Rukavice a návleky pre zimné jazdenie

Ak ste z tých nadšencov, ktorých neodradia ani sychravé a chladné dni od toho, aby vytiahli bicykel a išli na niekoľko hodín von, tak potom tu pre vás máme zopár tipov na rukavice a návleky, vďaka ktorým sa budete cítiť o trochu viac komfortne aj v nečase.

Craft Siberian 2


Rukavice Craft určené do nepohody tvorí silikónová potlač v oblasti dlaní a prstov, ktorá zabráni skĺznutiu ruky z riadidiel, zosilnený materiál v najviac namáhanej oblasti medzi palcom a ukazovákom a vetru a vode odolná membrána VentAir Wind. Vďaka strihu perfektne sadnú na ruky a výrobca nezabudol ani na špeciálny povrch ukazováka, vďaka ktorému môžete ovládať dotykové obrazovky. Cena sa pohybuje okolo 53 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Thermatek


Ako ďalšie v poradí tu máme jedny návleky od anglickej značky Polaris, ktorá je na trhu pomerne krátko, ale svoje výrobky testuje aj na pretekoch v severských zimách Aljašky. Sú vyrobené z neoprénu s hrúbkou 3 milimetre a o spoľahlivé prvky nie je núdza, veď zapínanie je na kvalitný zips od značky YKK a podrážka je z materiálu, ktorý niečo vydrží. Na boku a vzadu sú umiestnené reflexné prvky. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven Softshell


Vďaka membráne Softshell odolajú rukavice značky Eleven vode a vetru. Nemusíte sa obávať, že sa vám budú potiť dlane, pretože rukavice si zachovávajú dostatočnú priedušnosť a materiál dlane z vonkajšej strany má dokonca protišmykovú úpravu. Vrchná časť je 90 % polyester a 10 % elastan, výplň je stopercentný polyuretán. Rukavice sú vyrobené v Taliansku, takže aj to je zárukou kvality. Cena sa pohybuje okolo 28 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Santini Totum


Rukavice Santini sú vyrobené z materiálu Blizzard Thermofleece, ktorý je teplý a príjemný na dotyk. Elastický protišmykový pás je samozrejmosťou. Zaujímavosťou je minimalistický dizajn pre tých, ktorí nechcú mať na sebe reklamné nápisy všetkých možných sponzorov v rámci cyklistiky, a tak návleky majú len malé logo pod kolenom a značku na elastickom páse. Vybrať si môžete z viacerých farebných prevedení. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Answer Sleestak


Rukavice od značky Answer sú ideálne pre mrazivé rána a dlhé jazdy pri nízkych teplotách. Komfortná zóna nosenia je udávaná až do mínus siedmych stupňov, avšak stále sa budete cítiť príjemne a nebudú vám vyslovene omŕzať prsty ani pri silnejších mrazoch. Tomu napomáha membrána PrimaLoft, ktorá sa svojimi vlastnosťami približuje páperiu, nylonový zvršok a delenie prstov 3:1 pre lepší cit na radenie a brzdy. Cena sa pohybuje okolo 39 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Wilier Nanoflex Arm Warmer


Špeciálna tkanina s označením Nano Flex, ktorú použila značka Wilier pri výrobe návlekov, poskytuje neuveriteľnú vodoodpudivosť, no zároveň je priedušná a príjemne zahreje. Vďaka ich vlastnostiam sa nemusíte obávať, že by vám návleky na rukách vadili, pretože sú dostatočne pružné a po chvíli ani nebudete vedieť, že ich máte. Silikónové manžety na oboch stranách ich udržia na svojom mieste. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Castelli RoS


Mať nohy v suchu je základ, ktorý nás učili už keď sme boli deti a platí to stále a obzvlášť na bicykli. Návleky na tretry od Castelli sú zo série Rain or Shine, čo znamená, že ich využijete nielen počas dažďa, ale aj v suchom počasí, kedy neprepustia studený vietor. Anatomický strih okolo členkov zaistí správne usadenie na nohe a určite oceníte drobné detaily ako sú reflexné prvky a praktické putko na päte. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Neoprene All Weather


