Okuliare - aj zrak si je potrebné chrániť

K výbave cyklistu neodmysliteľne patria okuliare. Dnes vám prinášame niekoľko kúskov, ktoré môžete zaradiť do vášho prípadného výberu.

Spoločným menovateľom cyklistických okuliarov je pohodlnosť, dobré usadenie na tvári, špecifické filtre, dobré odvetrávanie či hydrofóbna úprava. Niektoré poskytujú polarizačné sklá, iné zasa disponujú viacerými sadami vymeniteľných skiel. Výber je len na vás. Predstavme si teda niektoré z nich.

Cratoni C-Ice

Tento model je vhodný nielen na bicykel, ale je ho možné použiť aj v "civile" a pri voľnočasových aktivitách. Fotochromatické sklá sa prispôsobujú úrovni svetelného svitu, adaptujú sa vonkajším podmienkam a prepustia len toľko svetla, koľko je potrebné. Súčasťou balenia je aj obal na ľahšiu prepravu. Sú dostupné v čiernej, bielej a šedej farbe. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina S-way CM

Štýlové okuliare, ktoré okrem ochrany vášho zraku ponúkajú aj pekné dizajnové prevedenie. K pohodlnosti nosenia prispievajú nožičky z protišmykového silikónu s možnosťou individuálneho nastavenia. Upravovať si môžete aj nosníky na nose. Sklá Ceramic Mirror Fogstop poskytujú úpravu, vďaka ktorej po nich steká voda, majú 100% UV filter a ochranu proti infračervenému žiareniu. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Okuliare CTM sweep

Polorámové okuliare CTM prinášajú kvalitnú ochranu očí. Navrhnuté sú tak, aby boli pohodlné pri nosení a zároveň chránili zrak pred nečistotami aj pri drsnejšej jazde. Sklá majú odolnosť voči mechanickému poškodeniu, sú odolné voči rozbitiu a UV filter ochráni pred slnkom. Postranné nožičky a nosník sú vyrobené z protišmykového materiálu a súčasťou balenia je aj vrecko z mikrovlákna. Cena sa pohybuje okolo 14 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB Commander

Futuristický dizajn prináša firma BBB s modelom BSG-61 Commander. Premyslený systém výmeny skiel poskytuje používanie okuliarov s čiernymi, žltými a čírymi sklami. Ramienka sa dajú nastaviť v troch rôznych dĺžkach a otvory vo vrchnej časti skiel zabránia zahmlievaniu. Sklá majú hydrofóbny povlak a voda tak steká zo skiel. Samozrejmosťou je 100% UV ochrana. Sú dostupné v rôznych farbách rámu. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Briko Superleggero XS

Nový navrhnutý dizajn je štíhlejšou a menšou alternatívou vhodnou pre všetkých, ktorí hľadajú minimalistický rám s poriadnymi sklami. Široké bezrámové šošovky sú špeciálne tvarované, aby chránili oko športovca pred vetrom a dažďom. Navyše ponúkajú optimálne periférne videnie, a to vertikálne aj horizontálne. Farba rámu je dostupná v čiernej a bordovej verzii. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Altitude ultimate black

Jedinečný dizajn je charakteristickou črtou týchto okuliarov. Konštrukcia ich predurčuje pre použitie pri cestnej cyklistike či behu. Zabezpečujú kvalitné odvetranie, stabilitu a ľahkosť. Sú dodávané v pevnom puzdre so zipsom, čistiacou handričkou a vymeniteľnými sklami. Ich výmenou sa z okuliarov môžu stať fotochromatické, polarizačné a v balení tiež máte sklá kategórie CAT3. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Shimano S-Phyre X

Okuliare, ktoré nosia jazdci World Tour tímu Jumbo Visma nesmú chýbať. Pevné poloobruby sú odolné, ľahké a spodná obruba sa dá odpojiť pre pohodlné prispôsobenie. Sklá sú z jedného kusu a zabezpečujú široký zorný uhol a vyššiu ochranu. Tmavé fotochromatické sklo mení priehľadnosť v rozpätí od 13% do 62% a prispôsobí sa zmenám svetelných podmienok. Plná ochrana je na úrovni UV 400. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Video: Bicyklovanie bez bolesti - stačí len strečing?

Video: Bicyklovanie bez bolesti - stačí len strečing?

Aktívny, pasívny alebo žiadny strečing? Ako to funguje v cyklistike? Kto by mal robiť aj kompenzačné cvičenia?
keyboard_arrow_up