Výbava pre jazdenie v zime - keď vás nezastavia ani mínusové teploty

Zima pre mnohých znamená, že zostávajú doma a smutne sa s čajom v ruke pozerajú von oknom. Výberom vhodných produktov však môžeme dosiahnuť tepelný komfort aj v sedle bicykla.

Gore C3


Zateplené cyklistické nohavice Gore C3 ponúkajú teplý vnútorný fleece, ktorý má za úlohu vás chrániť pred chladom a vetrom. Žlté neónové časti boli umiestnené na prednú a aj zadnú stranu, aby prispeli k vašej bezpečnosti. Preto sa nebudete musieť báť hmly či škaredého počasia, ktoré vás môže zastihnúť na vašom výjazde. Popruhy sú nastaviteľné, a tak môžete prispôsobovať tieto nohavice vašej postave. Cena sa pohybuje okolo 140 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Fenix BC21R V2.0


Výkonné svetlo Fenix BC21R V2.0 prináša svetelný tok 1000 lúmenov. Pomocou neho dosvietite do vzdialenosti 150 metrov. Veľkou výhodou je, že ho môžete pravidelne nabíjať a batéria má kapacitu 2600 mAh. Na výber máte 5 digitálnych regulovaných režimov výkonu či svietenia a výdrž batérie je okolo 30 hodín. K výhodám tohto svetla patrí aj upozornenie na vybitú batériu či ochrana pred prebitím. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Fiandre Norain


Cyklistické nohavice Sportful Fiandre NoRain boli testované jazdcami z profi pelotónu v ťažkých klimatických podmienkach. Vďaka materiálu NoRain, ktorý je hrejivý a zároveň vodeodolný, využijete nohavice aj počas prechodného obdobia. Miesta, ktoré sú náchylné na prechladnutie ako sú napríklad stehná, kolená či kríže disponujú dvojitou vrstvou a samozrejmosťou je cyklistická vložka a priedušné traky. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Návleky Polaris Thermatek


Počas výjazdu v zime je základom zabezpečiť, aby vaše chodidlá ostali v teple. K tomu dopomôžu návleky Polaris Thermatek. Vrchná časť je z 3-milimetrového neoprénu, ktorý zaručuje príjemnú teplotu v tretre a zvyšuje vodeodolnosť. Podrážka je vyrobená z kvalitného materiálu, ktorý odolá aj krátkej chôdzi, ak to bude potrebné. Všetko je to korunované reflexnými prvkami na bočnej a zadnej časti. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven návleky


Návleky na nohy patria k výbave, ktorú využívate drvivú väčšinu roka. Ranné či večerné výjazdy si priam žiadajú tento druh oblečenia. Návleky od značky Eleven ponúkajú zateplenú látku v čiernej farbe, ktorá sa snaží rešpektovať krivky vášho tela. Gélové lemy zvyšujú pohodlie a reflexné logá sa starajú o bezpečnosť za zníženej viditeľnosti. Sú dostupné vo veľkostiach od S až po XL. Cena sa pohybuje okolo 30 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kompava Thermofit


Niekedy môžete dať na seba 5 vrstiev oblečenia a predsa vám je chladno. Snažíte sa akokoľvek zohriať, no ono to jednoducho nejde. Organizmus je v zimnom období trochu spomalený a potrebuje nabudiť. Kompava prináša produkt Thermofit, ktorý podporí váš metabolizmus, pomôže pri chudnutí, zbaví vás syndrómu studených rúk a povzbudí vás k tomu, aby ste si dali poriadne do tela a ani zlé počasie vás nemusí odradiť. Cena sa pohybuje okolo 20 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Vesta Bianchi Sleeveless


Pre tých, ktorí si aj počas zimy radi doprajú aktívne a poriadne tréningy je tu vesta od Bianchi. Taliansky výrobca nevyrába len bicykle, ale má čo ponúknuť aj z oblečenia, ktoré je vhodné aj do chladnejších podmienok. Vesta disponuje anatomickým športovým strihom, je vetruodolná a zospodu nájdete aj elastický spodný lem, ktorý podrží vestu a tá sa nebude vysúvať. Dizajn dopĺňa zips s vetruodolnou chlopňou. Cena sa pohybuje okolo 120 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tretry Mavic Xa


MTB jazdenie vyžaduje aj kvalitu oblečenia, ktoré máte na sebe. Blato, les či traily dajú skutočne zabrať. V zime sú tieto problémy o to väčšie. Tretry od Mavic XA Thermo sa snažia ochrániť vaše nohy pred chladom a vodou. Ergonomický zips pomáha pri ich navliekaní a vyššia gumená podrážka chráni pred vodou a blatom aj pri výjazde v tých najnáročnejších podmienkach pre MTB tréning či výjazd. Cena sa pohybuje okolo 250 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Schwalbe Ice Spiker Pro


Ak po snehu nejazdíte len na bežkách, ale občas prevetráte aj svoj bicykel, tak pre vás sú tu pneumatiky od Schwalbe určené primárne na takýto podklad. Ice Spiker Pro obsahuje až 402 kovových hrotov, vďaka ktorým sa zahryznete do ľadovej pokrývky pod vami. Hroty sú vyrobené z karbid volfrámu a sú potiahnuté hliníkom, aby sa predĺžila ich životnosť. Pneumatika pritom ostáva pohyblivá a pružná. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alé Guscio


Chrániť je potrebné aj vrchnú časť tela, aby sme eliminovali diskomfort alebo prechladnutie. Zimná cyklistická bunda od Alé je vyrobená z tkaniva, ktoré je pokryté mikroguličkami zo skla a pri osvetlení prichádzajúcim autom sa „rozsvietia“. Takto budete videný z dostatočnej diaľky a vodiči vás spozorujú zavčasu. Bunda je vhodná pre teploty od 8°C do 16°C. Cena sa pohybuje okolo 130 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Santini SMS Beta Rain


Prepracovanú bundu do chladného počasia prináša značka Santini. Ponúka kúsok so zvýšenou tepelnou izoláciou. Vhodná do teplotného rozmedzia od 5°C až do 18°C. Windstopper pomôže ostať pri jazde suchý aj pri daždivom počasí. Kvalitné tkaniny zaručujú, že technické vlastnosti zostávajú nemenné aj po dlhšom čase a množstve praní. K dispozícii máte veľkosti od XS až po 4XL. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Craft Ideal


Ak hľadáte bundu s voľnejším strihom, pod ktorú dokážete dať aj viacero vrstiev oblečenia, Craft Ideal môže byť dobrou voľbou. Je určená na výjazdy do chladného počasia a túto charakteristiku jej zabezpečuje zateplený fleece v celom objeme bundy. Prispieva aj predĺžená zadná strana. V oblasti bezpečnosti pomôže neónovo-žltá farba. Cena sa pohybuje okolo 107 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force X72 Pro


Český výrobca Force ponúka cyklistickú bundu s množstvom reflexných prvkov. Má predĺžené rukávy a zadnú časť, chráni kríže a zápästia počas chladných dní. Materiál SuperRoubaix je použitý v podpazuší a v spodnej časti rukávov a tak sa dosiahlo lepšie odvetrávanie v týchto oblastiach. K použitému materiálu patrí aj softshell či už spomínaná zateplená lycra SuperRoubaix. Cena sa pohybuje okolo 58 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up