Výbava na chladnejšie dni a prechodné obdobie

Pomaly sa presúvame do mesiacov, počas ktorých sa vrstvy nášho oblečenia budú znásobovať.

Aj keď oproti letu môžeme hovoriť o stabilnejšom počasí, vysoké teploty už nebudú atakovať rekordné hodnoty. Chlad a vlhko sú hlavnými aspektami, proti ktorým sa budeme musieť brániť.

Cyklistické nohavice Alé


Nenechajte sa zmiasť tým, že nohavice od značky Alé sú vyhotovené v krátkom prevedení. Ponúkajú prvky, ktoré bojujú s nástrahami prechodného počasia. Je to najmä materiál WE250G so svojou priedušnosťou a vodeodpudivosťou. Body Mapping s dobre sadnúcim strihom prispieva k ideálnej funkcii nohavíc. Svoju nízku hmotnosť si zabezpečuje aj vďaka cyklistickej pretekárskej výstelke. Cena sa pohybuje okolo 130 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Sportful Bodyfit Pro


Sportful vo svojej ponuke prichádza s verziou nohavíc Thermal, ktoré majú úlohu chrániť tepelný komfort jazdca. Výslovne sú navrhnuté pre jazdcov World Tour tímov. Materiál ThermoDrytex Plus a Duble zabezpečuje funkčnú ochranu pred vonkajšími zmenami teplôt. Výstelka TC Pro je pohodlná aj počas celodenných výjazdov a s dvojitou vrstvou na kolenách a plochými švami budete v bezpečí aj v zime. Cena sa pohybuje okolo 120 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bunda GORE C5 GTX


Technologické napredovanie GORE je jedným z dôvodov ich populárnosti a kvality. Membránový systém Gore-tex je výnimočný v jeho priaznivom pomere súčasného odvetrávania a ochrany pred vonkajšími vplyvmi. Bunda C5 GTX je vode a vetruodolná, a s ideálnym využívaním počas celého roka. Čierny dizajn s dlhým podlepeným zipsom sa spája s možnosťou uložiť si niečo malé do zadného vrecka. Cena sa pohybuje okolo 300 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Eleven čelenka


Aj pri nosení oblečenia môžete prejaviť hrdosť alebo lásku k rodnej domovine. Napríklad aj praktickou čelenkou s grafikou slovenskej vlajky. V prvom rade ochráni vrchnú časť hlavy pred prechladnutím či stekajúcim potom a navyše dá každému v okolí na známosť váš pozitívny vzťah k domovu. Materiál Air je vzdušný s mikro štruktúrou pre jeho rýchle odvetranie a sušenie. Cena čelenky sa pohybuje okolo 9 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Craft CTM


Pre náročnejších jazdcov sme vybrali do tejto témy bundu od značky Craft, ktorá vychádza z kolekcie CTM. Jej strih vám poskytne dostatok pohybu pri jazde aj vďaka strečovým panelom na bokoch a v oblasti ramien. Nechýba ani poriadna vrstva Gore-tex membrány, ktorá vás ochráni pred nepriaznivými počasím, či zadné vrecko s vodeodolným zipsom. Reflexné prvky nájdete po celom obvode bundy. Cena sa pohybuje okolo 291 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bianchi Reparto Corse dlhý rukáv


Ak dokážeme spojiť funkciu s estetikou a kvalitou, vždy je to radostný pocit. Prechodný dres s dlhým rukávom od Bianchi je jedným z takýchto počinov. Neodmysliteľná grafika sa spája s materiálom Lycra Kyman. Celorozopínací dres je vhodný, keď teploty v stúpaní jemne vzrastú. Samotný výrobca udáva za adekvátne využívanie v teplotách do 12 °C. Nechýba ani trojica vreciek s reflexným lemom a jedno vrecko na zips. Cena sa pohybuje okolo 109 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Dres Shimano Team Long


Japonský výrobca Shimano prichádza s elegantným a praktickým kúskom. Zateplený dres je ideálny pre agresívne jazdenie v chladných podmienkach. Disponuje ergonomickým strihom a vysokou funkčnosťou. Termo materiál a sieťovinový panel na boku uvoľňuje a reguluje nadmerné teplo. Tri zadné vrecká či silikónový lem dokážu spríjemniť a zjednodušiť aj dlhý výjazd v chladnom počasí. Cena sa pohybuje okolo 89 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Polaris Trigger


