Rock Machine MTB kolekcia 2019 – v teréne sa nestratia

Pri výbere MTB bicykla z kolekcie pre rok 2019 od Rock Machine nebudú mať problém ani náročnejší bikeri či bikerky. Pozrime sa na niektoré zaujímavé kúsky.

EDGE – pre jazdu na hrane

Stroje na enduro, trail či allmountain. Tieto štýly jazdenia zvládnete vďaka kolekcii EDGE, ktorá v sebe zahŕňa modely Blizzard a Blizz. Pri nich sa používa štandard Boost, ktorý umožňuje väčšiu rozteč príruby náboja. Tak vzniká stabilnejší plus pevnejší výplet.

Rám nezaostáva za konkurenciou, bowdeny vedie po vnútornej strane hliníkového rámu, ktorý je tvarovaný metódou hydroformingu. Niekde je potrebné rám zosilniť, inde zase zoslabiť a optimalizovať váhu. Kónická hlavová trubka zaisťuje vysokú tuhosť prednej časti rámu a presné vedenie stopy. Tu je výber niektorých z kategórie EDGE.


BLIZZARD XCM 90-29 25th Anniversary

Bicykel k jubileu značky Rock Machine, ktorá oslavuje 25 rokov. Obutý je do 29 palcových pneumatík WTB Nine Line Race DNA 29×2,25" a pod nimi sú ráfiky od tej istej značky - WTB ST Light i23 TCS 2,0. Rám je hliníkový, upravovaný už spomínanou metódou hydroforming.

Zmenu prevodov zabezpečí SRAM v podobe 12-rýchlostnej sady Eagle GX s 10-50 zubami. Zdvih vzadu a vpredu je na hodnote 120 mm. K dispozícii sú tri veľkosti, tú správnu si vyberiete vďaka užitočnej veľkostnej tabuľke, ktorá pomôže siahnuť po tom ideálnom ráme. DMOC je stanovená na 3 299 €.


BLIZZARD XCM 70-29

Model s peknou výbavou a pôsobiacim vzhľadom. Rozdiely oproti predchádzajúcemu nájdeme pri sedlovke, ktorá tu už nie je karbónová, ale určite poteší aj tá teleskopická, s hodnotou 125/150 mm. Taktiež tu nájdeme kotúčové brzdy, tie už nie sú SRAM, ale od značky Shimano BR-M6000 180/180 mm.

Predná vidlica je tu Rock Shox Sector RL Tapered, 15 mm. Osadený je SRAM-om, kde pracuje 12-rýchlostná sada Eagle GX a kazeta 10-50 so zubami. DMOC je stanovená na 2 299 €.


BLIZZARD 90-27

27,5 palcov so zdvihom zadnej stavby na úrovni 160 mm. Kolesá WTB Vigilante TCS LHG 27,5×2,5" v kombinácii s Trail Boss TCS LFR 27,5×2,4" sú tu pre ten najlepší jazdecký zážitok v náročnom teréne. Mix komponentov predurčuje na poriadne enduro jazdenie.

Vpredu zdvih 170 mm zabezpečuje vidlica Rock Shox Lyrik RC a zadné odpruženie má na starosti Rock Shox Super Deluxe Coil RTRO. 4-piestikové hydraulické brzdy, TRP Trail SL HD-M825 s 203 mm vpredu plus 180 mm vzadu dokážu výrazne pomôcť s brzdným výkonom. DMOC je stanovená na 2 999 €.


BLIZZ 70-27+

Do kategórie Edge patrí aj tento kúsok, ktorému síce chýba zadné odpruženie, ale celková geometria sa popasuje s nejedným náročným terénom. Predný zdvih je na hodnote 140 milimetrov, sadu zabezpečila spoločnosť SRAM v prevedení NX Eagle Trigger Shifter.

Kovový vizuál pekne doplňuje ducha tohto bicykla a je taktiež dostupný v troch veľkostiach. DMOC je stanovená na 1 399 €. Ostatné modely si môžete prezrieť na tomto odkaze.


PEAK – až na vrchol

Označenie PEAK združuje modely Blizz CRB v rozdielnych prevedeniach. Prvkom, ktorý ich diferencuje od ostatných, je hlavne použitý materiál pri ráme – karbón. Bicykle sa vďaka svojej váhe hodia aj na preteky, kde oceníte nižšiu hmotnosť a vysokú tuhosť.

Nízko uložená horná rámová trubka a jej atypický zlom v prednej časti napomáha pohlcovaniu nárazov a navyše prispieva k výbornej ovládateľnosti. Veľkou výhodou je možnosť doladiť si tieto stroje či už v športovom duchu, alebo skôr ako spoločníkov na dlhé výlety a na väčšinu trailov.


BLIZZ CRB 90-29

Pri veľkosti M má bicykel príjemnú hmotnosť, len kúsok nad 10 kilogramov. K tomu prispel samozrejme aj karbónový rám. Najlepšie vybavený model tohto radu tvorí SRAM GX Eagle, či brzdy od totožnej značky - SRAM Level TLM 180/160 mm.