Neoprén bol vynájdený pred takmer sedemdesiatimi rokmi a vďaka svojim vlastnostiam sa stal veľmi obľúbený napríklad aj v cyklistike. Zaručene neprepúšťa vodu a ľahko sa ohreje teplom vášho tela a práve preto ho použila firma Sportful na návleky, ktoré sú určené do každého počasia. Nepremokavosť podporujú aj tepelne spájané švy. Zapínanie na suchý zips zjednodušuje manipuláciu. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pearl iZUMi Pro Amfib Lobster


Pomenovanie rukavíc od značky Pearl Izumi plne vystihuje ich tvar. Sú to skutočné zimné rukavice na použitie do mínus 13 stupňov a vďaka tomuto špeciálnemu tvaru budete mať lepšiu ovládateľnosť bicykla. 130-gramová výplň Primaloft Gold zabezpečí, že budete pekne v teple a ak by ste sa dokonca začali potiť, na rukaviciach nájdete flísový absorbčný palec. Na dlani je použitá syntetická koža. Cena sa pohybuje okolo 69 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Gore M WS Gloves


Základnú ochranu rukavíc Gore tvorí membrána Gore Windstopper, ktorá je odolná proti vetru aj vode a napriek tomu stále priedušná, aby sa vám ruky zbytočne nepotili. O tepelný komfort sa stará termo podšívka. Materiál na vnútornej strane je veľmi príjemný, samozrejmosťou je reflexné logo a elastické zápästie. Ak by sa vám predsa len zdala čierna farba fádna, rukavice sú dostupné aj v neónovo zelenom prevedení. Cena sa pohybuje okolo 48 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rukavice Alé


Talianska značka Alé, pri ktorej zrode stála cyklistická legenda Eddy Merckx, je zárukou funkčnosti s ohľadom na najnovšiu taliansku módu a kvalitu materiálov. Rukavice z kolekcie Klimatik v sebe skrývajú niekoľko funkcií, ktoré oceníte hlavne pri jazde v zime, nakoľko boli navrhnuté pre maximálnu ochranu pred studenou vodou. Špeciálny povrch dlane zabraňuje kĺzaniu rukavíc či pri jazde v daždi, alebo snehu. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

ROECKL Villach


Rukavice zvládnu nielen sychravé dni, ale zahrejú aj pri mínusových teplotách. Chlad sa nedostane dnu v prvom rade vďaka vonkajšiemu izolačnému materiálu GTX Infinium WINDSTOPPER® a v druhom sa o to postará izolácia PrimaLoft® Gold s CrossCore technológiou. Tento materiál má špeciálnu vlastnosť, nakoľko ohrieva ruky aj keď je vlhký. Samozrejmosťou je protišmyková úprava. Cena sa pohybuje okolo 73 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CTM Warmer


Ak chcete mať počas bicyklovania ruky v teple, suchu a stále chcete vyzerať cool, určite siahnite po rukaviciach od CTM. Ľahký softshellový materiál je pohodlný na nosenie a zároveň udržuje teplo. Anatomický strih zvýrazňuje komfort pri nosení a špeciálny materiál na ukazováku umožňuje prácu s dotykovou obrazovkou, čo je určite bonusom navyše. Moderný dizajn je doplnený reflexným logom. Cena sa pohybuje okolo 23 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Mavic Ksyrium Merino


Ak milujete prírodné materiály a potrpíte si na kvalitné vlastnosti, potom práve návleky Ksyrium Merino sú tá pravá voľba. Majú excelentnú tepelnú reguláciu, akú poskytuje len ovčia vlna, a dobrý odvod vlhkosti. Na výrobu boli použité jemné vlákna, ktoré na pokožke neškriabu, ako sa niektorí obávajú. Bezšvové prevedenie minimalizovalo prebytočný materiál, a tak sa nosia skutočne pohodlne. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia PR článok

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia

Jeseň, to nie sú len padajúce listy a romantika babieho leta. Neodmysliteľne k nej patrí aj horšie počasie a do toho je potrebné sa náležite obliecť.
keyboard_arrow_up