Ruky a chodidlá sú práve tými časťami nášho tela, ktoré dokážu strácať teplotu exponenciálne. K ich ochrane poslúžia rukavice Polaris, ktoré spájajú pohodlnosť nosenia s funkciou tepelnej izolácie. Plná nepremokavosť a elasticita sú kľúčovými pojmami jesenných a zimných výjazdov. Na dlani sú doplnené silikónové výtlačky s gélovým polstrovaním pre komfortný úchop. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 28 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Kompava L-lyzin extra


Okrem doplnkov v podobe vonkajšej ochrany pred nepriazňou počasia je potrebné posilniť svoje telo. K tomu môže pomôcť doplnok výživy od Kompavy, ktorý obsahuje Lyzín, esenciálnu aminokyselinu. Pomáha pri tvorbe protilátok a pri biosyntéze kolagénu. Podpora imunitného systému a obranyschopnosti je to, čo vám pomôže prežiť tieto dni. Dodávané je ako 400 g balenie. Cena doplnku sa pohybuje okolo 7 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Force bunda X45


Horná časť tela pri výjazdoch trpí snáď najviac. Svojou podstatnou plochou je vystavená náporu vetra a rozdielnym teplotným hodnotám. V šatníku cyklistu tak nesmie chýbať nepremokavá bunda.  Bunda Force X45 má okrem nepremokavého materiálu aj podlepené švy a vodeodolné zipsy, nechýbajú reflexné prvky, či možnosť zloženia do vrecka. Unisex verzia padne tak mužom ako aj ženám. Cena tohto produktu je na úrovni 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Santini dúhový L/S dres


Aspoň na chvíľku byť v koži majstra sveta – aj to môže byť dôvod, prečo si obliecť dres od Santini s dúhovou grafikou. Okrem neho však poskytuje aj termoizolačnú funkciu v podobe zabránenia prenikania chladného vzduchu. Zimná tkanina a celorozopínací zips s vysokým golierom udržiavajú vlhkosť mimo styku s pokožkou jazdca. Samozrejmosťou je trojica vreciek na zadnej strane dresu. Cena sa pohybuje okolo 110 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bunda Mavic Thermo


Výrobca Mavic presedlal aj do oblasti oblečenia, v ktorom sa mu darí tvoriť kvalitné a spoľahlivé produkty. Jedným z nich je bunda Cosmic Thermo s ochranou proti vetru a súčasne odvetrávaním prebytočnej vlhkosti. Materiál s 3D úpletom vo vnútornej časti a elastickými lemami na koncoch drží na svojom mieste počas celej jazdy. Reflexné prvky a pôvabná farebná kombinácia potešia väčšinu cyklistov. Cena sa pohybuje okolo 185 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

CTM ponožky Layer


Flexibilné a pohodlné ponožky CTM Layer s vyšším profilom sú vyrobené z funkčného materiálu, ktorý odvádza pot a vďaka antibakteriálnej úprave zabraňuje tvorbe nechcených baktérií. Rebrované manžety na chodidle zabezpečujú fixáciu. Spevnená päta a špička pre vyššiu odolnosť je prínosná predovšetkým v namáhaných oblastiach. Samotné ponožky sú vyrobené na Slovensku. Cena ponožiek sa pohybuje okolo 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Castelli Nanoflex 2


Okrem hornej časti sú rovnako dôležité aj nohy. Práve ony produkujú potrebný výkon pri jazde, preto by sme ich nemali opomínať. Cyklistické nohavice Castelli vďaka materiálu nanoflex poskytujú adekvátny tepelný komfort pri jazde. Výstelkou je KISS Air, zabezpečujúca dlhodobý príjemný pocit. Redukcia švov súčasne pomáha pri vodeodolnosti. Ich využitie zvoľte pri teplotách od 10 do 20 °C. Cena sa pohybuje okolo 90 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia PR článok

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia

Jeseň, to nie sú len padajúce listy a romantika babieho leta. Neodmysliteľne k nej patrí aj horšie počasie a do toho je potrebné sa náležite obliecť.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
keyboard_arrow_up