Energy s úpravou proti UV žiareniu. Ergonomický strih, vložka Craft Infinity C1 s hrúbkou 12 milimetrov a moderná potlač charakterizujú tieto nohavice. Samotné traky sú vyrobené z jemného materiálu, aby ste ich takmer ani necítili. Cena tohto produktu je na úrovni 130 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Sedlo Velo Sky OW


Pre správny posed nie je dostačujúce vybrať si len správne nohavice. Aj sedlo v tomto prípade zohráva dôležitú úlohu. Velo Sky OW je športovým sedlom pre výkonnostnú cyklistiku. Dôležitým prvkom je stredová medzera pre zníženie tlaku v sedacích oblastiach. Hmotnosť 272 gramov redukujú aj titánovo-hliníkové lyžiny. Materiál Microfibre je na dotyk príjemný a nevadí pri jazde. Šírka sedla je 143 milimetrov. Cena tohto produktu je 45 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Sedlo Selle San Marco Shortfit Open-Fit


Prepracované sedlo od talianskeho výrobcu sa nesie v znamení maximálneho výkonu. Ergonomicky tvarovaná stredová oblasť s priestrannou medzerou hrá v prospech komfortu. Povrch je z peny Biofoam s gélovou prímesou, kvôli čomu nesie označenie Supercomfort. Základná štruktúra zosilnená uhlíkovými vláknami má za následok hmotnosť 215 gramov. Šírka tohto sedla je 144 milimetrov. Cena tohto produktu je na úrovni 163 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Krátky dres Karpos Verve


Letný MTB/Freeride dámsky dres s krátkym rukávom Karpos Verve je vyhotovený z dvojice funkčných materiálov, ktoré poskytujú optimálny komfort. Na prednej strane sa nachádza elastický materiál, ktorý spolu s úzkym - slim strihom zaisťuje priliehavé sedenie. Lepšie odvádzanie potu od pokožky zabezpečuje dierkovaný materiál na rukávoch a chrbte. Dres je vybavený 3 vreckami. Cena tohto produktu je na úrovni 90 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Krátky dres Briko Ultralight Lady


Zimu vieme poraziť oblečením si viacerých vrstiev, pri teplom počasí ide zasa o minimalizáciu. V Briko si uvedomili náročnosť spojenia ochrany a priedušnosti a vytvorili tak dres Ultralight. Dvojica materiálov pomáha na jednej strane zachovať komfort nosenia a na strane druhej byť funkčnými. K tomu sa pridáva nízka hmotnosť, trojica vreciek na chrbte a štvorica farebných prevedení. Cena tohto produktu je na úrovni 60 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Krátke nohavice Pearl Izumi Escape Quest


Špeciálne navrhnuté pre dámy, krátke nohavice od Pearl Izumi ponúkajú to, čo sa od nich očakáva. Materiál Select Transfer Dry zaisťuje odvod vlhkosti, zatiaľ čo pohodlie pri sedení zabezpečuje výstelka Select Escape 1:1. Kombinácia Nylonu a Lycry je doplnená silikónovými lemami na zakončení nohavíc. Čierna neutrálna farba alebo Navy blue nepokazí v spojení s dresom vzhľad celku. Cena tohto produktu je na úrovni 49 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Krátky dres Santini Volo 2019


Ako sám výrobca udáva, tento dres je určený pre šampiónov. Identický strih aký nosia profesionálky v tíme Boels-Dolman evokuje snahu pokoriť akékoľvek zábrany pri pretekaní. Aerodynamické spracovanie, kedy je v prednej časti použitá látka Rudy ako synonymum priedušnosti, je zvýraznený zakomponovaním tkaniny Bodyfit. Silikónový pás v spodnej časti a hmotnosť 100 gramov len dotvárajú výkonnostný charakter. Cena produktu je 85 € a viac informácií získate na tomto odkaze.


Návleky na ruky Eleven Folklór


Nakoniec máme aj niečo pre milovníčky slovenskej kultúry. Návleky na ruky od firmy Eleven nesú na sebe potlač s folklórnym vzorom. Čierny podklad z materiálu M.I.T.I. Shield väčšmi necháva vyniknúť farebnosť potlače. Ergonomický strih je dosiahnutý elastickým materiálom a silikónovými zakončeniami, aby návleky počas jazdy nepadali. Nuž, aspoň všetci budú vedieť, že pochádzate zo slovanského kraja! Cena produktu je na úrovni 20 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Amplifi Trail 12


Pozná to azda každý - mobil, doklady, jedlo, oblečenie – to všetko sa počas výjazdu zíde a je potrebné to niekde uskladniť. V prípade žien toho môže byť aj o niečo viac. V takých chvíľach pomôže batoh Amplifi Trail kompatibilný s chráničom chrbta SAS Tec. Má odvetrávajúci chrbát s miestom pre hydrovak, s dvoma úponmi – na hrudi a na páse, a špeciálnym strihom ramenných popruhov práve pre ženy. Cena batohu je 110 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Chrániče Trail Skin Knee Guard


Ochrany asi nie je nikdy dosť, predovšetkým na miestach, ktoré sú najrizikovejšie pri jazde na bicykli. Dostatočnú ochranu kolien poskytujú chrániče Trail Skin. Nízky profil, ktorý má v hrúbke len 6 milimetrov nebude pri jazde zavadzať, avšak v klesaní dodá potrebný pocit istoty. Predná časť je prispôsobená na ventiláciu. Uchytenie je jednoduché - dve pásky na suchý zips v hornej a dolnej časti. Cena tohto produktu je na úrovni 70 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Sedlo Fabric Scoop Elite Gel


Elegantné sedlo Fabric prináša do jazdenia na bicykli požadovaný komfort. Dôvodom je flexibilná konštrukcia s gélovým povrchom. Horná časť sa skladá z trojice panelov usporiadaných do ergonomického tvaru. Jeho efektívnosť potvrdzujú víťazstvá vo viacerých testoch. Hmotnosť sedla je 280 gramov. Šírka je 155 milimetrov, čím sa radí k tým širším a vhodným pre dámy. Dostupné sú tri farebné vyhotovenia. Cena tohto produktu je 59 € a viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
keyboard_arrow_up