Rovnako potešia komponenty od Race Face, pričom celý model je ladený výrazne v športovom duchu. Údaj 29 v názve bicykla predznamenáva použitie pneumatík s totožným číslom, ale bicykel zvládne aj 27,5 plus. DMOC je stanovená na 2 999 €.


BLIZZ CRB 50-29

Aj cenovo dostupnejšie rámy v karbónovej podobe môžete nájsť v kategórii PEAK. Mix komponentov od Shimana a SRAM-u poskytuje výborný pomer ceny/kvality.

Shimano dodalo brzdy a náboje, SRAM zabezpečil pohon. DMOC je stanovená na 1 749 €. Kategória PEAK v kolekcii na rok 2019 neponúka len tieto modely, ďalšie si môžete prezrieť na tomto odkaze.


XC Performance – hlavne pohodlne

Plnohodnotný MTB partner do terénu, na výlety či oddychové jazdenie. Ponúkané sú 4 veľkosti, okrem veľkosti M, L, XL, ktoré boli k dispozícii pri predchádzajúcich kúskoch, môžete siahnuť aj po XXL, čo je 23.0". Rock Machine si aj tu ponecháva verzie v rôznych cenových kategóriách. XC Permormance tvorí model TORRENT.


TORRENT 90-29

Vidlica Rock Shox Recon RL so zdvihom 120 mm. Brzdy sú opäť značky Shimano a DMOC je stanovená na 1 399 €.


TORRENT 30-29

Najnižšie stojí model 30-29, ktorý však poskytuje solídny základ pre tých, ktorí ešte len s MTB začínajú, ale sú si 100 % istí svojím budúcim napredovaním. DMOC je stanovená na 799 €. Ostatné kúsky z kategórie XC Performance si môžete pozrieť na tomto odkaze.


XC Fun – pre nenáročných

Ak sa obhliadate po spoľahlivom či nenáročnom bicykli, tak z kategórie XC Fun si vyberiete. K dispozícii sú verzie na 27,5 a 29 palcových pneumatikách, rám tvorí ľahký hliník. Nechýba komfort a pohodlná geometria.

HEATWAVE 70-29

Cenovo dostupný bicykel so sadou Shimano Altus a kotúčovými brzdami. Je dostupný v štyroch veľkostiach, M-17",L-19",XL-21" či XXL-23". DMOC je stanovená na 649 €.


STORM 90-29

29 palcové pneumatiky na dizajnovo veľmi pekne zvládnutom kúsku. STORM 90-29 poteší všetkých, ktorí sa chcú na sedle odlíšiť a vyčnievať. DMOC je stanovená na 599 €.


WOMAN – to pravé pre bikerky

Rock Machine nezabúda na nežnejšiu a krajšiu časť populácie, ktorej ponúka Catherine. Ako tomu bolo aj pri predchádzajúcich prípadoch, aj tu si môžete vybrať spomedzi rôznych modelov.

CATHERINE CRB 30-29

Elegantný bicykel v azúrovo-striebornej farbe. Rám je karbónový, osadený sadou SRAM NX Eagle. Pneumatiky sú vo veľkosti 29 palcov, konkrétne od firmy WTB Nano Race 29×2,1". Brzdenie zabezpečuje Shimano a je ponúkaný vo veľkosti M alebo L. DMOC je stanovená na 1 499 €.


ANYROAD - nielen do terénu

Ani segment gravel nechýba v kolekcii pre rok 2019. Ak je polovica vášho srdca na ceste a druhá vás ťahá do terénu, tak gravel je výborná možnosť. Kategória ANYROAD ponúka celkovo tri kúsky.


GRAVELRIDE 700

Je dostupný v piatich veľkostiach, od XS po XL. Kompletnú veľkostnú tabuľku nájdete na nižšie uvedenom linku. Radenie zabezpečuje SRAM Apex Hydro R11, rám je hliníkový a váha sa pohybuje okolo 11 kilogramov. DMOC je stanovená na 1 799 €.


Všetky modely kolekcie 2019 od Roch Machine, rovnako podrobné špecifikácie a údaje o geometrii nájdete na domovskej stránke značky Rock Machine.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Ako vyzerá enduro kráľovstvo - bikepark Petzen

Video: Ako vyzerá enduro kráľovstvo - bikepark Petzen

Bikepark Petzen nie je iba o svetových EWS tratiach. Nachádzajú sa tu taktiež aj flowtraily pre menej skúsených cyklistov a rodinky s deťmi.
Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole PR článok

Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole

Drsný terén, ťažké zjazdy, ale aj potreba dostať sa na štart v časovom limite. No je to hlavne aj zábava a sloboda. A nadupané „stroje“ na dvoch kolesách.
keyboard_arrow_up